Beleggen in de AEX
Een belangrijk deel van het beleggen is kennis. Kennis van de markt, en kennis van realistische beursverwachtingen. Voor Nederlanders is de beurs die je het beste kent natuurlijk de AEX index. De indicator van het Nederlands beleggingssentiment en de index met alle belangrijke Nederlandse bedrijven. Geen wonder dat het nog steeds een van de meest populaire beleggingsproducten is van de Nederlandse belegger.

AEX zekerheid

Ondanks de populariteit is het, net als alle beleggingen, niet zonder risico. Op de lange termijn is het soms lastig te voorspellen wat de AEX index doet. Vandaar dat tegenwoordig steeds meer mensen speculeren op de AEX koers door middel van Indices of opties. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden om te handelen in de AEX index.

 

Trackers, ETF’s of Indices

Veruit de populairste manier waarop beleggers handelen op een index of op meerdere indexen (indices) is via Trackers of Aandelenmandjes die de koers van een grote index volgen. Trackers zijn niets meer dan algoritmes die de koers volgen. Dit is een redelijk goedkoop beleggingsproduct doordat het volledig geautomatiseerd is.

Er zijn ook aandelenmandjes met de aandelen van de grootste en meest bepalende bedrijven op een index. Een voorbeeld hiervan is het beleggingsproduct Nederland25, deze heeft de aandelen van de 25 belangrijkste aandelen van de AEX. De koers van Nederland 25 zal vrijwel nooit afwijken van de AEX index aangezien de 25 belangrijkste bedrijven in grote mate de koers van de AEX zelf bepalen. De online broker Plus500 biedt de mogelijkheid aan om te beleggen in Nederland25.

Aandelen kopen van bedrijven op de AEX

Het is ook mogelijk om te speculeren op aandelen van de bedrijven zelf op de AEX. Het voordeel hiervan is dat er relatief minder variabelen zijn om rekening te houden. De meeste brokers bieden daarnaast voor alle belangrijke bedrijven wel CFD’s aan. Om te zien welke broker hier het meest geschikt is kunt u de brokers vergelijken pagina bekijken.

Meer info

Mocht u meer informatie willen over de bedrijven op de AEX index of van de AEX zelf klik dan op een van de onderstaande links.