Wilt u online beleggen leren en oefenen? Het internet maakt het voor iedereen mogelijk om te starten met beleggen. Online beleggen biedt veel mogelijkheden, ook voor beginnende beleggers. In dit artikel zullen we uitleggen hoe u het beleggen kunt leren en oefenen op werkelijke koersen. Welke stappen u hierbij kunt nemen en hoe u risico’s tijdens het beleggen kunt beperken. Lees verder!

online-beleggen

Online beleggen

Online beleggen wordt in de beleggingswereld vaak CFD beleggen genoemd, omdat beleggers met beleggingssoftware automatisch beleggen met CFD’s. CFD beleggen staat voor Contract For Difference, dit is een beleggingsvorm waarbij de belegger en de aanbieder van de beleggingssoftware een overeenkomst sluiten. Deze overeenkomst heeft te maken met de voorspelling van de koers. Bij CFD beleggen kunnen beleggers winst realiseren, slechts met een goede voorspelling van de koers. De aanbieder van de beleggingssoftware wordt overigens ook wel een tussenhandelaar of broker genoemd.

Bij een goede voorspelling van de koers, heeft de belegger winst gerealiseerd. De grootte van de winst is afhankelijk van het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde, dat is wat de belegger ontvangt van de tussenhandelaar. Bij een verkeerde voorspelling van de koers, heeft de belegger te maken met een verlies. De belegger dient in dat geval het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde aan de tussenhandelaar te betalen.

Hefboom en online beleggingssoftware

Bij online beleggen profiteren beleggers van de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat beleggers in staat zijn om te beleggen met weinig geld. Beleggers zijn hierdoor niet genoodzaakt om te beleggen met 1000 euro of meer. De hefboom vergroot de inleg met een vooraf bepaalde hefboomfactor. Hierdoor krijgt de inleg van de belegger een hogere inlegwaarde, waardoor de belegger een hogere aandelenpositie kan innemen. Hieronder wordt een voorbeeld van de hefboom geïllustreerd.

Hefboomeffect indexbeleggen

Figuur 1: Online beleggen – Voorbeeld hefboomeffect. Klik om te vergroten.

In bovenstaand voorbeeld wil een belegger beleggen met een inleg van slechts 50 euro. De hefboomfactor is in dit voorbeeld 1:100, dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met 100 (50 euro maal 100). De uitkomst hiervan is 5.000 euro, dit is de nieuwe inlegwaarde van de belegger. Met deze nieuwe inlegwaarde kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen en meer winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers. 

Beleggen leren: Slim beleggen

Voor beleggers is het mogelijk om meer te leren over beleggen met de gratis cursus beleggen. Deze cursus bestaat uit zes relevante hoofdstukken, de basisaspecten van online beleggen worden hier toegelicht. Kortom, dit is de ultieme manier voor beginnende beleggers om meer te leren over online beleggen. De cursus neemt ongeveer 30 minuten in beslag, de hoofdstukken worden hieronder weergegeven.

Cursus beleggen

Hoofdstuk 1. Algemene kennis over beleggen

Hoofdstuk 2. Beleggen met CFD’s

Hoofdstuk 3. Hoe kunt u winst maken?

Hoofdstuk 4. Risicobeperking

Hoofdstuk 5. Handige informatie

Hoofdstuk 6. Direct zelf beginnen met beleggen

Beurs voor dummies: Beleggen oefenen op actuele koersen

Met online beleggingssoftware zijn beleggers in staat om het beleggen te oefenen op actuele koersen met een demo account. Beleggen met demo geld geeft beleggers de mogelijkheid om het beleggen op een veilige manier te oefenen. Hierdoor kunnen beleggers leren van eventueel gemaakte fouten tijdens het beleggen.

Daarnaast kunt u met een demo account alles wat u over online beleggen heeft geleerd met de cursus, op een veilige manier uitproberen met demo beleggen. Kortom, dit is een uitstekende manier om u goed voor te bereiden op het echte werk.

Om risico’s te beperken kunnen beleggers beleggen aan de hand van een aanleiding, we zullen dit nader toelichten in dit artikel. De verschillende beleggingsmethodes die hierbij aan de orde komen kunnen beleggers uitproberen met een demo account. Op deze manier kunnen beleggers er achter komen welke beleggingsmethode het beste bij hun past.

Beleggen met een aanleiding en risico’s beperken

Bij beleggen is het van belang om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding om risico’s te beperken. Beleggen zonder aanleiding, oftewel aan de hand van impulsieve beslissingen, kan onnodige risico’s met zich meebrengen. Om deze reden is het verstandig om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding.

Twee beleggingsmethode die u kunt gebruiken voor het vinden van een aanleiding zijn de fundamentele analyse en de technische analyse. Bij de fundamentele analyse wordt er voornamelijk gekeken naar recente ontwikkelingen met betrekking tot de financiële situatie van effect. Met een effect bedoelen we bijvoorbeeld het beleggen in aandelen, indices of valuta. Aan de hand hiervan kunnen beleggers bepalen om te speculeren op een koersstijging of koersdaling.

Bij een positief nieuwsbericht kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersstijging. Wij geloven dat een positief nieuwsbericht ook een positieve invloed heeft op de populariteit van een effect onder de beleggers. Wij denken dat hierdoor de koers zal gaan stijgen. Bij een negatief nieuwsbericht kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersdaling. Wij geloven dat een negatief nieuwsbericht een negatieve invloed heeft op de populariteit van een effect onder de beleggers. Wij denken dat hierdoor de koers zal gaan dalen.

Bij de technische analyse wordt er niet gekeken naar recente ontwikkelingen, maar worden de grafieken van historische aandelenkoersen bestudeerd in combinatie met historische informatie uit de markt. Aan de hand hiervan kunnen beleggers bepalen om te speculeren op een koersstijging of koersdaling.

Risico’s beperken met beleggingsfuncties

Naast het beleggen aan de hand van een aanleiding is er nog een manier waardoor beleggers risico’s kunnen beperken tijdens het beleggen. In de beleggingssoftware hebben beleggers de mogelijkheid om gebruik te maken van twee handige functies; de profit call en stop loss functies. Met deze functies kunnen beleggers een gewenst rendement en een maximaal verlies instellen. Zodra de koers één van de aangegeven punten bereikt, wordt de positie automatisch gesloten.

Starten met beleggen? Download de beleggingssoftware hier!


Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Technische_analyse