Lijkt u het leuk om te beleggen maar vindt het echte beleggen nog een stap te ver? Beleg dan nu gratis met onze beleggers game! Met een startkapitaal van 20.000 euro kunt u aandelen kopen van de bierbrouwer Heineken, beleggen in goud, en winst maken op een koersstijging van Apple. Alles is precies zoals in de werkelijkheid, de koersen, valuta, bedrijven en grondstoffen. Het enige verschil is de echtheid van het geld waarmee u belegd. Nu beginnen? Kik dan hier om de software gratis te downloaden!

beleggers game

Iedereen kan vandaag de dag beleggen

Als u de beleggingswereld van twintig jaar vergelijkt met die van nu, ziet u een wereld van verschil. De belangrijkste reden daarvoor is de opkomst van het internet. Er kan tegenwoordig gewoon via internet belegt worden in valuta, indices, aandelen en grondstoffen. De koersen zijn elke dag in beweging en er vinden dagelijks enorme kapitaalstromen plaats. Door de opkomst van internet is de drempel om te beginnen met beleggen een stuk lager en het aantal beleggers neemt dan ook elke dag toe. Het enige wat u nodig heeft is een computer en een internetaansluiting.

Beleggen is tegenwoordig voor iedereen weggelegd. Het is niet meer alleen voor dat ene selecte groepje met reusachtige bedragen op de rekening, of alleen de vakmensen. Ze hebben er dan wel veel verstand van, maar beleggen ook met duizenden euro’s. Maar u kunt al met €50 euro aandelen kopen . Daarmee kunt u zelf al mooie winsten mee boeken. U hoeft daarvoor niet alle in’s en out’s over beleggen te weten. Met de basiskennis, een beetje logisch verstand en door af en toe het nieuws te bekijken komt u al een heel eind.

In een half uur leren beleggen

De simpele basiskennis kunt zich in een half uur eigen maken, daarvoor hoeft u alleen onze beleggingscursus volgen. We hebben deze speciaal voor u in elkaar gezet en u kunt deze geheel gratis downloaden als u op de volgende link klikt. We hebben ook een aantal praktijkervaringen op een rij gezet en die kunt u hier lezen.

Als u niet geïnteresseerd bent in werkelijk beleggen, of als u niet genoeg heeft aan de basiscursus beleggen leggen wij u in de volgende paragraaf uit hoe u in de beleggers game zelf ervaring kunt opdoen.

Hoe werkt de beleggers game?

Voor meer ervaring, voor de lol en om de echte kneepjes van het vak te leren kunt u ook de beleggers game spelen. Dit spel is hartstikke gebruiksvriendelijk en simpel in gebruik. U begint met een fictief startkapitaal van ongeveer 20.000 euro waarmee u vrijblijvend kan beleggen. Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk winst te maken en een zo groot mogelijk bedrag te maken van uw kapitaal. Dat kunt u doen door op de juiste momenten te handelen en de aandelen te kopen en te verkopen. U leert vanzelf beter in te spelen op de markt en dat maakt het steeds leuker.

Verder is er een zoekfunctie waar u elk gewenst aandeel mee kan vinden, dat opkomende bedrijf in Amerika of gewoon de bank ING in Nederland. Ook kunt u favorieten opslaan, populaire aandelen bekijken, of koersen per land bekijken. Daarbij kunt u de grootste dalers en stijgers van die dag bekijken. In de onderstaande figuur ziet u een screenshot van de beleggers game.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje1

Figuur 1, beleggers game. Klik op afbeelding om deze te vergroten.

Heeft u gevonden wat u zocht? Begin met de beleggers game!

  • Heeft u het aandeel gevonden wat u zorgt? Dan hoeft u alleen op wat knoppen te drukken om het aandeel te kopen.
  • En heeft u genoeg winst behaalt, of denk u dat het een strategisch moment is om het aandeel weer te verkopen? Dan is het weer een kwestie van op het knopje ‘positie sluiten’ te klikken.

In een schema kunt u al u winsten en verliezen bij houden. Zo kunt u zien wat goed ging, en wat minder ging en ziet u wat u de volgende keer misschien anders kunt doen. U leert van u fouten zonder enig financieel risico. Het spel is dus de ideale manier om gratis te leren beleggen! Een handleiding van het spel kunt u hier hier vinden.

Genoeg virtueel gespeeld?

Begin dan met werkelijk beleggen. Het mooie aan dit spel is dat u daarvoor helemaal niets nieuws hoeft te downloaden. U kunt namelijk in de software overgaan naar de echte modus! Het enige verschil met het spel is de echtheid van het geld. Geld op u beleggingsrekening storten kunt u eenvoudig doen via iDeal of uw creditcard.

Ook ervaren hoe beleggen is? Download hier de gratis beleggers game

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Spel