Wilt u ervaring opdoen met beleggen zonder dat het u iets kost? Dat is beleggen met fictief geld! Wij leggen u uit hoe u er optimaal gebruik van kunt maken.

Beleggen met fictief geld

Hoe kunt u beleggen met fictief geld?

Beleggen met fictief geld kan door middel van een gratis computerprogramma.  Dit programma wordt u aangeboden door een broker. Brokers zijn aandelenmakelaars, die de handel versoepelen. Om dit te bereiken hebben ze de gratis beleggingssoftware ontwikkeld. En hiermee kunt u beleggen met fictief geld. Om te beginnen hoeft u alleen een gratis account aan te maken. In figuur 1 ziet u hoe snel en gemakkelijk het is om een account aan te maken, zodat u snel kunt beginnen.

Wat heeft beleggen met fictief geld u te bieden?

Als u gaat beleggen met fictief geld, kunt u nooit uw eigen geld kwijtraken. Dat is het grootste voordeel van deze manier van beleggen. Als u het beleggingsprogramma dan opstart, krijgt u gratis 20.000 euro virtueel geld. Hiermee kunt u beleggen op echte en actuele koersen, zodat u precies te zien krijgt hoe beleggen in de praktijk werkt.

U kunt zelf kiezen hoe u het geld belegt. Zet u grote bedragen in, of houdt u het klein? Spreidt u uw risico of niet? Zo ontdekt u op een leuke manier welke manier van beleggen bij u past.

Beleggen met fictief geld

Figuur 1, met een account beleggen met fictief geld. Klik op de afbeelding voor een vergroting

Verschillende mogelijkheden

De gratis beleggingsoftware is gemakkelijk en gebruiksvriendelijk, zoals u kunt zien op het screenshot in figuur 2. Bovendien hebt u de keuze uit vele mogelijkheden. U kunt beleggen op aandelen, maar ook op indices, grondstoffen en valuta. Ook kunt u het beleggingsprogramma openen op uw pc, tablet en smartphone, zodat u kunt beleggen waar en wanneer u dat wilt.

Plus500 webtrader

Figuur 2, Beleggen met fictief geld: beginpagina. Klik om te vergroten.

De handel in aandelen

U zult ervaren dat de handel in aandelen eigenlijk heel eenvoudig is, dankzij de gebruiksvriendelijke software. Om een belegging te openen hoeft u maar een paar keer met de muis te klikken. U kunt kiezen tussen ‘short’ en ‘kopen’. Short staat voor short gaan, wat inhoudt dat u speculeert op een koersdaling. Dat betekent dat u ook geld kunt verdienen als een aandeel minder waard wordt. Als u klikt op ‘kopen’ speculeert u op een stijging van de koers (CFD trading).

Maar dit is nog niet alles. In elke belegging zit namelijk automatisch een hefboom versleuteld. Dat betekent dat uw inleg automatisch wordt vermenigvuldigd met een bepaalde factor, waardoor u meer winst zou kunnen maken.

Tot slot willen we u graag een gouden tip meegeven voor bij het beleggen: houdt het nieuws in de gaten. Er komen regelmatig nieuwsfeiten voorbij die gunstig of ongunstig zijn voor beursgenoteerde bedrijven. Dit kan invloed hebben op de koers. Een goed bericht kan een koersstijging ten gevolge hebben. Als u dit weet, kunt u hier optimaal van profiteren.

De voordelen van beleggen met fictief geld samengevat

  • U kunt zo beginnen door gratis een account aan te maken
  • Als u de software opent, krijgt u ca. 20.000 euro virtueel geld
  • U belegt op echte, actuele koersen en doet zo nuttige praktijkervaring op
  • Beleggen met fictief geld zorgt dat u kennis maakt met alle aspecten van het beleggen

Klik hier en start te beleggen met fictief geld

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging