Wilt u beleggen, maar hebt u hier geen ervaring mee? Lees dan dit artikel en zie hoe gemakkelijk en nuttig handelen in aandelen voor dummies is. Wij geven u twee goede methoden waarmee u succesvol aandelen kunt kopen en verkopen.

Aandelen voor dummies

Het idee dat beleggen alleen toegankelijk is voor rijke handelaren is wijdverbreid, maar onjuist. Met de komst van het internet is beleggen namelijk voor iedereen toegankelijk geworden. Dé belegger bestaat niet meer, omdat iedereen heeft toegang tot de aandelenmarkt. Om te online beurs te betreden hebt u alleen een apparaat met internetverbinding nodig, en de gratis te downloaden beleggingssoftware. Dan ligt de wereldwijde markt voor u open.

Beginnen met handelen in aandelen voor dummies

Wanneer u gaat beginnen met handelen in aandelen voor dummies, raden wij u aan een van de volgende beleggingsmethoden te kiezen:

  • Beleggingsmethode 1: Oefenen met beleggen;  Met deze praktijkgerichte methode kunt u gelijk de handen uit de mouwen steken. Het is namelijk mogelijk om direct te oefenen met 20.000 euro aan fictief geld (nepgeld). Met dit geld kunt u beleggen op de echte, actuele aandelenkoersen. Zo doet u ervaring op waar u veel van kunt leren.
  • Beleggingsmethode 2: Met behulp van een gratis cursus leren beleggen; Op deze manier kunt u eerst wat uitgelegd krijgen over beleggen. Binnen een halfuur kent u de belangrijkste zaken waar een belegger mee in aanraking komt. De cursus combineert theorie en praktijk op een goede manier, waardoor het een ideale basis geeft voor de beginnende belegger.

De eerste beleggingsmethode: oefenen met beleggen

Wanneer u kiest voor deze methode, kunt u direct oefenen in de praktijk. Hier hebt u gratis beleggingssoftware van een broker voor nodig. Een broker is een tussenpersoon op de beurs, zijn rol is vergelijkbaar met die van een makelaar. Dankzij het programma van de broker kunt u online beleggen. Hier de eerste beleggingsmethode uitgelegd in stappen:

  • 1. Download gratis de beleggingssoftware van een online broker.
  • 2: Maak met uw e-mailadres een account aan.
  • 3: Start de demo modus van het programma.

Bij veel brokers ontvangt u 20.000 euro fictief geld wanneer u de demo voor het eerst opent. Met dit geld kunt u goed handelen in aandelen voor dummies. U loopt namelijk niet het risico dat u echt geld kwijtraakt. Als u vindt dat u genoeg hebt geoefend, kunt u gemakkelijk en snel overstappen op beleggen met echt geld.

De tweede beleggingsmethode: kennis opdoen met de gratis cursus beleggen

Als u liever eerst uitgelegd krijgt hoe beleggen precies in zijn werk gaat, dan is de gratis cursus beleggen een aanrader voor u. De theorie is duidelijk en legt u stapsgewijs uit hoe u het beste kunt beginnen met handelen in aandelen voor dummies. De cursus geeft u een goede basis voor de rest van uw beleggingscarrière, en dat allemaal binnen een halfuur.

Geïnteresseerd? Download dan de gratis cursus aandelen voor dummies.

Leren handelen in aandelen voor dummies is gemakkelijk

Welke methode u ook kiest, met allebei kunt u een goede belegger worden. Handelen in aandelen voor dummies is gemakkelijk, en hoe meer u belegt, hoe beter u kunt worden.

Probeer het zelf! Download de gratis software waarmee u kunt handelen in aandelen voor dummies.