Zoekt u naar een goede manier om te beleggen? Ontdek hier de vele voordelen van online aandelen verhandelen en zie hoe u zelf kunt beginnen.

Online aandelen verhandelen

Zelfstandig online aandelen verhandelen

Dankzij het internet is de beurs voor iedereen toegankelijk geworden. Beleggen kan tegenwoordig gewoon zelf, vanuit huis. U kunt namelijk zelfstandig online aandelen verhandelen vanaf uw pc, tablet of smartphone. Dit gaat met behulp van gratis beleggingssoftware die u binnen enkele minuten startklaar gemaakt hebt. Er bestaan veel verschillende versies van deze beleggingssoftware. Er zijn er enkele die wij u aanraden. Daar zullen we u in dit artikel naar verwijzen, om het u een beetje makkelijker te maken. Wanneer beleggen nieuw voor u is, raden wij u bovendien aan te beginnen met een demo. Deze kunt u onderaan dit artikel downloaden.

Online aandelen verhandelen over de hele wereld

Met de beleggingssoftware kunt u over de hele wereld online aandelen verhandelen. U hebt toegang tot beurzen uit bijvoorbeeld Nederland en de Verenigde Staten. En u kunt handelen in valuta van allerlei continenten. Online aandelen verhandelen heeft veel voordelen. Maar misschien weet u nog niet zeker of u hiervoor uw eigen geld wilt inzetten. In dat geval is de demo interessant.

De demo

De demo is onderdeel van de gratis beleggingssoftware. Hier handelt u ook op echte en actuele koersen, maar met fictief geld. Zeker voor beginnende beleggers is deze optie interessant. U kunt uzelf trainen in beleggen zonder dat het u iets kan kosten.

Als u begint met de demo krijgt u ongeveer 20.000 euro fictief geld om mee te beleggen. Verder is de demo identiek aan echt beleggen: alleen het geld bestaat niet. Omdat de demo zo lijkt op echt beleggen, doet u zo nuttige praktijkervaring op. Helemaal gratis en veilig!

In figuur 1 vindt u een screenshot van de gratis beleggingssoftware. De koersen staan netjes geordend en de belangrijke informatie wordt automatisch voor u bijgehouden. Zo wordt beleggen prettig en toegankelijk.

Plus500 webtrader

Figuur 1, online aandelen verhandelen met gratis beleggingssoftware. Klik op de figuur voor een vergroting.

Een stappenplan om te beginnen

Als u wilt beginnen met online aandelen verhandelen, kan het prettig zijn voor u om te weten hoe u het aan gaat pakken. Wilt u echte winst kunnen maken? Dan gaat u misschien wel direct beginnen met echt beleggen. Of twijfelt u nog en probeert u liever eerst de demo uit?

Overstappen van het een na het ander kan wanneer u wilt. Ook kunt u leren door te kijken naar de successen van anderen beleggers, door hun praktijkvoorbeelden te lezen.  De keuze is dus helemaal aan u. Wij kunnen u echter wel helpen. Als u de volgende vijf stappen volgt, bereidt u zich waarschijnlijk goed voor:

  • Stap 1: Klik hier en maak een account aan. Hiermee heeft u ook toegang tot de demo.
  • Stap 2: Open de demo en ontvang gratis 20.000 euro fictief geld.
  • Stap 3: Lees enkele praktijkvoorbeelden.
  • Stap 4: Oefen in de demo met online aandelen verhandelen.
  • Stap 5: Hebt u genoeg geoefend? Stap dan over op de werkelijke modus zodat het ook mogelijk is om echte winst te maken.

Klik hier en begin met online aandelen verhandelen

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Handel_(economie)