Wilt u in binaire opties handelen maar twijfelt u nog over het één en ander? Lees dan dit artikel. Hierin zal binaire opties vergeleken worden met een belangrijke tegenstrever: CFD beleggen. Wilt u meer weten? Lees dan dit artikel.

binaire opties handelen

Hoe werkt in binaire opties handelen?

Hoewel er veel soorten binaire opties bestaan, werken zij allen op dezelfde manier. Bij binaire opties gaat het om A of B, om nee of ja en om X en Y. Hiermee wordt bedoeld dat binaire opties draaien om alles of niets. U krijgt een mooie winst of helemaal niets. Er bestaat bij binaire opties geen middenweg. Een voorbeeld zal de werking duidelijker maken.

  • U spreekt met een broker, de onderneming die binaire opties aanbiedt, af dat u verwacht dat binnen 1 uur de koers van de AEX 1% hoger zal liggen.
  • Uw inleg is 100 euro en afgesproken winstpercentage 80%.
  • Wanneer uw voorspelling dan uitkomt, verdient u 0,80*100 = 80 euro.
  • Als u voorspelling daarentegen niet uitkomt, verdient u niets en bent u al uw inleg kwijt.

Kortom, in binaire opties handelen betekent goed verdienen of veel verliezen. Veel mensen durven daarom ondanks de kansrijke vooruitzichten binaire opties niet aan. Voor juist die mensen is er een mooie middenweg, die rendement en toch meer veiligheid samenbrengt in een beleggingsmethode. De naam van deze methode is CFD beleggen. Dit is een manier van beleggen die meer neigt naar het normale in aandelen handelen.

Het alternatief: de middenweg CFD beleggen

Er is een groot verschil tussen CFD en normaal beleggen, namelijk de hefboom. Dit is een trucje dat er voor zorgt dat CFD belegger een grote aandelenpositie verwerft zonder dat hij of zij die hele positie hoeft te financieren. Natuurlijk brengt ook dit risico met zich mee, maar u hebt het wel in eigen hand. Het volgende voorbeeld zal dit duidelijker maken.

  • Stelt u zich eens voor dat u 500 euro over heeft. U besluit hiermee aandelen AEX te kopen (dit kan, de winst hangt dan af van de prestatie van de hele index). U kunt met CFDs, ‘een positie AEX’ van 6.500 euro innemen. Uw positie is dan dus 13x zoveel waard als uw inleg. Deze factor is de bovengenoemde hefboom. Het overige deel (6.000 euro) wordt gefinancierd door een CFD broker.
  • Als de koers van de AEX nu met 1% stijgt, wordt uw positie 0,01*6500= 65 euro meer waard. Als u vervolgens de positie verkoopt, ontvangt u uiteraard uw inleg maar ook de winst van de grote positie. U hebt dan dus 65 euro verdiend. Dat is 13x zoveel als bij normaal beleggen. In dat geval was uw positie van 500 euro (er is dan geen CFD hefboom van 13) maar 5 euro meer waard geworden.

Maar wat gebeurt in geval van CFD beleggen als de AEX niet stijgt? Bent u dan net als bij de handel in binaire opties ook uw hele inleg (500 euro) kwijt? Nee, dat is niet het geval. Zoals net genoemd lijkt CFD beleggen meer op normaal beleggen. Als de koers dus niet verandert, verandert ook de waarde van de positie niet. Als u dan de positie weer zou verkopen, krijgt u gewoonweg uw inleg terug. De positie is immers niet in waarde gestegen.

Conclusies binaire opties handelen vs CFD beleggen

De volgende conclusies kunnen dus aan de hand van dit artikel getrokken worden:

  1. In binaire opties handelen brengt veel risico met zich mee doordat alle inleg verloren gaat bij een foutieve voorspelling
  2. Wel moet gezegd worden dat bij een juiste voorspelling het rendement van in binaire opties handelen hoog is.
  3. CFD beleggen combineert een hoog rendement (in het voorbeeld 13x hoger dan normaal beleggen) en een veiliger klimaat.

Wilt u CFD beleggen eens proberen?

Nadat u dit artikel gelezen hebt, bent u misschien wel erg geïnteresseerd in CFD beleggen. Er is dan een mooi aanbod. U kunt CFD beleggen in een demo modus gratis uitproberen. U krijgt dan 20.000 euro fictief geld en kunt hiermee eindeloos beleggen op up2date koersen uit de hele wereld. Lijkt dit u wat? Klik dan op deze link.

Ook kunt u wat beleggingservaringen met CFD beleggen lezen. Hiervoor zult u op deze link moeten klikken.

Geen binaire opties handelen maar CFD beleggen proberen? Klik dan hier voor een demo account.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Binaire_optie