De euro dollar koers voorspellen is een zeer gewenste vaardigheid voor beleggers. In dit artikel wordt aan de hand van de technische analyse beschreven hoe u valutakoersen kunt voorspellen om uw belegging een goede fundering te geven. Wilt u deze vaardigheid graag onder de knie krijgen? Na het lezen van dit artikel kunt u dit gelijk fictief oefenen en in de praktijk brengen.

Euro dollar koers voorspellen-1

De euro dollar koers voorspellen: Wat is de technische analyse?

De technische analyse is een zeer breed onderwerp omdat er een groot aantal methodes en varianten zijn. Voor dit praktijkvoorbeeld wordt er gebruik gemaakt van twee veelgebruikte technische functies. Dit zijn de Bollinger Bands en het voortschrijdend gemiddelde (Moving Average).

Bollinger Bands geeft een boven- en ondergrens waar de koers statistisch gezien 80% van de tijd binnen zou moeten blijven. Dit een is hulpmiddel voor beleggers zodat zij gefundeerd een beslissing kunnen maken bij het openen en sluiten van posities. Zo kan er besloten worden te beleggen in een koersstijging op het moment dat een koers de ondergrens van de Bollinger Bands bereikt en de bovengrens genoeg ruimte biedt voor een mogelijke stijging.

Het voortschrijdend gemiddelde wordt vaak gecombineerd met de Bollinger Bands. Deze lijn geeft eenvoudig gezegd het gemiddelde weer, berekend over de afgelopen periode. Wanneer deze lijn de koers kruist en onderlangs gaat, is het volgens de theorie een geschikt moment om aandelen of valuta te kopen. Wanneer de lijn bovenlangs gaat na het snijden van de wisselkoers is, zou het in theorie verstandig zijn om de aandelen of de munteenheid juist te verkopen.

Voor deze methoden zullen wij hieronder een praktijkvoorbeeld geven.

De euro dollar koers voorspellen: Koersgrafiek

Voor de belegging hebben wij geanalyseerd welk moment het meest geschikt was om de valutapositie te kopen. In het onderstaande figuur is de wisselkoers van onze belegging weergegeven. De twee groene lijnen zijn de grenzen van de Bollinger Bands en de rode lijn is het voortschrijdend gemiddelde. De koers wordt weergegeven met een blauwe lijn.

Euro dollar koers voorspellen Koersverloop

Figuur 1: Euro dollar koers voorspellen – koersgrafiek. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Tijdens deze belegging hebben wij gehandeld vanuit de theorie. Wij hebben dus een aandelenpositie gekocht op het moment dat het voortschrijdend gemiddelde onderlangs kruiste. De grenzen van de Bollinger Bands begonnen uiteen te lopen na een versmalling en de boven grens steeg vrijwel constant. Op het moment dat de rode lijn weer de koers dreigde te kruizen en de bovengrens van de Bollinger Bands stagneerde hebben wij de positie gesloten om een terugval te voorkomen. Dit bleek achteraf ook een goede beslissing te zijn.

De euro dollar koers voorspellen: Beleggingsresultaten

De uiteindelijke resultaten waren voor deze belegging positief mede door het gebruik van een technische analyse. Onze inleg bedroeg voor deze belegging 250 euro en de behaalde winst kwam neer op 53,86 euro. Omgerekend is dit een rendement van 21,5% in een zeer kort tijdsbestek van 12 minuten. Het snel verhandelen van effecten zoals in dit voorbeeld wordt ook wel ‘daghandelen’ of ‘daytraden’ genoemd. In het onderstaande schema kunt u de beleggingsresultaten van het praktijkvoorbeeld terug lezen.

Euro dollar koers voorspellen Resultaten

Figuur 2: Euro dollar koers voorspellen – beleggingsresultaten. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

De reden dat onze openingswaarde in totaal 50.000 euro waard was heeft te maken met het feit dat wij gebruik hebben gemaakt van het hefboomeffect. Hierbij wordt de belegging als het ware voor een deel gefinancierd door het bedrijf achter de beleggingssoftware (ook wel een broker genoemd). Wanneer een belegger de positie sluit wordt de inleg van de broker weer van de sluitingswaarde afgetrokken. Het verschil van de openings- en sluitingswaarde zorgt voor de opgeleverde winst voor de belegger. Door deze hefboomconstructie kan een belegger met een kleine inleg grote rendementen realiseren, wat het aantrekkelijker maakt om met kleine bedragen te beleggen. Meer informatie hierover kunt u lezen in onze gratis cursus beleggen.

Zelf koersen voorspellen met demo beleggen

Om deze analyse zelf uit te proberen en uw beleggingsvaardigheden te verbeteren kunt u gebruik maken van de demo beleggen, waarmee u gratis kunt beleggen met fictief geld. Hierdoor loopt u geen risico’s tijdens het bestuderen en het beoefenen van nieuwe strategieën. Het beleggen met fictief geld is mogelijk bij diverse brokers. De voornaamste voordelen van het beleggen bij CFD brokers is dat u;

  • een aangename winst kunt maken door te beleggen met kleine bedragen;
  • de belegging vrijwel direct kunt verkopen op een moment naar keuze;
  • winst kunt behalen op een dalende koers.

Op onze vergelijkingspagina kunt u de populairste CFD brokers vergelijken en gratis een beleggingsprogramma downloaden. Hierdoor kunt u het beleggingsprogramma gebruiken die het beste bij u past. Klik op de onderstaande link om te beginnen met fictief beleggen en om het beleggingsspel uit te proberen.

Klik hier om brokers te vergelijken en het beleggingsprogramma te downloaden!

Bronnen:  https://nl.wikipedia.org/wiki/Technische_analyse

http://deaandeelhouder.nl/news/2015/9/24/dubbelcijferige_omzetgroei_voor_h_m/