De beleggingservaring met Japanse beurs heeft ons een winst van 65 euro opgeleverd! Dit hebben wij gerealiseerd door daytraden. Daytraden wordt steeds populairder en steeds meer mensen ondervinden de voordelen van het daytraden. In dit artikel delen wij onze beleggingservaring en zullen we het daytraden nader toelichten. Wil jij ook daytrader worden? Lees dan verder!

Beleggingservaring met Japanse beurs

Daytraden

De term daytraden is niet bij iedereen bekend, maar wordt wel veel in de beleggingswereld gebruikt. Daytraden is de Engelse vertaling voor daghandelen. Bij daghandelen open je een positie en sluit je de positie op dezelfde beursdag. Daghandelen kan gezien worden als een snelle manier van beleggen. Online beleggen maakt het mogelijk om te beginnen met daghandelen, het daghandelen wordt ook wel gezien als slim beleggen.

Aanleiding zoeken

Het is van belang om een aanleiding te hebben voordat je gaat beleggen, want je maakt meer kans om winst te realiseren als je een aanleiding hebt. Er zijn verschillende manieren om een aanleiding te vinden. Wij maken meestal gebruik van de fundamentele analyse. Bij de fundamentele analyse gaat het om recente ontwikkelingen van een bepaald bedrijf of een bepaalde beurs. Een recente ontwikkeling kan positief of negatief zijn voor een bedrijf of voor een beurs en dat is van belang bij de fundamentele analyse. Om erachter te komen of er recente ontwikkelingen hebben plaatsgevonden, kijken wij vaak naar nieuwsberichten.

Beleggingservaring met Japanse beurs: aanleiding

Op 14 januari kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht tegen over de Japanse beurs. Het nieuwsbericht over de Japanse beurs is een negatief nieuwsbericht. In het nieuwsbericht wordt aangegeven dat de Japanse beurs flink onderuit is gegaan. Dit was voor ons de aanleiding om te speculeren op een koersdaling van de Japanse beurs.

Beleggingservaring met Japanse beurs

Figuur 1: Beleggingservaring met Japanse beurs – nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Beleggingservaring met Japanse beurs: koersverloop

Wij besloten om een positie te openen met een inleg van 93 euro. Bij online beleggen profiteer je van de hefboomconstructie. Deze constructie zorgt ervoor dat je kunt beleggen met weinig geld, omdat je inleg vermenigvuldigd wordt met een bepaalde factor. Deze factor is niet altijd hetzelfde. In ons geval was de hefboomfactor 1:294 voor de Japanse beurs. Dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 294 en dat onze inleg een waarde kreeg van 27.253 euro. Wij konden hiermee een aandelenpositie innemen van 200 contracten. In het onderstaande figuur wordt het koersverloop van onze belegging weergegeven.
KoersverloopJapan

Figuur 2: Beleggingservaring met Japanse beurs – koersverloop. Klik om te vergroten.

Beleggingservaring met Japanse beurs: resultaat

Bij het openen van de positie hebben wij ervoor gekozen om een ‘profit call’ in te stellen. De profit call zorgt ervoor dat je je belegging niet in de gaten hoeft te houden, omdat de positie automatisch gesloten wordt bij het aangegeven winstpunt. Binnen 40 minuten werd onze positie gesloten door de profit call. Wij hebben met een inleg van 93 euro en een winst van 65 euro, een rendement van 69% gerealiseerd, dat is een uitstekend rendement! In het onderstaande figuur wordt het resultaat van onze belegging weergegeven.

Beleggingservaring met Japanse beurs

Figuur 3: Beleggingservaring met Japanse beurs – resultaat. Klik om te vergroten.

Aandelen voor dummies

Je kunt nu zelf het daytraden leren. Een aantal termen met betrekking tot het daghandelen zijn al genoemd in dit artikel, maar je hebt de mogelijkheid om alle termen voor het daghandelen rustig door te nemen met de gratis cursus daytraden. Deze cursus geeft ook nadere uitleg over het daytraden. Na de cursus heb je de mogelijkheid om het daytraden te oefenen met het beleggingsspel, je kunt het beleggingsspel gratis downloaden. Als je je hebt aangemeld ontvang je een fictief bedrag van 20.000 euro waarmee je kunt oefenen op werkelijke koersen. Op deze manier kun je het beleggen goed oefenen.

Download het gratis beleggingsprogramma!


Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging
http://www.nu.nl/beurs/4197461/japanse-beurs-flink-onderuit.html