Beleggen met 100 euro in Samsung is gewoon mogelijk! Lees hoe wij met een klein bedrag een winst hebben gemaakt van €68! Bent u een belegger, maar wilt u niet beleggen met grote bedragen? Dat kan! Wilt u weten hoe wij met slechts €100 hebben belegd in Samsung? Lees dan snel verder!

Beleggen met 100 euro in Samsung

Beleggen met weinig geld

U kunt met zowel grote als kleine bedragen beleggen op een online handelsplatform. Een online handelsplatform is waar vraag en aanbod van effecten zoals: grondstoffen, indices, forex en aandelen samenkomen op een computersoftware. Door een gratis handelsplatform te downloaden en een rekening te openen kunt u effecten kopen en verkopen. Het doel van een belegger is het realiseren van mooie winsten. Wij hebben onze belegging Samsung met succes afgesloten. En het fijne ervan is dat wij hebben kunnen beleggen met een klein bedrag. Niet alle beleggers hebben een budget of zijn zelfverzekerd genoeg om te gaan beleggen met grote bedragen zoals €1.000. Ook brengt beleggen financiële risico’s met zich mee en kan het voor komen dat u uw inleg verliest en dat wilt u natuurlijk niet. Daarom is het slim om te beginnen met weinig geld.

Beleggen met 100 euro in Samsung: nieuwsberichten

Beleggen is iets wat u niet zomaar gaat doen. Het is verstandig om uit te gaan zoeken in welke effecten u wilt gaan beleggen. Iedereen heeft zijn of haar eigen manier om koersvoorspellingen te maken. Wij voorspellen de koers op basis van nieuwsberichten. Als wij een positief nieuwsbericht vinden kan het zo zijn dat de koerswaarde van een effect, in dit geval aandeel, zal gaan stijgen. Dit kan komen doordat de aandelen populairder worden en beleggers deze massaal gaan kopen. Een negatief nieuwsbericht geeft het tegenovergestelde effect. De koerswaarde zou kunnen dalen, omdat de aandelen minder populair worden en beleggers deze gaan verkopen. Het is dus ook mogelijk om winst te maken met een dalende koers. Het zoeken naar economisch nieuws over bijvoorbeeld bedrijven heeft ons vaak geholpen. Voordat de Europese beurs om 9 uur ’s ochtends opende hebben wij het internet afgespeurd naar nieuwsberichten en zijn wij het volgende bericht tegengekomen.

Beleggen met 100 euro in Samsung 1

Figuur 1: nieuwsbericht Samsung. Klik om deze te vergroten.

Zoals u wellicht heeft gelezen verwacht Samsung een forse lagere omzet. Dit nieuwsbericht bevat dus negatief nieuws. Wij voorspellen dan ook dat aandelen Samsung minder populair gaan worden en beleggers deze massaal gaan verkopen. Als gevolg zal de koerswaarde van Samsung gaan dalen. Nu vraagt u zich zeker af hoe het mogelijk is om te beleggen op een dalende koers. U kunt op zowel stijgende als dalende koersen beleggen. Dit heet short gaan. Wanneer een koers daalt, kunt u winst maken door short te gaan.

Beleggen met 100 euro in Samsung: aandelen kopen

Nu is het tijd om te beleggen met 100 euro in Samsung. Met een inlegwaarde van €103 gingen wij short op Samsung en konden wij met 5 aandelen gaan beleggen. Dit zijn er in principe niet veel, maar gelukkig hebben we de hefboom die ervoor zorgt dat u een grotere inlegwaarde krijgt. De hefboom vermenigvuldigd namelijk uw inleg met een factor, bijvoorbeeld 20, waardoor u op een hogere inlegwaarde uit komt. Met een grotere inleg kunt u meer aandelen kopen en kunt u mogelijk meer profijt halen uit uw belegging. Dus met een inleg van €103 keer de hefboomfactor 20 kwamen wij uit op een inlegwaarde van maar liefst € 2.120! Dankzij de hefboom is het mogelijk om te beleggen met een klein bedrag. In onderstaand figuur kunt u het koersverloop van onze belegging zien.

Beleggen met 100 euro in Samsung 3

Figuur 2: koersverloop Samsung. Klik om deze te vergroten.

Beleggen met 100 euro in Samsung: aandelen verkopen

Af en toe is het verstandig om uw belegging te bekijken. Zoals u ziet in figuur 2 was de koers redelijk stabiel, maar naarmate de tijd verstreek daalde de koers zoals wij voorspelden. Wij besloten onze positie te sluiten en weg te lopen met een winst van €68 binnen één dag! In onderstaand figuur ziet u het eindresultaat van onze belegging. Beleggen met 100 euro in Samsung kan dus gewoon.

Beleggen met 100 euro in Samsung 2

Figuur 3: eindresultaat Samsung. Klik om deze te vergroten.

Wilt u eerst oefenen met beleggen? Tegenwoordig kunt u fictief beleggen op een gratis beurssimulator. Open een demoaccount en ontvang circa 20.000 euro fictief geld om te beleggen in realistische koersen. Klik hier en download de gratis beurssimulator.

Wilt u zelf leren beleggen en mooie winsten zoals deze realiseren? Doe dan de gratis cursus beleggen die u in 30 minuten alles over beleggen leert. Klik hier voor de cursus.

Zelf beleggen met kleine bedragen? Klik hier voor de gratis beurssimulator!

Bronnen: 
http://nl.wikipedia.org/wiki/Samsung
http://deaandeelhouder.nl/news/2014/10/7/samsung_voorziet_val_van_omzet_en_winst/