Eenvoudig handelen in AkzoNobel is een beleggingsvoorbeeld waar wij u laten zien hoe wij het beleggingsspel spelen. Wij hebben een winst van €136 gerealiseerd binnen 8 dagen! Na het lezen van dit artikel weet u meer over online beleggen en kunt u het vervolgens zelf uitproberen.

Eenvoudig handelen in AkzoNobel

Eenvoudig handelen in AkzoNobel: wat gaat u leren?

In dit artikel wordt een voorbeeld van een belegging uitgebreid met u doorgenomen. De volgende punten zullen besproken worden:

  • Onze belegging in AkzoNobel
  • Beleggen met een gratis handelsplatform
  • De gratis cursus beleggen
  • Oefenen met fictief geld via de demo
  • Meer praktijkvoorbeelden

Eenvoudig handelen in AkzoNobel: aanleiding zoeken

Beleggen kan soms lastig overkomen, maar dat is het niet. Hoe vaker u het uitprobeert en oefent, des te beter u het beleggen onder de knie kan krijgen. Van een beleggingservaring als deze kunt u veel opsteken. Daarom hebben wij onze belegging, zoals vele andere beleggers op papier gezet. Beleggen doen wij door gebruik te maken van een tactiek. Als wij willen handelen in een bepaald effect zoals indices, aandelen, forex of grondstoffen, zoeken wij eerst naar een aanleiding. Daardoor kunnen wij een voorspelling maken van de koers. Wij adviseren u dan ook om te beleggen met een aanleiding. Dit doen wij door economische nieuwsberichten op het internet te zoeken. De beste tijd om naar deze nieuwtjes te vissen is net voordat de beurs open gaat om 9 uur ’s ochtends. De meeste koersveranderingen worden namelijk dan geconstateerd. Maar hoe gebruiken wij deze nieuwsberichten? Dit gaan wij u laten zien door eerst naar het volgende interessante artikel te kijken die wij op het internet vonden.

Eenvoudig handelen in AkzoNobel1

Figuur 1: eenvoudig handelen in AkzoNobel nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Zoals u in bovenstaand nieuwsbericht kunt lezen gaat het over AkzoNobel, een Nederlandse multinational met activiteiten op het gebied van verven, lakken en chemicaliën. Ondanks dat er minder vraag is naar de activiteiten van AkzoNobel in Europa, heeft het bedrijf dit goed kunnen compenseren met de stijging van diensten in de Aziatische markten. Dit is positief nieuws voor AkzoNobel. Als u een positief nieuwsbericht vindt over bijvoorbeeld een bedrijf kan het zijn dat de koers zal gaan stijgen. Dit kan komen doordat beleggers mogelijk meer aandelen AkzoNobel gaan kopen vanwege het goede nieuws. Daarom voorspellen wij dat de koers van AkzoNobel zal gaan stijgen vanwege het goede nieuws.

Eenvoudig handelen in AkzoNobel: aandelen kopen en verkopen

Na het zoeken naar een aanleiding voor onze belegging en het voorspellen van de koers, besloten wij te gaan beleggen in AkzoNobel. Met een inlegwaarde van €500 openden wij onze positie. Vervolgens lieten wij de koers zijn gang gaan. Zo nu en dan hielden wij het in de gaten. In onderstaand figuur ziet u het koersverloop tijdens onze belegging.

Eenvoudig handelen in AkzoNobel2

Figuur 2: eenvoudig handelen in AkzoNobel koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Zoals u in bovenstaand figuur kunt zien openden wij de koers midden in een stijging. Daarna daalde de koers, maar wij hielden voet bij stuk en wachtten geduldig af. De koers begon na enkele uren weer te stijgen. Na 8 dagen besloten wij de positie te sluiten naarmate het de gewenste hoogte had bereikt. Binnen 8 dagen hebben wij met een inleg van €500 een winst van maar liefst €136 gerealiseerd! In onderstaand figuur kunt u het eindresultaat van onze belegging zien.

Eenvoudig handelen in AkzoNobel3

Figuur 3: eenvoudig handelen in AkzoNobel eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Eenvoudig handelen in AkzoNobel: tips

Wij hebben een paar tips die u kunnen helpen bij het leren beleggen:

  • Download de gratis beurssimulator en ontvang circa 20.000 euro fictief geld op uw demoaccount! Beleggen met demo geld, oftewel fictief beleggen op realistische koersen kan u helpen het beleggen zonder financiële risico’s te ervaren. Klik hier voor het gratis handelsplatform.
  • Doe de gratis cursus beleggen! Deze cursus beleggen voor beginners leert u alles over beleggen in slechts 30 minuten! Klik hier voor de cursus.
  • Lees de ervaringen van andere beleggers. U kunt hier namelijk veel van opsteken, vooral als beginnende belegger. Klik hier voor de praktijkvoorbeelden.

Demo beleggen? Download hier de gratis beurssimulator!

Bronnen: 
http://nl.wikipedia.org/wiki/AkzoNobel
http://deaandeelhouder.nl/news/2014/12/29/aziatische_vraag_akzonobel_trekt_aan/
https://www.akzonobel.com/ANlogo/AkzoNobel_master_logo_RGB.jpg