Wilt u iets bijverdienen op de beurs? Dan is belegger worden een goede optie. In dit artikel leggen we uit hoe dit kan en wat de voordelen zijn.

Belegger worden

Snel belegger worden

Dankzij het internet is belegger worden tegenwoordig helemaal niet meer tijdrovend. Op het internet wordt er namelijk gratis beleggingssoftware aangeboden, die u gemakkelijk kunt downloaden of online kunt gebruiken. U kunt hiermee beleggen op uw computer, maar ook op uw tablet en smartphone. Wel hebt u dan te maken met een snelle vorm van beleggen, CFD beleggen. 

Met deze software kunt u natuurlijk beleggen op aandelen, maar ook op grondstoffen, munteenheden en indices uit allerlei landen. Als u kiest voor belegger worden gaat er dus een wereld voor u open. In figuur 1 staat een screenshot van de software. Zoals u kunt zien zijn de koersen duidelijk geordend en houdt het programma allerlei handige informatie voor u bij. Dit vergroot het gebruiksgemak aanzienlijk.

Plus500 webtrader

Figuur 1, belegger worden. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Belegger worden? Pak het goed aan

U weet nu dat belegger worden op zich gemakkelijk en snel is. Maar daarna wilt u natuurlijk ook slim beleggen. Dit kunt u doen door u goed voor te bereiden, en wel op twee manieren: het lezen van praktijkervaringen van andere beleggers en het opdoen van eigen ervaring. Zo combineert u theorie en praktijk en bereid u zich optimaal voor op belegger worden. Hieronder zullen we deze mogelijkheden verder toelichten.

Praktijkervaringen lezen

Andere beleggers hebben hun successen stapsgewijs beschreven op het internet. Dit noemen we praktijkvoorbeelden. Hier kunt u veel van leren. Hoe komt een succesvolle belegging tot stand, wat zijn de valkuilen, enzovoorts? Laat u helpen door anderen! Bovendien zijn deze beleggingservaringen ook leuk om te lezen. Allesoverbeleggen biedt u een ruim aanbod aan praktijkvoorbeelden die zijn beschreven door actieve beleggers. Klik hier voor de praktijkvoorbeelden.

TIP: Belegger worden door te oefenen met gratis software

U kunt ook ervaring opdoen in de praktijk, zonder dat dit u geld kost. De gratis beleggingssoftware bevat namelijk een demo modus. In de demo krijgt u 20.000 euro fictief geld om mee te beleggen op echte en actuele koersen. Dit helpt u bij belegger worden en stelt u bovendien in staat om te zien of u de beleggingssoftware prettig vindt werken. Als dat het geval is, kunt u gebruik blijven maken van de software, ook als u echt wilt gaan beleggen. U kunt namelijk op ieder moment overstappen op beleggen met echt geld. De werking van het programma blijft dan hetzelfde. Wij raden dit aan voor de beginnende belegger. Klik hier voor de gratis demo.

Samenvatting van belegger worden

Wilt u belegger worden? Het onderstaande stappenplan kan hierbij een leidraad zijn:

  • Stap 1: Lees de praktijkvoorbeelden van andere beleggers
  • Stap 2: Oefen gratis en zonder risico in de demo modus.
  • Stap 3: Stap over op de werkelijke stand en beleg met uw eigen geld
  • Stap 4: Word een echte belegger

Belegger worden is leuk en zou u een mooie bijverdienste kunnen opleveren. U weet nu hoe u kunt beginnen en wat u zoal ter voorbereiding kunt doen. Waar wacht u nog op?

Wilt u belegger worden? Klik hier voor de gratis software en begin snel

Bron:  http://nl.wikipedia.org/wiki/Beleggen