Online beleggen in aandelen Tesco heeft ons een winst van 52,16 euro opgeleverd binnen 2 uur! Wilt u graag weten hoe wij deze winst met online beleggen in aandelen Tesco konden realiseren? In dit artikel bespreken wij hoe u zelf aan de slag kunt met online beleggen in aandelen aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

logo tesco

Wat is daytraden?

Daytrader worden kan iedereen, maar wat is dat nou eigenlijk? Bij daytraden kunt u effecten op de beurs kopen en verkopen om zo resultaat te behalen uit prijsfluctuaties van de koers. Alle posities die een daytrader open heeft staan worden binnen één dag gesloten. Het daytraden is gericht op snelle transacties. Vroeger was daytraden alleen mogelijk via speciale daghandelaren in dienst van het handelshuis, maar tegenwoordig kunt u daytrader worden door gebruik te maken van een online handelsplatform. Daytraden leren via een handelsplatforms is niet alleen makkelijker maar ook goedkoper! Een handelaar die zich bezig houdt met speculeren op effecten wordt ook wel daytrader genoemd.

Hoe daytraden wij?

Alvorens wij gaan starten met daytraden zoeken wij een nieuwsartikel over een beursgenoteerd bedrijf. Bij een positief nieuwsbericht verwachten wij een koersstijging, omdat het vertrouwen in een bedrijf zal stijgen waardoor de waarde van een aandeel zal toenemen. Bij een negatief bericht verwachten wij een koersdaling, de beleggers zullen minder vertrouwen hebben in de organisatie, waardoor er meer aandelen worden aangeboden dan gevraagd wat uiteindelijk voor een koersdaling zorgt. Door deze strategie te gebruiken bij het daytraden is het risico aanzienlijk lager dan wanneer er wordt gespeculeerd zonder strategie.

Onze ervaring met online beleggen in aandelen Tesco

Woensdag 22 april 2015 begonnen wij met het zoeken naar een nieuwsbericht, hierbij vonden wij een nieuwsbericht over Tesco met de titel: “Tesco boekt grootste verlies ooit”. Tesco is een grote internationale supermarktketen afkomstig uit het Verenigde Koningrijk. Het artikel gaat over een verlies afkomstig van afschrijvingen op vastgoed en de huidige prijzenoorlog in de supermarkt branche, zie figuur 1 voor het nieuwsbericht. Dit is een negatief bericht voor Tesco. Vervolgens besloten wij aan de hand van het negatieve nieuwsbericht te speculeren op een koersdaling bij het online beleggen in aandelen Tesco.

Nieuwsbericht handelen in aandelen Tesco

Figuur 1, nieuwsbericht Tesco . Klik op het figuur om te vergroten.

Na dit nieuwsbericht gingen wij online beleggen in aandelen Tesco door een shortpositie te openen, dit wil zeggen dat wij speculeren op een koersdaling. Met een inleg van slechts €119,1 opende wij een beleggingspositie. Door de hefboom van 1:20 kreeg onze beleggingspositie een waarde van 2.382 Engelse pond, hierdoor konden wij met meer aandelen beleggen dat ons oorspronkelijk ingelegde vermogen. De hefboom wordt automatisch toegepast bij online beleggen en zorgt ervoor dat u inleg met een bepaalde factor wordt vermenigvuldigd. Nadat we onze beleggingspositie hadden geopend hielden we de koers goed in de gaten, zie figuur 2 voor het koersverloop van online beleggen in aandelen Tesco.

Koersverloop handelen in aandelen Tesco

Figuur 2, koers online beleggen in aandelen Tesco . Klik op het figuur om te vergroten.

In het koersverloop is te zien dat de koers na het openen van onze beleggingspositie eerst is gaan stijgen om vervolgens fors te dalen tot het punt waarop we de beleggingspositie hebben gesloten. Wij hebben binnen 2 uur een winst van €52,16 behaald. Met een inleg van €119,10 is dat een uitstekend rendement van 43,8%. Zie figuur 3 voor het winstoverzicht van online beleggen in aandelen Tesco.

Winstoverzicht handelen in aandelen Tesco

Figuur 3, winst online beleggen in aandelen Tesco. Klik op het figuur om te vergroten.

Wilt u zelf daytrader worden?

Het online beleggen in aandelen Tesco leverde ons een uitstekend rendement op, wilt u dit ook proberen? Dit kunt u doen door een handelsprogramma te downloaden. U kunt hierbij kiezen om een account met echt geld te openen of een demo account. Bij het openen van het demo account krijgt u € 20.000 oefengeld tot uw beschikking krijgt om fictief te kunnen beleggen op basis van realtime koersen. Het demo account kan gezien worden als een beleggingsspel en is ook geschikt voor beleggen voor dummies of beleggen voor studenten. Door te beginnen met een demo account creëert u de optimale leer –en beleggingservaring voor uzelf. Als u genoeg ervaring heeft kunt u met vertrouwen overstappen naar een account met echt geld in plaats van oefengeld.

Tot slot kunt u ook de gratis cursus beleggen volgen om meer te weten te komen over de verschillende manieren van beleggen, de beurs voor dummies en aandelen voor dummies.

Klik hier om het gratis handelsprogramma te downloaden!


Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Tesco

http://www.belegger.nl/nieuws/2664109/tesco-boekt-grootste-verlies-ooit.html