Handelen met Nederlandse aandelen, beleggen in AEX? Dat kan! Leer hier de juiste manier. Na het lezen van dit artikel kunt u zelf slim beleggen in de AEX.

Beleggen in aex

Beleggen in AEX met een slimme methode

Een slimme manier voor beleggen in AEX is door gebruik te maken van de zogenaamde hefboom. Met de hefboom kunt u optimaal profiteren van een korte koersverandering. Dat gaat als volgt in zijn werk: de inleg van een belegger wordt door de hefboom vermenigvuldigd met een bepaalde factor (bij beleggen in aandelen is deze factor over het algemeen 10).

Een grotere inleg betekent een grotere positie op de markt. De hefboom zorgt daarom voor meer winst bij een verandering van de aandelenprijs.

Stel, u hebt een inleg van 1.000 euro en gaat daarmee beleggen. Het aandelenpakket dat u hiervan koopt wordt door koersverandering 1% meer waard. Dan vergelijken we het resultaat bij traditioneel beleggen met dat van beleggen met de hefboom.

  • Traditioneel beleggen: 1.000 x 0,01 = 10 euro winst.
  • Beleggen met de hefboom: Van uw 1.000 euro kunt u een positie innemen die 10 keer zo groot is. Uw positie wordt dus 10.000 euro waard. 10.000 x 0,01 = 100 euro winst.

Wilt u meer weten over de werking van de hefboom en van andere beleggingsbegrippen? Doe dan gratis de cursus beleggen, waarin u binnen 30 minuten de basis van het beleggen leert.

Winst maken bij koersdalingen

Een groot voordeel van de hefboom is dat u dus snel mooie winsten kunt maken, zoals we hierboven hebben beschreven. Dat is echter niet het enige voordeel: met de hefboom kunt u namelijk ook winst maken bij een koersdaling. Dat betekent dat u geld verdient als aandelen minder waard worden. Dit kan doordat u speculeert op de richting waarin de koers zich zal bewegen. Verder werkt winst maken op koersdalingen hetzelfde als op koersstijgingen: hoe groot uw winst is hangt af van hoeveel uw aandelenpakket in waarde is veranderd.Op deze manier kunt u ook beleggen in AEX. Misschien kent u deze vorm van beleggen nog niet, maar in de beurswereld is beleggen op een index (zoals de AEX) heel gewoon. Ook indices kunnen stijgen en dalen in waarde en hier kunt u van profiteren.

Onze succesvolle belegging

Ook wij maakten winst door te beleggen in AEX. Een voorbeeld hiervan vond plaats op 5 april 2013. Het was ochtend en we besloten een belegging te openen op een koersdaling van de AEX. De reden voor onze belegging op een koersdaling was dat we verwachtten dat de AEX minder waard zou worden. Het ging op allerlei beursvloeren wereldwijd niet goed. In Amerika eindigden veel beurzen in rode cijfers, wat waarschijnlijk ook negatieve gevolgen had voor onze Europese beurzen.

Die middag zouden de Amerikaanse statistieken over banen bekend gemaakt worden. Van verschillende kanten was te horen dat deze cijfers waarschijnlijk zouden tegenvallen. Door dit slechte bericht eindigden de Amerikaanse beurzen ook donderdagnacht al met verlies. De vrees voor de banencijfers kunt u in het persbericht op de onderstaande afbeelding zien.

Beleggen in aex

Figuur 1, beleggen in AEX. Klik op de afbeelding voor een vergroting.               

Stap voor stap 102 euro winst met beleggen in AEX

08.48 uur We begonnen de dag met het volgen van het nieuws rondom de AEX. Hierna openden we een belegging op een prijsdaling van de AEX. Wij wisten redelijk zeker dat de AEX die dag in waarde zou dalen, omdat de kans dat de beurs niet beïnvloed werd door alle negatieve berichten erg klein was. We besloten dan ook te beleggen met de hefboom.

08:50 uur We openden een belegging met een inleg van ca. 900 euro (Dit bedrag is afgerond omdat de waarde van één aandeel in dit geval geen rond getal is). De hefboom bij beleggen in AEX is altijd 12,5. Dat betekent dat we een positie konden nemen die 12,5 x 900 = 11.250 euro waard was.

Beleggen in aex

Figuur 2, de koersgrafiek van beleggen in AEX. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

10:30 uur Onze voorspelling was juist: de koers daalde in waarde, en onze positie daalde mee. Zo liep onze winst al gauw op naar 70 euro.

12:15 uur We hielden de belegging in de gaten en kozen ervoor hem nog open te houden. Dit bleek een juiste beslissing te zijn, want onze winst liep op tot 102 euro. We vermoedden dat dit de maximale winst was en we sloten de belegging. Het resultaat? 102 euro winst in 3,5 uur.

Samenvatting Door te beleggen in AEX hebben we binnen 3,5 uur 102 euro winst gemaakt. Onze inleg was 900 euro, en dat betekent dat we 11% rendement behaalden. Dat is een rendement waar spaarders alleen maar van kunnen dromen. Hun geld wordt jaarlijks maximaal 2,5% meer waard, maar u kunt binnen enkele uren mooie winsten pakken. De hefboom heeft dus als grote voordelen dat u in weinig tijd winst kunt maken op kleine koersveranderingen. Dat kan zowel bij koersstijgingen als –dalingen. Zo kunt u ook op een makkelijke manier wat bijverdienen.

Beleggen in aex

Figuur 3, het eindresultaat van beleggen in AEX. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Nu u hebt gezien hoe effectief de hefboom is, bent u misschien wel benieuwd naar de werking.

Bij beleggen met de hefboom speculeert u op aandelenkoersen. U koopt de aandelen niet, in tegenstelling tot bij traditioneel beleggen. Hier merkt u vrijwel niets van. Wanneer u op een slimme manier belegt, is de hefboom namelijk automatisch verwerkt in uw handel. Deze slimme manier van beleggen werkt met behulp van gratis software. Deze software is ontwikkeld door een broker, ook wel aandelenmakelaar genoemd.

Het is heel gemakkelijk om de gratis software te gebruiken. Als u op deze link klikt, kunt u binnen 3 minuten al beleggen. U kunt beleggen in indices zoals de AEX, maar ook in aandelen, grondstoffen en valuta. De wereld gaat voor u open met de handige software. Op de onderstaande afbeelding ziet u hoe overzichtelijk de software is.

Beleggen in aex

Figuur 4, Beleggen in AEX met handige gratis software. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Wilt u ook geld verdienen met beleggen in AEX?

U zou snel winst kunnen maken met beleggen in AEX als u de juiste richting van de koersverandering voorspelt. Hiervoor hoeft u alleen maar een account aan te maken bij de eerder beschreven gratis software. De software bevat ook een demo, waarin u een budget van ca. 20.000 euro fictief geld krijgt om mee te oefenen met beleggen.

Kortom: u kunt eerst kijken of beleggen in AEX wat voor u is door gebruik te maken van de demo. Daarna kunt u beginnen met echt beleggen, zodat u snel een mooi bedrag kunt bijverdienen.

Begin hier met beleggen in AEX

Bronnen: 

http://nl.wikipedia.org/wiki/AEX

http://www.z24.nl/speciaal/feeds/anp/artikel_428496.z24/Beurzen_flink_onderuit.html