Geld beleggen klinkt simpel, maar het kan ingewikkeld zijn om de beste manier te vinden. Daarom helpen wij u de beste keuze te maken. We hebben een online methode gevonden waarmee u zelf geld kunt beleggen en waarbij u ook met kleine bedragen aan de slag kunt. Lees verder voor een duidelijke uitleg.

Geld beleggen

Wat is de slimste manier om uw geld te beleggen?

Soms komt het voor dat iemand wat extra geld beschikbaar heeft. Dan is het beleggen van dit geld een slimme optie, omdat het bedrag dan groeit. Maar welke manier van beleggen is het best? Wij hebben de ideale manier gevonden.

Tegenwoordig zijn er zo veel verschillende manieren van beleggen, dat het moeilijk is om door de bomen het bos te zien. Wat dat betreft was het vroeger simpeler: toen konden de meeste mensen niet zelf beleggen, maar moesten zij hun geld naar een bank brengen. Maar dankzij de opkomst van het internet is beleggen veel toegankelijker geworden. Bij online beleggen hebt u slechts een internetverbinding nodig. Dan kunt u vanuit uw luie stoel de beurs op, om te beleggen. Voor de duidelijkheid zullen we een vergelijking maken tussen online beleggen en andere manieren om uw geld te vermeerderen.

1. Sparen bij de bank. In dit geval zet u uw geld op de bank, en bent u afhankelijk van het rentepercentage dat zij geven. Meestal is dit per jaar 2,5%. Dat klinkt misschien mooi, maar anno 2013 is de inflatie 3%. Het geld op de bank wordt dus minder waard, omdat het niet snel genoeg vermeerdert om de huidige geldontwaarding bij te houden. Het rendement van uw spaargeld op de bank zetten is dus zeer laag. De voornaamste reden om dit toch te doen is dat de bank u wel zekerheid biedt.

2. Beleggen via een bank. Hierbij hebt u zelf invloed op het rendement dat u maakt, maar u bent van de bank afhankelijk voor het aan- en verkopen van de aandelen. Het voordeel van beleggen is dat uw rendement hoger kan worden dan wanneer u het op een spaarrekening zou zetten. Het nadeel is dat beleggen via een bank lastig is, u geen mogelijkheid hebt om hiermee te oefenen, en dat het veel tijd kost. Bovendien moet u vaak minstens 1000 euro inzetten, voordat u enige winst kunt maken.

3. Online beleggen. In onze ervaring is dit de beste manier. Het kost u minder tijd dan beleggen via de bank, en het rendement is vaak hoger. U kunt binnen vijf minuten beginnen met online beleggen, zelfs als u geen enkele ervaring hebt. Hiervoor hoeft u alleen gratis beleggingssoftware te downloaden. Naast echt beleggen, geeft dit computerprogramma u ook de mogelijkheid om te oefenen middels fictief beleggen. Nog een voordeel van online beleggen, is dat uw rendement vele malen hoger kan zijn dankzij het hefboomeffect. Dit hefboomeffect zorgt ervoor dat u kunt inzetten op een aandelenpakket dat meer waard is dan uw inleg. Bij aandelen is deze hefboom vaak 1:10. Dat wil zeggen dat u voor 100 euro kunt inzetten op een pakket dat 10×100=1000 euro waard is. Natuurlijk gaat dit gepaard met meer risico, maar u hoeft dus minder geld in te leggen, om winst te maken. Bent u benieuwd naar onze ervaringen met beleggen met een hefboom? Klik dan hier.

Geld beleggen

Figuur 1: De manieren van geld beleggen samengevat. Klik op de afbeelding voor vergroting

Een korte uitleg over online geld beleggen

Nu u hebt gelezen dat online geld beleggen volgens ons een goede keuze is, wilt u misschien wel weten hoe het werkt. De eerste stap voor online geld beleggen is het downloaden van het de gratis software waarmee u kunt beleggen. Vervolgens moet u een account aanmaken, zodat u kunt beginnen. Wanneer u dit hebt gedaan, kunt u gaan beleggen over de hele wereld. U kunt kiezen voor aandelen van bekende bedrijven, of voor delfstoffen, of voor munteenheden. De keuze is aan u.

Figuur 2: Screenshot van de gratis software voor online geld beleggen. Klik voor een vergroting.

Het is niet nodig om de aandelen te kopen. In plaats daarvan speculeert u op de koers die u verwacht dat een aandeel gaat maken. Wanneer meent dat een koers omhoog gaat, en dit gebeurt ook, dan maakt u winst. We zullen met het onderstaande voorbeeld even uitleggen hoe speculerend beleggen met de eerder genoemde hefboom in zijn werk gaat.

Iemand heeft 600 euro om te beleggen. Deze persoon zet, door middel van online geld beleggen, in op een stijging in de koers van een aandeel KPN. Het hefboomeffect van 1:10 zorgt ervoor dat het aandelenpakket waar deze persoon op inzet 600×10=6000 euro waard is. Wanneer de koers inderdaad stijgt, in dit geval met 5%, is het aandelenpakket 6300 euro waard geworden. Wanneer deze persoon er nu voor kiest te stoppen met deze belegging, en de winst te innen, heeft hij of zij maarliefst 300 euro winst gemaakt. Dat is een winst van maarliefst 50%.

Om op deze manier winst te maken, is het belangrijk de nieuwsberichten over bedrijven in de gaten te houden. Een koersstijging van 5% zal bijvoorbeeld kunnen voorkomen wanneer het bedrijf KPN veel winst maakt. Maar dankzij het online geld beleggen, bent u degene die op deze gebeurtenissen inspeelt. U maakt zo een winst waar spaarders bij een bank alleen maar van kunnen dromen. Wilt u meer voorbeelden zoals hetgeen hierboven? Deze kunt u hier vinden.

De gratis software

Inmiddels hebben we u alles uitgelegd over online geld beleggen. Bent u nieuwsgierig geworden? Download dan de gratis software, u hebt immers niets te verliezen. U kunt tenslotte eerst in de demo ervaring opdoen (waarbij u een startkapitaal van 20.000 euro fictief geld krijgt), en kijken of u online beleggen aantrekkelijk vindt. Wij raden dit bovenmatig aan omdat wij overtuigd zijn dat u de voordelen van online geld beleggen direct ziet. Als u dan na een tijdje wilt overschakelen op het echte beleggen, kan dit letterlijk met een druk op de knop.  Dan kunt u in hetzelfde programma, waar u inmiddels bekend mee bent, beleggen met echt geld. Twijfelt u toch nog? Doe dan eerst de gratis cursus beleggen die wij u bieden. Dit geeft u een goede start.

Meteen beginnen met online geld beleggen? Download hier het gratis computerprogramma.

Bronnen:http://nl.wikipedia.org/wiki/Inflatie
http://nos.nl/artikel/473550-hoogste-inflatie-in-vier-jaar.html