Eenvoudig handelen in Deutsche Telekom? Dat is veel makkelijker dan u denkt! Door gebruik te maken van een handelsprogramma bij het online beleggen kunt u snel vanuit uw luie stoel handelen in aandelen, dat is nog eens slim beleggen. Daarnaast hoeft u niet meer met enorme bedragen te beleggen en kunt u ook winst maken met kleine bedragen. Lees snel verder voor onze strategie om te leren beleggen zodat u geen onnodig risico loopt.

Eenvoudig handelen in Deutsche Telekom

Eenvoudig handelen in Deutsche Telekom: Strategie

Beleggen kan op veel verschillende manieren, Zo kunt u traditioneel beleggen en online beleggen. Bij traditioneel beleggen moet u een bezoek brengen aan een bankfiliaal om een order te plaatsten, terwijl u bij online beleggen vanuit uw luie stoel kan handelen in aandelen. Bij online beleggen wordt gebruik gemaakt van CFD (Contract For Difference) beleggen, hiermee kunt u op twee manieren winst maken namelijk door te beleggen op een koersstijging en door te beleggen op een koersdaling. Daarnaast kunt u bij online beleggen gebruik maken van de hefboomfactor, hierdoor kan beleggen met een klein bedrag ook winstgevend worden, zo kunt u door te beleggen met 100 euro al winst behalen. Het hefboomeffect werkt natuurlijk ook bij beleggen met 1000 euro of meer.

Het hefboomeffect zorgt ervoor dat uw inleg wordt vermenigvuldigd met een vooraf vastgestelde hefboomfactor. Door de hefboom wordt uw beleggingspositie meer waard, hierdoor kunt u meer aandelen kopen en dus meer en sneller winst maken. Als u bijvoorbeeld gaat beleggen met € 100 met een hefboomfactor van 1:20 wordt de waarde van uw beleggingspositie € 2000 (€ 20 x € 100 = € 2000). In de meeste gevallen bedraagt de hefboom 1:20, maar in sommige gevallen kan deze nog veel hoger zijn. Zie figuur 1 voor een schematische weergave van het hefboomeffect bij het praktijkvoorbeeld eenvoudig handelen in Deutsche Telekom.

Hefboomeffect bij eenvoudig handelen in Deutsche Telekom

Figuur 1: Hefboom bij eenvoudig handelen in Deutsche Telekom. Klik om te vergroten.

Eenvoudig handelen in Deutsche Telekom: Aanleiding

Voordat u gaat beleggen is het van belang om een aanleiding te hebben, als u gaat beleggen zonder aanleiding loop u onnodig risico. De aanleiding kan uit vele soorten bestaan, wij maken gebruik van recente ontwikkelingen van beursgenoteerde ondernemingen. Vaak vinden we deze recente ontwikkelingen in de vorm van nieuwsberichten. Deze nieuwsberichten delen wij vervolgens op in positieve en negatieve nieuwsberichten.

  • Bij positieve nieuwsberichten verwachten wij een koersstijging, dit komt doordat het desbetreffende aandeel populairder wordt onder beleggers met als gevolg een vraagoverschot. Dit vraagoverschot zal vervolgens leiden tot een koersstijging.
  • Bij een negatief nieuwsbericht verwachten wij een koersdaling, dit komt doordat het desbetreffende aandeel veel minder populair is geworden onder beleggers met als gevolg en aanbodoverschot. Het aanbodoverschot zal vervolgens leiden tot een koersdaling.

In de loop van 9 mei begonnen wij met zoeken naar een recente ontwikkeling van een beursgenoteerde onderneming. Niet veel later vonden wij een nieuwsbericht over het Duitse telecombedrijf genaamd Deutsche Telekom. Het artikel gaf aan dat de Deutsche Telekom het restant aandelen van dochteronderneming Slovak heeft overgenomen. Dit is dus een duidelijk positief bericht voor Deutsche Telekom, waardoor wij een koersstijging verwachten. Zie figuur 2 voor het nieuwsbericht bij het praktijkvoorbeeld eenvoudig handelen in Deutsche Telekom.

Nieuwsbericht bij eenvoudig handelen in Deutsche Telekom

Figuur 2: Aanleiding van eenvoudig handelen in Deutsche Telekom. Klik om te vergroten.

Eenvoudig handelen in Deutsche Telekom: Handelen

Naar aanleiding van het positieve bericht rondom het bedrijf Deutsche Telekom besloten wij een belegginspositie te openen gericht op een koersstijging. Wij opende de positie met een inleg van € 167, bij dit aandeel kregen wij te maken met een hefboom van 1:20, hierdoor werd de waarde van onze beleggingspositie € 3.358. Door deze hogere waarde konden wij meer aandelen kopen, in dit geval konden wij namelijk 200 aandelen Deutsche Telekom kopen. Na het openen van de positie hielden wij de koers in de gaten. Zie figuur 3 voor het koersverloop bij het praktijkvoorbeeld eenvoudig handelen in Deutsche Telekom.

Koersverloop bij eenvoudig handelen in Deutsche Telekom

Figuur 3: Koers bij eenvoudig handelen in Deutsche Telekom. Klik om te vergroten.

Eenvoudig handelen in Deutsche Telekom: Resultaat

In het koersverloop is te zien dat de koers direct na het openen, zoals verwacht, begon te stijgen. Een dag later begon de koers licht te dalen, hierdoor besloten wij de positie te sluiten. Wij sloten de positie 2 dagen later met een winst van € 36 met een inleg van slechts € 167, dit is dus een uitstekend rendement van 21%. Doordat de positie langer dan een beurs open staat krijgt u te maken met een premie, bij een belegging gericht op een koersstijging moet u deze betalen en bij een belegging gericht op een koersdaling ontvangt u het premiebedrag bovenop de winst. Zie figuur 3 voor het resultaatoverzicht bij het praktijkvoorbeeld eenvoudig handelen in Deutsche Telekom.

Resultaat van eenvoudig handelen in Deutsche Telekom

Figuur 4: Resultaat van eenvoudig handelen in Deutsche Telekom. Klik om te vergroten.

Beurs voor dummies

Handelen is dus veel eenvoudiger dan u dacht. Wilt u ook handelen in aandelen? Dan kunt u gebruik maken van een gratis handelsprogramma. Dit programma biedt twee soorten accounts namelijk het demo account en het echt geld account. Bij het demo account krijgt u de mogelijkheid om met ongeveer € 20.000 risicoloos fictief te beleggen. Als u vervolgens voldoende geoefend heeft kunt u het account omzetten naar een echt geld account om de strategie in praktijk te brengen.

Als u liever meer leert over beleggen kunt u onze gratis cursus beleggen volgen, deze brengt u in minder dan 30 minuten volledig op de hoogte van het onderwerp beleggen, hierbij worden onder andere de verschillende soorten beleggen toegelicht samen met de daarbij behorende beleggingstermen.

Start meteen met beleggen, download hier het handelsprogramma!  

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/contract_for_difference  

http://www.nu.nl/beurs/4051703/deutsche-telekom-neemt-restant-slovak.html