Wilt u ook starten met handelen in L’Oréal? Dat is veel eenvoudiger dan u dacht! In dit artikel laten wij u een strategie zien waarmee u de kans op rendement aanzienlijk kunt verhogen. Verder zullen wij enkele voordelen van virtueel beleggen laten zien.

Starten met handelen in L’Oréal

Voordelen van online beleggen

Beginnen met beleggen is veel eenvoudiger dan wat de meeste mensen denken, zo kunt u gebruik maken van een online handelsprogramma waarmee u vanuit huis kunt beleggen. Het voordeel is niet alleen dat u vanuit huis kunt beleggen, maar bij online beleggen krijgt u te maken met het hefboomeffect. Uw inleg zal worden vermenigvuldigd met een vooraf bepaalde hefboomfactor, hierdoor neemt de waarde van uw beleggingspositie toe. Doordat uw beleggingspositie meer waard is geworden kunt u meer aandelen kopen dan bij beleggen zonder het hefboomeffect. Het gebruik van het hefboomeffect gaat automatisch en is gratis. Een ander voordeel van het hefboomeffect is dat beleggen met kleine bedragen veel winstgevender kan zijn dan bij het beleggen zonder hefboomeffect. Een voorbeeld van het hefboomeffect gaat als volgt, stel dat u € 100 inlegt en u krijgt te maken met een hefboomfactor van 1:20 dan wordt uw beleggingspositie € 2.000 waard. Zie figuur 1 voor een schematische weergave van het hefboom voorbeeld.

Voorbeeld hefboomeffect bij starten met handelen in L’Oréal

Figuur 1: Voorbeeld hefboomeffect bij starten met handelen in L’Oréal. Klik om te vergroten.

Starten met handelen in L’Oréal – Strategie

Ondanks deze voordelen is het verstandig om een strategie te hanteren bij het beleggen. Wij maken gebruik van een strategie waarmee het voorspellen van de koers minder risicovol is. Deze methode wordt ook wel de fundamentele analyse genoemd. Hierbij gaan wij ervan uit dat de koers wordt bepaald door nieuwsberichten over beursgenoteerde ondernemingen. Bij deze strategie maken wij onderscheid tussen twee soorten nieuwsberichten namelijk positieve nieuwsberichten en negatieve nieuwsberichten. Bij een positief nieuwsbericht verwachten wij een koers stijging, dit komt omdat er meer vraag dan aanbod zal zijn in het desbetreffende aandeel waardoor de koers zal stijgen. Bij een negatief nieuwsbericht verwachten wij een koersdaling, dit komt doordat er meer aanbod is dan vraag naar het desbetreffende aandeel waardoor de koers zal dalen. In de rest van dit artikel laten wij u nader kennis maken met onze strategie aan de hand van het praktijkvoorbeeld: starten met handelen in L’Oréal, zie figuur 2.

Nieuwsbericht bij starten met handelen in L’Oréal

Figuur 2: Nieuwsbericht bij starten met handelen in L’Oréal. Klik om te vergroten.

In het bovenstaande nieuwsbericht is te zien dat de omzet van L’Oréal fors is toegenomen in het eerste kwartaal van dit jaar, dankzij de positieve wisselkoerseffecten. L’Oréal zag de opbrengst zelfs toenemen tot € 6,4 miljard terwijl er € 6,3 miljard werd verwacht. Dit is dus een duidelijk positief nieuwsbericht voor L’Oréal, hierdoor verwachten wij een koersstijging.

Starten met handelen in L’Oréal – Positie openen

Naar aanleiding van het positieve nieuwsbericht van L’Oréal besloten wij een beleggingspositie te openen gericht op een koersstijging. Het openen van een beleggingspositie gericht op een koersstijging word ook wel long gaan genoemd. Wij opende een beleggingspositie met een inleg van € 223, bij deze handeling kregen wij te maken met een hefboom van 1:20. Na de hefboom kreeg onze beleggingspositie een waarde van € 4.460 verdeeld in 25 aandelen. Na het openen van de positie hielden wij het koersverloop goed in de gaten, zie figuur 3.

Koersverloop bij starten met handelen in L’Oréal

Figuur 3: Koersverloop bij starten met handelen in L’Oréal. Klik om te vergroten.

Starten met handelen in L’Oréal – Positie sluiten

Na het openen van de beleggingspositie ging de koers zoals verwacht stijgen. Na 25 minuten dachten wij dat de koers niet verder zou stijgen, hierdoor besloten wij om de koers te sluiten. Na 25 minuten hadden wij met een inleg van € 223 een mooie winst behaald van € 60, een rendement van 26%! In figuur 4 ziet u ons resultaat van het starten met handelen in L’Oréal. Dit betekend dus dat deze kleine stijging als nog een mooie winst kan creëren dankzij het gebruik van het hefboomeffect.

Resultaat van starten met handelen in L’Oréal

Figuur 4: Resultaat van starten met handelen in L’Oréal. Klik om te vergroten.

Starten met handelen?

Starten met handelen is zeer eenvoudig, u kunt gebruik maken van een handelsprogramma waarbij u kunt kiezen uit een demo account en een echt geld account. Deze software is vrijblijvend en kosteloos. Bij demo beleggen kunt u met ongeveer € 20.000 fictief beleggen om zo risicoloos te leren beleggen. Als u voldoende geoefend heeft kunt u vol vertrouwen wisselen naar een echt geld account zodat u kunt beginnen met winst maken.

Als u na het lezen van dit artikel liever eerst wat meer informatie ontvangt voordat u begint met handelen, kunt u onze gratis cursus beleggen volgen. Met deze cursus bent u in minder dan 30 minuten volledig op de hoogte van alles omtrent beleggen en handelen in aandelen.

Starten met handelen? Download hier de gratis beleggingssoftware!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Long_gaan
http://www.belegger.nl/nieuws/2664035/loreal-profiteert-van-zwakkere-euro.html