Door slim online beleggen in Sanoma realiseerde wij een winst van € 54. In dit artikel laten wij u kennis maken met het beleggen in aandelen aan de hand van een praktijkervaring van de uitgever Sanoma. Na het lezen van dit artikel kunt u direct beginnen met uw eigen beleggingen.

Slim online beleggen in Sanoma

Stappenplan voor slim online beleggen

Veel mensen denken dat beleggen een kwestie van geluk is maar niets is minder waar. Wij maken altijd gebruik van een strategie om ervoor te zorgen dat de kans op winst zo hoog mogelijk is. Het stappenplan heeft zich in eerdere praktijkervaringen ruim bewezen. Wij zullen onze strategie nader toelichten aan de hand van onze praktijkervaring: slim online beleggen in Sanoma. Om te beginnen ziet u de drie verschillende stappen van onze strategie in een overzichtelijke figuur, zie figuur 1.

Stappenplan bij slim online beleggen in Sanoma

Figuur 1: stappenplan bij slim online beleggen in Sanoma. Klik om deze te vergroten.

De stappen in figuur 1 zullen nu een voor een nader toegelicht worden aan de hand van onze praktijkervaring met Sanoma.

Stap 1 – Aanleiding zoeken

De eerste en belangrijkste stap van onze strategie is het zoeken naar een aanleiding. Voordat wij gaan beleggen zoeken wij dan ook altijd naar een aanleiding in de vorm van een nieuwsbericht over een beursgenoteerde onderneming, deze nieuwsberichten geven vaak ontwikkelingen aan binnen een organisatie. Deze nieuwsbericht onderscheiden wij dan vervolgens in twee categorieën namelijk positieve nieuwsbericht en negatieve nieuwsberichten. De methode met nieuwsberichten wordt ook wel de fundamentele analyse genoemd, dit wil eigenlijk niets anders zeggen dan dat je een koersdaling of koersstijging verwacht op basis van een nieuwsbericht.

Vervolgens is het van belang om de juiste keuze te maken op basis van het nieuwsbericht, bij een positief nieuwsbericht verwachten wij namelijk een koersstijging. Deze koersstijging zal ontstaan door een toenemende populariteit onder beleggers naar aanleiding van het nieuwsbericht. Bij een negatief nieuwsbericht is dit eigenlijk precies het tegenovergestelde, wij zullen namelijk een koersdaling verwachten bij een negatief nieuwsbericht. Deze koersdaling zal worden veroorzaakt door de dalende populariteit onder beleggers. Door deze strategie te hanteren is de kans op winst maximaal. Een hoge kans op rendement is een uitstekende beginsituatie bij beleggen voor dummies, maar bij beleggen met 1000 euro of meer is het eveneens ideaal om zo min mogelijk risico te lopen met een zo hoog mogelijk rendement.

Slim online beleggen in Sanoma: de aanleiding

Voor onze praktijkervaring zijn wij in de ochtend van 29 april op zoek gegaan naar nieuwsberichten van beursgenoteerde ondernemingen. Kort na de start van onze zoektocht vonden wij een bericht over het Sanoma, bekend van diverse tijdschriften. Het artikel laat zien dat het bedrijf een omzetdaling van 13,3% had meegemaakt. Er was in dat jaar zelf sprake van een extra verlies van € 4 miljoen, het bedrijfsresultaat was toen € 19,9 miljoen negatief. Dit is een negatief bericht voor Sanoma, de aandelen zullen dus veel minder populair worden onder de beleggers. Hierdoor werd een koersdaling verwacht en werd het tijd om de beleggingspositie te openen. Zie figuur 2 voor het nieuwsbericht bij slim online beleggen in Samona.

Nieuwsbericht bij slim online beleggen in Sanoma

Figuur 2: nieuwsbericht bij slim online beleggen in Sanoma. Klik om deze te vergroten.

Stap 2 – Slim online beleggen in Sanoma: openen en sluiten

Naar aanleiding van het nieuwsbericht werd een koersdaling verwacht, vervolgens opende wij een short positie. Een short positie is een beleggingspositie gericht op een koersdaling. Bij online beleggen krijg u te maken met de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat je inleg automatisch wordt vermenigvuldigd met de hefboomfactor, hierdoor is de waarde van de beleggingspositie veel hoger geworden. Het voordeel van de hogere waarde van de beleggingspositie is dat u meer aandelen kunt kopen dan zonder hefboom. Met de hefboom is het dus ook mogelijk om meer winst te halen met dezelfde inleg. Bij onze beleggingspositie was de hefboom 1:20. De hefboom is dus ideaal voor beleggen met kleine bedragen of beleggen voor studenten.

Wij opende een short positie in aandelen Sanoma, wij besloten een positie te openen met een inleg van slechts € 145, door de hefboom van 1:20 kreeg onze beleggingspositie dus een waarde van € 2.900. Door deze waarde konden wij 600 aandelen Sanoma kopen. Na het openen van onze positie bleven we de koers goed in de gaten houden. In figuur 3 ziet u het koersverloop van slim online beleggen in Sanoma, hierin is te zien dat de koers even wat schommelde voordat deze, zoals verwacht, begon te dalen. Na het sluiten van onze positie schommelde de koers nog even om vervolgens constant te blijven.

Koersverloop van slim online beleggen in Sanoma

Figuur 3: Koersverloop van slim online beleggen in Sanoma. Klik om deze te vergroten.

Stap 3 – Slim online beleggen in Sanoma: het resultaat

Het is verstandig om van te voren een bepaald bedrag in uw hoofd te houden voor wat betreft het maximale verlies of de maximale winst. Vlak voor het sluiten van de positie kijkt u of het gewenste resultaat bereikt is, als dit zo is kunt u de positie sluiten. Als de koers het gewenste resultaat nog niet heeft bereikt kunt u overwegen om nog te wachten met het sluiten van de positie. In dit voorbeeld wilde wij graag een rendement halen van 20%, na het sluiten van onze positie werd het resultaat zichtbaar. In het resultaat was te zien dat wij een winst hadden behaald van € 54 met een inleg van slechts € 145, dit is dus een uitstekend rendement van 37%. Dit is een perfect rendement voor een tijdsduur van slecht 2 uur! Zie figuur 4 voor het winstoverzicht van slim online beleggen in Sanoma.

winstoverzicht van slim online beleggen in Sanoma

Figuur 4: winstoverzicht van slim online beleggen in Sanoma. Klik om deze te vergroten.

Zelf beginnen met slim beleggen

Heeft u na het lezen van onze strategie ook het idee dat u zelf ook makkelijk kunt beleggen? Dan kunt u eenvoudig gebruik maken van een beleggingsprogramma waarbij u kunt kiezen uit twee soorten accounts. U kunt kiezen uit een demo account, hier kunt u met een fictief bedrag van ongeveer € 20.000 demo beleggen zonder risico! Het oefenen met een demo account kunt u beschouwen als een beleggingsspel. Als u voldoende geoefend heeft met demo beleggen kunt u zelfverzekerd met uw eigen account overgaan in een echt geld.

Als u liever meer informatie ontvangt over het beleggen in het algemeen dan kunt u de gratis cursus beleggen volgen, deze cursus zorgt ervoor dat u binnen 30 minuten volledig op de hoogte bent van alles omtrent beleggen. Met name de beleggingstermen worden nader toegelicht om ervoor te zorgen dat u volledig op de hoogte bent voordat u gaat beginnen met beleggen.

Download nu het beleggingsprogramma en start nu zelf!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Sanoma_Media
http://www.nu.nl/economie/4039831/minder-omzet-sanoma-in-eerste-kwartaal.html