In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt beleggen met weinig geld. Veel mensen denken bij beleggen aan grote bedragen, maar bij online beleggen is het mogelijk om te beleggen met weinig geld. In dit artikel wordt uitgelegd waarom het bij online beleggen wel mogelijk is om te beleggen met weinig geld en bij de traditionele manier van beleggen niet. Met de traditionele manier van beleggen bedoelen we dat u naar een bank of beleggingskantoor gaat om een beleggingspositie te openen.

Beleggen met weinig geld

Online beleggen versus traditioneel beleggen

Bij online beleggen, oftewel virtueel beleggen, is het mogelijk om te beleggen met weinig geld. Bij online beleggen wordt er namelijk gebruik gemaakt van het hefboomeffect, hier komen we later op terug in dit artikel. Bij online beleggen wordt er gebruik gemaakt van CFD’s, dit wordt ook wel CFD beleggen genoemd. CFD beleggen is de afkorting voor Contract For Difference, hierbij sluiten de belegger en de tussenhandelaar een overeenkomst. Een tussenhandelaar is een aanbieder van een beleggingsprogramma en wordt ook wel een broker genoemd in de beleggingswereld.

Bij CFD beleggen gaat het om de voorspelling van de belegger. Dat betekent dat u bij CFD beleggen kunt handelen in effecten en op basis van uw voorspelling kunt u winst realiseren. Bij een goede voorspelling van de koers, ontvangt de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde van de broker. De belegger heeft dan winst gerealiseerd. Daarentegen dient de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde aan de broker te betalen bij een verkeerde voorspelling van de koers.

Bij CFD beleggen heeft u de mogelijkheid om te beleggen op een koersstijging en op een koersdaling, omdat het gaat om de voorspelling van de belegger. Bij traditioneel beleggen kunt u slechts beleggen op een koersstijging. Kortom, bij traditioneel beleggen kunt u alleen winst realiseren als de aandelenwaarde stijgt. Aangezien de koers slechts enkele procenten per dag veranderen, is het bij traditioneel beleggen moeilijk om op korte termijn een leuke winst te realiseren. Bij CFD beleggen is het wel mogelijk om een leuke winst te realiseren op korte termijn, ondanks dat koersen slechts enkele procenten veranderen, de uitleg volgt hieronder.

Beleggen met weinig geld: Hefboomeffect

Bij CFD beleggen profiteert de belegger van het hefboomeffect. Het hefboomeffect zorgt ervoor dat beleggers een hogere aandelenpositie kunnen innemen, omdat de inleg wordt vermenigvuldigd met een bepaalde hefboomfactor. De hefboomfactor is overigens afhankelijk van het soort effect waarin u wilt beleggen. Kortom, de hefboom vergroot uw inleg met een bepaalde factor, waardoor u een hogere aandelenpositie kunt innemen. Hierdoor kunt u meer winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers, ondanks dat koersen slechts enkele procenten per dag veranderen. Door de nieuwe waarde van uw inleg kunt u meer winst realiseren. Kortom, door de hefboom kunt u beleggen met 100 euro of minder. Het is wel van belang om te weten dat u door het hefboomeffect ook meer kunt verliezen, bij een verkeerde voorspelling van de koers. Dit komt door de nieuwe waarde van uw inleg. Het is daarom van belang om een goede aanleiding te hebben tijdens het beleggen. Met een goede aanleiding kunt u risico’s tijdens het beleggen beperken. Hieronder wordt een voorbeeld van het hefboomeffect weergegeven.

Hefboomeffect

Beleggen op korte termijn

Het hefboomeffect maakt het mogelijk om te beleggen op korte termijn. Het maakt niet uit als koersen slechts enkele procenten per dag veranderen. Met het hefboomeffect heeft u de mogelijkheid om een leuke winst te realiseren op korte termijn. In het bovenstaande figuur heeft u het verschil tussen de traditionele manier van beleggen en CFD beleggen kunnen zien.

Cursus beleggen voor beginners

Als beginnende belegger kunt u eerst gebruik maken van de gratis cursus beleggen. In deze cursus kunt u meer leren over CFD beleggen en de bijbehorende aspecten. Tevens worden twee beleggingsmethodes nader toegelicht, die u kunt gebruiken tijdens het beleggen. Zoals eerder werd aangegeven is het van belang om een aanleiding te hebben tijdens het beleggen. Hieronder worden de hoofdstukken van de cursus weergegeven.

Cursus beleggen voor beginners

Hoofdstuk 1. Algemene kennis over beleggen

Hoofdstuk 2. Beleggen met CFD’s

Hoofdstuk 3. Hoe kunt u winst maken?

Hoofdstuk 4. Risicobeperking

Hoofdstuk 5. Handige informatie

Hoofdstuk 6. Direct zelf beginnen met beleggen

Beleggen voor dummies

Na het volgen van de gratis cursus, kunt u beginnen met beleggen met demo geld. Beleggen met demo geld is een handige manier om het beleggen op een veilige manier te oefenen. In deze demo modus ontvangt u fictief geld, waarmee u risicoloos kunt beleggen op werkelijke koersen. U kunt alles wat u heeft geleerd, zelf uit testen in de demo modus. Als u na een tijdje het gevoel heeft dat u genoeg heeft geoefend, kunt u gemakkelijk overschakelen naar de werkelijke modus. In de werkelijke modus kunt u beleggen met uw eigen geld. Het is verstandig om te beginnen met kleine bedragen, om te kijken of u dezelfde resultaten boekt als in de demo modus.

Download hier het gratis beleggingsprogramma!


Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference