Onze beleggingservaring met Danone leverde ons binnen 2 uur een resultaat van 51 euro op. Wilt u weten hoe u zelf winst kunt behalen en hoe u dit in de praktijk brengt? Lees dan snel verder want in dit artikel delen wij onze beleggingservaring met Danone, zodat u kunt zien hoe u dit zelf ook kunt uitvoeren!

Beleggingservaring met Danone

Wat moet u weten voor uw eigen beleggingservaring?

Voordat u zelf kunt beginnen met het creëren van uw eigen beleggingservaring, is het verstandig om eerst een aantal belangrijke termen te kennen. Een van deze termen is long en short gaan. Tijdens het online beleggen moet u een keuze maken om short of long te gaan. Bij long gaan speculeert u op een koersstijging terwijl u bij short gaan zal speculeren op een koersdaling. Deze beslissing is afhankelijk van de informatie die de belegger heeft. In de meeste gevallen gebruiken wij een nieuwsbericht waarop wij onze keuze baseren.

Onze beleggingservaring met Danone

Aan de hand van onze beleggingservaring met Danone willen wij u laten zien hoe u de kans op het maken van winst kunt verhogen. Om de kans op winst te verhogen maken wij gebruik van een eenvoudige strategie, dit houdt in dat wij eerst op zoek gaan naar een nieuwsbericht alvorens wij een keuze maken om te beleggen. Als wij een positief bericht vinden over een beursgenoteerd bedrijf verwachten wij een koersstijging, aangezien de aandelen populairder worden onder de beleggers. Bij een negatief bericht over een beursgenoteerde onderneming zullen wij een koersdaling verwachten, hierbij zullen veel beleggers hun aandelen Danone verkopen waardoor de koers zal gaan dalen.

Bij onze beleggingservaring met Danone vonden wij op 5 april een positief bericht, zie figuur 1. Het nieuwsbericht meldt dat de omzet van Danone sterker is gegroeid dan verwacht door de hogere vraag naar babyvoeding in Aziatische landen. Op basis van dit positieve bericht besloten wij om long te gaan op Danone.

Nieuwsbericht beleggingservaring met Danone

Figuur 1, nieuwsbericht beleggingservaring met Danone. Klik op het figuur om te vergroten.

Bij het openen van onze long positie kozen wij voor een inleg van €225. Bij deze belegging was een hefboomfactor van 1:20 aanwezig, hierdoor werd de waarde van onze belegging €4515,70. De hefboom vermenigvuldigd de inleg met de hefboomfactor, hierdoor is het mogelijk om meer aandelen te kopen met een lagere eigen inleg. Bij onze beleggingservaring met Danone ging het om 70 aandelen. Wij opende onze positie direct met het openen van de beurs om 9 uur. Na het openen van onze long positie bleven we het koersverloop van Danone in de gaten houden. Zie figuur 2 voor het koersverloop van onze beleggingservaring met Danone.

koersverloop van onze beleggingservaring met Danone

Figuur 2, koersverloop van onze beleggingservaring met Danone. Klik op afbeelding om te vergroten.

Vrijwel direct na het openen van onze beleggingspositie ging de koers, zoals voorspeld, stijgen. Toen de koers rond kwart voor 10 begon te stabiliseren besloten wij de beleggingspositie te sluiten met een winst van €51,10. Onze beleggingservaring met Danone resulteerde in een prima rendement van meer dan 22% binnen 2 uur, zie figuur 3 voor het winstoverzicht van onze beleggingservaring met Danone.

Winstoverzicht beleggingservaring met Danone

Figuur 3, winstoverzicht beleggingservaring met Danone. Klik op het figuur om te vergroten.

De beurs voor beginners

U kunt zelf eenvoudig beginnen met beleggen door gebruik te maken van een handelsprogramma. Wij raden u aan om eerst te oefenen met fictief beleggen door een demo account te openen, hierbij krijgt u ongeveer €20.000 tot uw beschikking om risicovrij mee te leren beleggen. Nadat u voldoende heeft geoefend kunt u overstappen naar een account met echt geld zodat u uw eigen beleggingservaringen kan creëren. Het handelsprogramma is geschikt voor beleggen met weinig geld of beleggen met 1000 euro of meer.

Als u liever nog wat meer informatie ontvangt over de beleggingstermen of aandelen voor dummies, dan kunt u de cursus beleggen voor beginners doorlopen. Met deze cursus bent u in 30 minuten helemaal up-to-date op het gebied van beleggen.

Klik hier om het handelsprogramma te downloaden en direct te beginnen!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Long_gaan

http://www.beursduivel.be/nieuws/2663809/babyvoeding-stuwt-resultaten-danone.html