Slim beleggen? Met online beleggen kunt u in korte tijd beleggen met weinig geld. Dankzij de hefboom die zorgt voor een hogere inlegwaarde is het mogelijk om in korte tijd een leuk rendement te behalen. Lees verder hoe wij met slechts €100 een leuke winst realiseerden.

slim beleggen

Slim beleggen doet u met een online handelsplatform

Met een online handelsplatform is het mogelijk om vanuit uw eigen huis te beleggen. Nadat u de software gratis downloadt en een account aanmaakt kunt u beginnen. Met het handelsplatform kunt u aandelen kopen en verkopen wanneer u wilt (mits de beurs geopend is). U kunt al beleggen met een klein bedrag van enkele euro’s. Dankzij een hefboom neemt u een hogere positie in. U inlegwaarde wordt namelijk verhoogd door de hefboom. Hierdoor kunt u met een lage inleg een leuke winst realiseren. Dat is slim beleggen. Zie onderstaand figuur voor de werking van een hefboom. Download hier een handelsplatform.

Slim beleggen

Figuur 1, hefboom. Klik op figuur om deze te vergroten. 

Een ander groot voordeel is dat u ook winst kunt maken met een koersdaling. Met de “short” optie voorspelt u namelijk dat de koers gaat dalen. Hierdoor is het dus mogelijk om zowel met een koersstijging als koersdaling winst te maken.

Wilt u niet direct voor echt geld beleggen? Probeer dan eerst de demo. Met circa 20.000 fictief geld kunt u zonder risico oefenen op de beurs. Download hier een demo.

Slim beleggen met een strategie

Op de beurs kunt u twee dingen doen. Of u gaat blind beleggen en ziet wel waar het schip strandt. Of u belegt met een strategie. Het laatste willen wij u graag aanraden. Door te beleggen met een strategie kunt u namelijk een betere voorspelling doen van de koers. Wij onderscheiden verschillende stappen tijdens een belegging.

  • Stap 1: Waarin beleggen?
  • Stap 2: Doe een voorspelling
  • Stap 3: Koop aandelen
  • Stap 4: Verkoop aandelen

Aan de hand van een praktijkvoorbeeld lichten wij deze stappen verder toe. Deze manier van slim beleggen zorgden er voor dat wij met een winst van ruim €20 eindigden na ruim een half uur.

Praktijkvoorbeeld: met een klein bedrag een leuke winst realiseren

Wij besloten om met een beperkt budget opzoek te gaan naar een interessante belegging. Het is dankzij het online handelsplatform goed mogelijk om met een kleine inleg te beleggen. Aan de hand van de vier stappen eindigden wij onze belegging met een mooie winst.

Stap 1: waarin beleggen?

De vraag is altijd: waarin beleggen? Om een goede keuze te maken voor een aandeel raden wij u aan om het nieuws te volgen. Dit hoeft niet intensief maar kijk eens op verschillende nieuwssites als nrc.nl of google.com/finance. Hier vindt u interessante artikelen die invloed kunnen hebben op de een koers. Een voorbeeld:

slim beleggen 1

Figuur 2, nieuwsartikel eurozone. Klik op figuur om deze te vergroten. 

Het vertrouwen in de eurozone neemt af. Dit kan relevant nieuws zijn. Zodra handelaars hier op inspelen en aandelen gaan verkopen dan zal de koers gaan dalen.

Stap 2: doe een voorspelling

Aan de hand van dit nieuwsartikel besloten wij te speculeren op een koersdaling. Door het nieuws dachten wij dat de euro in waarde zou afnemen ten opzichte van de dollar. Wij besloten daarom om short te gaan, ook wel verkopen genoemd.

Stap 3: koop aandelen

Met slechts een enkele klik kunt u aandelen kopen. Wij besloten om te beleggen met €100. Dankzij de hefboom werd deze waarde flink verhoogd. Daardoor konden we een hogere positie innemen. Deze positie werd ingenomen tien minuten nadat het nieuws bekend werd.

Stap 4: verkoop aandelen

Aandelen verkopen is net zo gemakkelijk als aandelen kopen. Zodra u tevreden bent het resultaat kunt u de positie direct sluiten binnen een enkele klik. Een andere manier van slim beleggen is om de positie automatisch te laten sluiten. Dit kunt u van te voren instellen. Bijvoorbeeld het automatisch sluiten na een winst van €30. Zo hoeft u niet continue de koers in de gaten te houden. In onderstaand figuur ziet u hoe dit werkt.

slim beleggen 2

Figuur 3, positie automatisch sluiten. Klik op figuur om deze te vergroten. 

Wij besloten om de koers zelf in de gaten te houden. Na de opening van de positie daalde de koers zoals wij hadden verwacht. Op dat moment was de winst net boven de €25. Kort erna steeg de koers weer. Op dat moment kwamen wij in actie en sloten wij de positie. In onderstaand figuur ziet u de koerswijzigingen.

slim beleggen 3

Figuur 4, koers. Klik op figuur om deze te vergroten. 

Dit resulteerde voor ons in een mooie winst van €20 binnen ruim een half uur met een inleg van slechts €100. Dat is een keurig rendement van 20%. In onderstaand figuur ziet u een overzicht van het eindresultaat binnen het handelsplatform.

slim beleggen 4

Figuur 5, eindresultaat. Klik op figuur om deze te vergroten. 

Conclusie slim beleggen

  • Beleggen met kleine bedragen mogelijk
  • Ook met kleine bedragen kunt u winst realiseren
  • Beleg met een strategie
  • Voltooid binnen enkele minuten een belegging

Tip: wilt u een uitgebreide handleiding? Doe dan hier de cursus beleggen voor beginners.

DOWNLOAD HIER EEN GRATIS HANDELSPLATFORM

Bronnen:
http://deaandeelhouder.nl/news/2014/8/28/economisch_vertrouwen_eurozone_neemt_af/
http://nl.wikipedia.org/wiki/Eurozone