Ben je benieuwd wat CFD beleggen precies inhoudt en hoe je zelf kunt starten met CFD beleggen met behulp van een beleggingsprogramma? In dit artikel wordt het CFD beleggen nader toegelicht. Tevens wordt in dit artikel uitgelegd hoe je zelf kunt beginnen met CFD beleggen.

 CFD beleggen

Beleggen voor dummies

Tegenwoordig is het voor iedereen mogelijk om te starten met beleggen, dat komt door online beleggen. Een ander woord voor online beleggen is virtueel beleggen. Voor een beginnende belegger is het fijn als het mogelijk is om te beleggen met een klein bedrag. Het beleggen met kleine bedragen is mogelijk met behulp van een handig beleggingsprogramma. Bij het beleggingsprogramma wordt gebruik gemaakt van CFD beleggen. CFD beleggen staat voor Contract For Difference.

Wat is CFD beleggen?

Bij CFD beleggen wordt er gebruik gemaakt van een hefboommethode. De hefboommethode zorgt ervoor dat je inleg een grotere waarde krijgt. De hefboom methode vergroot namelijk je inleg met een bepaalde factor. Deze factor kan overigens verschillen per effect. Indien de hefboommethode 1:50 is en je inleg 200 euro, zal je inleg een waarde krijgen van 10.000 euro. Je kunt hierdoor een hogere aandelenpositie innemen. Kortom, de hefboommethode zorgt ervoor dat je kunt beleggen met kleine bedragen.

Gratis beleggingsprogramma

Om het CFD beleggen zelf te ervaren kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van het gratis beleggingsprogramma. In dit beleggingsprogramma heb je de keuze tussen beleggen met demo geld of beleggen met echt geld. Indien je een beginnende belegger bent is het verstandig om eerst te kiezen voor het beleggen met demo geld. Je kunt het beleggen met een demo account risicoloos oefenen op actuele koersen. Een voordeel van dit beleggingsprogramma is dat je gemakkelijk in hetzelfde programma kunt overstappen naar het beleggen met echt geld, indien je genoeg hebt geoefend.

Cursus beleggen

Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor de cursus beleggen voordat je begint met het demo beleggen. In de cursus beleggen wordt het CFD beleggen nader toegelicht. Deze cursus is overigens gratis en neemt ongeveer 30 minuten in beslag. De cursus bestaat uit de volgende hoofdstukken:

  1. Algemene kennis over beleggen
  2. Beleggen met CFD’s
  3. Hoe kun je winst maken?
  4. Risicobeperking
  5. Handige informatie
  6. Direct zelf beginnen met beleggen

Gratis beleggingsprogramma downloaden!


Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference