Online aandelen kopen van Société Générale leverde ons een uitstekend resultaat op van € 121 met een inleg van slechts € 471. Dit betekend een rendement van 25%. In dit artikel laten wij u een aantal stappen zien waarmee u de kans op rendement aanzienlijk kunt verhogen aan de hand van het praktijkvoorbeeld: Online aandelen kopen van Société Générale.

Openingsfoto bij online aandelen kopen van Société Générale

Beleggen met een klein bedrag

Het is steeds makkelijker om te beleggen, voorheen moest u een bezoek brengen aan de bank terwijl u nu makkelijk vanuit huis kunt beleggen door gebruik te maken van een handelsprogramma. Het voordeel hiervan is dus dat u kunt beleggen zonder moeite te doen, maar daarnaast wordt er bij online beleggen automatisch gebruik gemaakt van het hefboomeffect, dit houdt in dat uw inleg automatisch vermenigvuldigd zal worden met de vooraf bepaalde hefboomfactor. Hierdoor wordt uw beleggingspositie meer waard, zodat u meer aandelen kunt kopen. Doordat de waarde van uw beleggingspositie is toegenomen kunt u meer winst behalen. Het hefboomeffect is dus zeer gunstig bij beleggen met een klein bedrag en beleggen voor studenten. Zo kan beleggen met 100 euro dus ook winstgevend worden. In figuur 1 zullen wij het hefboomeffect nader toelichten aan de hand van een hefboomfactor van 1:20 en een inleg van € 100.

Voorbeeld hefboom online aandelen kopen van Société Générale

Figuur 1: Hefboom bij online aandelen kopen van Société Générale. Klik om te vergroten.

Online aandelen kopen van Société Générale – onze strategie

Om ervoor te zorgen dat de kans op rendement zo hoog mogelijk is raden wij u aan om gebruik te maken van onze strategie, hierbij gaan wij ervan uit dat de koers afhankelijk is van financiële ontwikkelingen van een beursgenoteerde onderneming. Deze methode gebruiken wij bij al onze beleggingen, het is dan ook te zien dat wij meer winst maken dan als we beleggen zonder strategie. Bij financiële ontwikkelingen moet u denken aan nieuwsberichten over beursgenoteerde ondernemingen. Hierbij maken wij onderscheid tussen positieve en negatieve nieuwsberichten. Bij een positief nieuwsbericht verwachten wij dat de koers zal gaan stijgen, dit komt doordat de desbetreffende aandelen veel minder populair zijn geworden onder de beleggers. Enkele voorbeelden van positieven berichten zijn: mogelijke fusies/overnames, toegenomen winst/omzet en betere kwartaalresultaten dan verwacht. Bij negatieve nieuwsberichten is het eigenlijk precies andersom, hierbij verwachten wij namelijk een koersdaling. Deze koersdaling zal veroorzaakt worden door de dalende populariteit onder beleggers. Enkele voorbeelden van negatieve nieuwsberichten zijn: dalende omzet/afzet/winst, afnemend marktpotentieel en als een bedrijf minder gepresteerd dan verwacht werd. Het openen van een beleggingspositie gebaseerd op een koersstijging wordt ‘long gaan‘ genoemd, terwijl het openen van een beleggingspositie op een koersdaling ‘short gaan‘ wordt genoemd.

Online aandelen kopen van Société Générale – voorbeeld

Nu zullen wij u een voorbeeld laten zien van een praktijkvoorbeeld met online aandelen kopen van Société Générale. In de ochtend van 6 mei gingen wij opzoek naar financiële ontwikkelingen in de vorm van nieuwsberichten. Niet veel later vonden wij een nieuwsbericht over de Franse bank Société Générale. Het nieuwsbericht gaf aan dat de bank haar nettowinst had vervijfvoudigd in het eerste kwartaal van 2015 ten opzichte van het eerste kwartaal van 2014. Dit is dus een positief bericht voor de Franse bank, hierdoor verwachten wij dus een koersstijging.

Nieuwsbericht bij online aandelen kopen van Société Générale

Figuur 2: Nieuws bij online aandelen kopen van Société Générale. Klik om te vergroten.

Online aandelen kopen van Société Générale – positie openen

Naar aanleiding van dit positieve nieuwsbericht besloten wij om long te gaan, wij gingen dus uit van een koersstijging. Wij opende een beleggingspositie met een inleg van € 471, bij dit aandeel was een hefboomfactor aanwezig van 1:20. Na de hefboomfactor was onze beleggingswaarde dus € 9.420, door deze waarde konden wij een positie innemen van 220 aandelen. Verder kunnen wij u aanraden om een stop loss en een stop limit in te stellen na het openen van uw positie. Bij een stop limit word de positie automatische gesloten wanneer de koers de vooraf ingestelde bovengrens heeft behaald, zodat u geen winst mis loopt. Bij een stop loss wordt de positie automatisch gesloten wanneer de koers de vooraf ingestelde ondergrens heeft bereikt. Dit heeft het voordeel dat het risico om meer te verliezen dan gewenst wordt beperkt. Bij het openen van onze positie stelde wij deze limieten in, zodat we de koers niet de hele tijd hoefde te volgen. In figuur 3 ziet u het koersverloop van online aandelen kopen van Société Générale.

Koersverloop online aandelen kopen van Société Générale

Figuur 3: Koers bij online aandelen kopen van Société Générale. Klik om te vergroten.

Online aandelen kopen van Société Générale – positie sluiten

In het koersverloop is te zien dat de koers direct na het openen, zoals verwacht, is gaan stijgen, na slechts 7 minuten werd onze positie automatisch gesloten omdat de koers het gewenste winstpunt had behaald, dus de positie is door de profit call gesloten. Na het sluiten van onze positie kregen wij het resultaat in beeld, hierin is te zien dat wij een winst hadden behaald van € 121 met een inleg van € 471, een uitstekend rendement van 25% dus! Zie figuur 4 voor het resultaat van online aandelen kopen van Société Générale.

Resultaat online aandelen kopen van Société Générale

Figuur 4: Resultaat online aandelen kopen van Société Générale. Klik om te vergroten.

Beurs voor beginners

Als u na het lezen van dit artikel ook het idee heeft gekregen dat deze strategie u kan helpen bij het beleggen, dan kunt u eenvoudig beginnen met beleggen door een handelsprogramma te downloaden. Bij een handelsprogramma kunt u kiezen uit een demo account of een echt geld account. Wij raden u aan om eerst te beginnen met fictief beleggen, hierbij kunt u met ongeveer € 20.000 risicoloos leren beleggen. Als u vervolgens voldoende geoefend heeft kunt u gerust overstappen naar een echt geld account om de strategie in praktijk te brengen.

Als u na het lezen van dit artikel toch liever eerst wat meer te weten komt over beleggen, dan kunt u onze gratis cursus beleggen volgen. Met de cursus beleggen bent u in 30 minuten volledig op de hoogte van alles omtrent het onderwerp beleggen, o.a. beleggingstermen en beleggingsvormen.

Breng de strategie direct in praktijk en download het handelsprogramma!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Short_gaan
http://deaandeelhouder.nl/news/2015/5/6/enorme_winstsprong_voor_societe_generale/