Beleggen met 500 euro in Wereldhave, dat hebben wij de afgelopen 10 dagen gedaan. Als gevolg hebben wij een winst van maar liefst €276 gerealiseerd! Wilt u weten hoe wij virtueel beleggen op een online handelsplatform? Lees snel verder om te zien hoe wij handelen op koersen.

Beleggen met 500 euro in Wereldhave

Beleggen met 500 euro in Wereldhave: gratis handelsplatform

Het kan zijn dat u als beginnende belegger niet weet waar u als eerste mee aan de slag moet gaan. Om online te kunnen beleggen heeft u als eerste een online handelsplatform nodig. Online beleggen wordt ook wel virtueel beleggen genoemd. Deze software kunt u gratis en voor niets downloaden en is dus voor iedereen die geïnteresseerd is in beleggen beschikbaar. Met deze software is het mogelijk om te beleggen in effecten zoals aandelen, indices, forex en grondstoffen. Dit zijn de beleggingsinstrumenten waar u op kunt handelen. Zolang u een internetverbinding heeft kunt u overal en altijd tijdens de openingsuren van de beurs beleggen in effecten. Wat ook heel handig is aan deze software is dat het ook een demo modus heeft waar u het beleggen op een veilige manier kunt ervaren. Door een demoaccount te openen krijgt u circa 20.000 euro fictief geld op uw demorekening gestort. Fictief beleggen op realistische koersen zonder financiële risico’s. Wat wil een belegger nog meer? Klik hier voor een gratis handelsplatform.

Beleggen met 500 euro in Wereldhave: praktijkvoorbeeld in een stappenplan

Nu u weet waar wij onze beleggingen op verrichten is het tijd voor onze praktijkvoorbeeld. Om onze belegging zo simpel mogelijk uit te leggen hebben wij een stappenplan gemaakt die voor ons goed heeft gewerkt. Het stappenplan dient voor een zo goed mogelijk overzicht van onze belegging en bestaat uit de volgende drie stappen:

  • Stap 1: aanleiding zoeken
  • Stap 2: positie openen en sluiten
  • Stap 3: eindresultaat

Beleggen met 500 euro in Wereldhave: (1) aanleiding zoeken

Wanneer wij beleggen, doen wij dit niet zonder een reden, oftewel een goede aanleiding. Volgens ons is het zoeken naar een aanleiding om te gaan beleggen een handige methode om een koers te voorspellen. Wij doen dit door op zoek te gaan naar economische nieuwsberichten. Deze nieuwtjes zijn vaak te vinden op het internet, maar ook in de krant of op tv. De beste tijd om naar nieuwsberichten te zoeken is voor 9 uur ’s ochtends. Dan gaat namelijk de beurs open en vinden de meeste koersveranderingen plaats. Maar hoe gebruiken wij nieuwsberichten om koersen te voorspellen? Het is eigenlijk heel simpel.

Stelt u eens voor dat u een positief nieuwsbericht vindt over bijvoorbeeld een bedrijf. Als het goed gaat met een bedrijf kan het zo zijn dat de koers van het bedrijf gaat stijgen. Dit kan komen doordat beleggers mogelijk meer aandelen gaan kopen vanwege het goede nieuws. Als u een negatief nieuwsbericht vindt over een effect dan kan de koers van het effect als gevolg gaan dalen. Beleggers kunnen mogelijk hun aandelen verkopen vanwege het slechte nieuws. Nu is het tijd voor een voorbeeld. Wij hebben het volgende nieuwsbericht gevonden.

Beleggen met 500 euro in Wereldhave1

Figuur 1: beleggen met 500 euro in Wereldhave nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Bovenstaand artikel gaat over een bedrijf genaamd Wereldhave, een Nederlandse onderneming die zich richt op beleggingen in vastgoed zoals kantoren, winkelcentra en woonruimte. In het artikel staat dat Cohen & Steers Capital Management een groter belang in Wereldhave gemeld heeft. Dit is positief nieuws voor Wereldhave zelf. Wij voorspellen dan ook een koersstijging voor Wereldhave.

Beleggen met 500 euro in Wereldhave: (2) positie open en sluiten

Na het voorspellen van de koers besloten wij een inlegwaarde vast te gaan stellen voor onze belegging. Wij wilden gaan beleggen met €500, maar het is ook mogelijk om te beleggen met een klein bedrag. Na het kopen van aandelen Wereldhave lieten wij de koers zijn gang gaan. Zo nu en dan is het handig om uw belegging in de gaten te houden. In onderstaand figuur kunt u het koersverloop tijdens onze belegging zien.

Beleggen met 500 euro in Wereldhave2

Figuur 2: beleggen met 500 euro in Wereldhave koersverloop. Klik om deze te vergroten.     

Zoals u kunt zien begon de koers na het openen van onze positie te stijgen. Wij besloten te wachten op het juiste moment om de positie te sluiten. Hoe hoger de koerslijn gaat, des te meer winst wij binnenslepen. Na 10 dagen besloten wij onze positie te sluiten.

Beleggen met 500 euro in Wereldhave: (3) eindresultaat

Na het sluiten van onze positie was het tijd om het eindresultaat te bewonderen. Met een inleg van €500 hebben wij een winst van maar liefst €276 gerealiseerd! In onderstaand figuur ziet u het eindresultaat van onze belegging.

Beleggen met 500 euro in Wereldhave3

Figuur 3: beleggen met 500 euro in Wereldhave eindresultaat. Klik om deze te vergroten.     

Naast het demo beleggen op een gratis handelsplatform is het ook mogelijk om een gratis cursus beleggen te volgen. Deze beleggen voor dummies cursus leert u alles over beleggen in slechts 30 minuten! Klik hier voor de cursus.

Beleggingsspel oefenen? Download hier een gratis handelsplatform!

Bronnen: 
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldhave http://deaandeelhouder.nl/news/2014/12/19/cohen_steers_capital_management_vergroot_belan/ http://www.wereldhave.com/sites/default/files/Wereldhave_Image_Bank/Xtra/Wereldhave_RGB_basis_300dpi.jpg