In het artikel ‘ervaring aandelen kopen Gemalto’ zullen we aan de hand van een praktijkvoorbeeld uitleggen hoe u zelf kunt beginnen met het kopen van aandelen met een beleggingsprogramma. Beleggen middels een beleggingsprogramma werkt anders dan offline beleggen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de verschillen tussen online beleggen en offline beleggen. Met offline beleggen wordt de traditionele manier van beleggen bedoelt. Meer weten? Lees dan verder!

Ervaring aandelen kopen Gemalto

Beleggen met een online beleggingsprogramma

Beleggers kunnen tegenwoordig beleggen via een online beleggingsprogramma beginnen met beleggen. Door de komst van het internet wordt iedere dag steeds meer mogelijk, waaronder het beleggen vanuit huis. Met een online beleggingsprogramma kunnen beleggers binnen enkele minuten een beleggingspositie openen. Dat betekent dat beleggers niet meer naar een bank of beleggingskantoor hoeven te gaan.

Bij online beleggen kunnen beleggers snel handelen met het beleggingsprogramma. Met online beleggen kunnen beleggers winst realiseren bij een goede voorspelling van het koersverloop. De belegger ontvangt in dat geval het verschil tussen de aankoop- en verkoopwaarde van de aanbieder van het beleggingsprogramma. Daarnaast is het ook mogelijk voor beleggers om te maken te krijgen met een verlies. Als een belegger een verkeerde voorspelling doet met betrekking tot het koersverloop. In dat geval moet de belegger het verschil tussen de aankoop- en verkoopwaarde aan de aanbieder van het beleggingsprogramma betalen. De aanbieder wordt ook wel een tussenhandelaar of een broker genoemd.

Offline beleggen versus online beleggen

Bij offline beleggen dient een belegger naar een beleggingskantoor of een bank te gaan. Bij online beleggen is het daarentegen mogelijk om op ieder moment van de dag, waar dan ook, een beleggingspositie te openen. Daarnaast is het met online beleggen ook mogelijk om te beleggen met kleine bedragen, dat komt door de hefboom. We zullen hier later op terugkomen in het praktijkvoorbeeld van Gemalto. Door de hefboom is het ook mogelijk om te beleggen binnen één dag, dit wordt ook wel daghandelen genoemd. Overigens is het voor beleggers met online beleggen mogelijk om te speculeren op een koersstijging en koersdaling, omdat het bij online beleggen draait om de voorspelling van de koers.

Ervaring aandelen kopen Gemalto: Aanleiding

Voordat wij besluiten om een beleggingspositie te openen, zoeken wij altijd eerst naar een aanleiding. Beleggen aan de hand van een aanleiding beperkt risico’s tijdens het beleggen. Als u besluit om te beleggen aan de hand van impulsieve beslissingen, kan dit onnodige risico’s met zich meebrengen. In dit voorbeeld hebben wij gebruik gemaakt van de fundamentele analyse. Bij deze beleggingsmethode wordt er gekeken naar ontwikkelingen en achtergronden van beursgenoteerde bedrijven. Door middel van deze berichten kan een belegger besluiten om te speculeren op een koersstijging of koersdaling.

Op 2 maart kwamen wij onderstaand nieuwsbericht tegen over Gemalto. In het bericht wordt aangegeven dat de multinational de afnemende opbrengsten op de markt voor mobiele telefonie vorig jaar heeft weten te compenseren. Dat is uitstekend nieuws over Gemalto, dit was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersstijging Gemalto.

Gemalto-nieuwsbericht

Figuur 1. Ervaring aandelen kopen Gemalto – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten. 

Ervaring aandelen kopen Gemalto: Koersverloop

Wij besloten om te speculeren op een koersstijging met een inleg van 113,58 euro. De hefboomfactor was in dit geval 1:5, dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 5. De uitkomst hiervan is 567,90 euro. Met deze nieuwe inlegwaarde konden wij een aandelenpositie innemen van 10 aandelen Gemalto. Hieronder wordt het koersverloop van de belegging geïllustreerd. Hier is te zien dat de koers na het openen van de positie niet direct is gaan stijgen. Op een gegeven moment vond er een constante stijging plaats.

Gemalto koersverloop

Figuur 2. Ervaring aandelen kopen Gemalto – Koersverloop. Klik om te vergroten. 

Ervaring aandelen kopen Gemalto: Eindresultaat

Voordat wij besloten om een beleggingspositie te openen hebben wij gebruik gemaakt van de profit call en stop loss functies. Met deze functies konden wij een gewenst rendement en een maximaal verlies instellen. De profit call had onze beleggingspositie automatisch gesloten. Dat betekent dat de koers het gewenste rendement had bereikt van 29%. Met deze belegging hebben wij een winst gerealiseerd van 32,76 euro. Overigens is het van belang om te weten dat wij deze belegging niet binnen één beursdag hadden gesloten. Dat betekent dat wij een kleine premie hebben moeten betalen. Dit is terug te vinden in het eindresultaat van deze belegging en wordt hieronder geïllustreerd.

Gemalto-resultaat

Figuur 3. Ervaring aandelen kopen Gemalto – Eindresultaat. Klik om te vergroten. 

Tips voor beginners

Hieronder worden enkele tips voor beginnende beleggers geïllustreerd. We zullen deze tips nader toelichten. Tip 1 is het volgen van de cursus beleggen. In deze cursus wordt uitgelegd hoe u zelf kunt starten met beleggen aan de hand van praktijkvoorbeelden. Kortom, deze cursus is handig voor beginnende beleggers die graag willen starten met beleggen. De cursus bestaat uit zes hoofdstukken en duurt ongeveer 30 minuten.

Daarna is het verstandig om gebruik te maken van demo beleggen. Met demo beleggen kunnen beleggers het beleggen oefenen op werkelijke koersen, zonder financieel risico te lopen. Beleggers kunnen met een demo account namelijk beleggen met fictief geld. Hierdoor kunnen beleggers het beleggen oefenen zonder financieel risico. Kortom, een uitstekende manier om te leren van eventueel gemaakte fouten in het demo account.

tips-voor-beginners

Figuur 4. Tips voor beginnende beleggers. Klik om te vergroten. 

Tip 3 en 4 worden nader toegelicht in de cursus beleggen. Het is van belang om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding, in de cursus wordt hier dieper op ingegaan. Dit is de eerste manier om risico’s te beperken bij het beleggen. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van twee functies in het beleggingsprogramma, zoals werd uitgelegd in het praktijkvoorbeeld van Gemalto. In de cursus wordt hier ook dieper op ingegaan.

Download het online beleggingsprogramma!

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse
http://www.nu.nl/beurs/4508079/beleggers-doen-rustig-winsten-eerder-week.html