Beleggen met een klein bedrag in aandelen leverde ons een mooi rendement op van 57%! Wil jij ook net als ons beleggen met een klein bedrag in aandelen? In dit artikel zullen wij het beleggen uitleggen aan de hand van onze beleggingservaring. Tevens zullen wij aan het einde van dit artikel extra tips geven voor als je nog niet vertrouwd bent met het beleggen.

Beleggen met een klein bedrag in aandelen

Online beleggen vs. traditioneel beleggen

Veel mensen hebben wel eens gehoord van de term beleggen. Toch weet niet iedereen wat het beleggen precies inhoudt. Beleggen is een vorm van investering waarbij geld wordt vastgelegd voor een lange of korte termijn met als doel een financieel voordeel te behalen. Het traditioneel beleggen is de meest bekende vorm van beleggen. Je gaat naar de bank en geeft aan waarin je graag zou willen beleggen. Het traditioneel beleggen neemt veel tijd in beslag. Het online beleggen is de unieke innovatie, waarbij je overal kunt beleggen. Ook wordt er bij online beleggen gebruik gemaakt van CFDs (Contract For Difference). Bij CFD beleggen wordt er gebruik gemaakt van de hefboomconstructie. De hefboomconstructie maakt het mogelijk om te beleggen met kleine bedragen. De hefboom zorgt er namelijk voor dat je inleg met een bepaalde factor wordt vermenigvuldigd, deze factor is afhankelijk van het effect. In de meeste gevallen is de hefboomfactor 1:20, dat betekent dat je inleg wordt vermenigvuldigd met 20. In onderstaande figuur wordt een voorbeeld van de hefboomconstructie weergegeven.

Beleggen met een klein bedrag in aandelen

Figuur 1: Beleggen met een klein bedrag in aandelen – hefboom voorbeeld. Klik om te vergroten.

In het figuur wordt de waarde na de hefboom weergegeven. Met deze waarde kun je een hogere aandelenpositie innemen. Kortom, de hefboomconstructie is een unieke innovatie waar je van kunt profiteren.

Methode om te beleggen

Voordat wij gaan beleggen kiezen wij er altijd voor om te beleggen aan de hand van een aanleiding, dit wordt ook wel de fundamentele analyse genoemd. Bij de fundamentele analyse kijk je naar recente ontwikkelingen met betrekking tot de financiële situatie van beursgenoteerde bedrijven. Voor deze recente ontwikkelingen kun je kijken naar de nieuwsberichten, deze kunnen worden onderverdeeld in positieve en negatieve nieuwsberichten. Bij positieve nieuwsberichten kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersstijging. Wij geloven namelijk dat de aandelen van dat bedrijf zullen stijgen in populariteit onder de beleggers en dat hierdoor tevens de koers zal gaan stijgen. Bij negatieve nieuwsberichten kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersdaling. Wij geloven namelijk dat de aandelen van dat bedrijf zullen gaan dalen in populariteit onder de beleggers.

Beleggen met een klein bedrag in aandelen: aanleiding

Op 26 juni kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht tegen over PostNL. In het bericht wordt vermeld dat PostNL zijn concurrenten heeft benadeeld bij de aanbesteding van de postdiensten van de gemeente Rotterdam. Toezichthouder ACM heeft PostNL hiervoor twee lasten onder dwangsom opgelegd die kunnen oplopen tot een bedrag van 1 miljoen euro. Dit is erg negatief nieuws over het postbedrijf, PostNL. Wij hebben aan de hand van dit bericht ervoor gekozen om te speculeren op een koersdaling PostNL.
Beleggen met een klein bedrag in aandelen

Figuur 2: Beleggen met een klein bedrag in aandelen – nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Beleggen met een klein bedrag in aandelen: positie openen

Wij openden onze positie op 26 juni om 16:35 uur, met een inleg van 42 euro. Na de hefboomconstructie kreeg onze inleg een waarde van 850 euro, de hefboomfactor was namelijk 1:20 (42 euro x 20 = 850 euro). Wij konden hiermee een aandelenpositie innemen van 200 aandelen PostNL. Het koersverloop is hieronder weergegeven, er is hier een constante daling te zien.

Beleggen met een klein bedrag in aandelen

Figuur 3: Beleggen met een klein bedrag in aandelen – koersverloop. Klik om te vergroten.

Beleggen met een klein bedrag in aandelen: eindresultaat

Wij besloten om de positie gelijk na het weekend direct te sluiten. Met een inleg van 42 euro en een winst van 24 euro hebben wij binnen een paar uur een rendement van 57% gerealiseerd! Doordat wij onze belegging in het weekend nog hadden openstaan, moesten wij hier een kleine premie over betalen. In onderstaande figuur worden de beleggingstijd, de premie en de winst van onze belegging weergegeven.

Beleggen met een klein bedrag in aandelen

Figuur 4: Beleggen met een klein bedrag in aandelen – eindresultaat. Klik om te vergroten.

Leren beleggen

Wil jij na het lezen van dit artikel ook beleggen met kleine bedragen? Je kunt nu gebruikmaken van de gratis cursus beleggen. Indien je het gevoel hebt dat je het beleggen beter begrijpt na het doen van de cursus, kun je ervoor kiezen om te starten met beleggen. Je kunt hier het gratis beleggingsprogramma downloaden en gelijk starten met beleggen! Tevens kun je ervoor kiezen om eerst gebruik te maken van het beleggingsspel. Je ontvangt hier een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee je risicoloos kunt gaan oefenen op werkelijke koersen. Indien je na het oefenen het gevoel hebt dat je vertrouwd bent met het beleggen, kun je gemakkelijk in hetzelfde programma overschakelen naar het beleggen met echt geld. Dit ziet er overigens hetzelfde uit als het beleggingsspel.

Download vandaag nog het gratis beleggingsprogramma!

 

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging
http://www.nu.nl/economie/4076369/postnl-krijgt-tik-vingers-van-acm.html