Winst met aandelen Ryan air realiseren? Zie hoe wij wegvliegen met een winst van maar liefst €114 binnen twee dagen. Om een beter beeld te krijgen van online beleggen kunt u gebruik maken van praktijkvoorbeelden. Dit artikel zal u de hoe, wat, wanneer en waarom van het beleggen uitleggen.

Winst met aandelen Ryan air 1

Winst met aandelen Ryan air: het handelsprogramma

Als u wilt beginnen met online beleggen, heeft u een handelsplatform nodig. U kunt een handelsplatform gratis en voor niets downloaden op uw computer, tablet en zelfs uw smartphone! Maar dit is niet zomaar een programma waar u op kunt handelen. Het heeft ook een speciale modus, namelijk het demo beleggen. Met een demoaccount kunt u met circa 20.000 euro fictief beleggen op realistische koersen. Dit geeft u als belegger de mogelijkheid om op een risicovrije manier te beleggen. Althans u loopt nog steeds risico’s alleen heeft het geen consequenties voor uw eigen geld. Dit programma is een geschenk uit de hemel voor de beginnende belegger. U kunt hier veel van leren en een beter beeld van de beleggingswereld krijgen. Download de demo hier.

Maar het online handelsplatform heeft meerdere voordelen. Het handelsprogramma maakt ook gebruik van een bekend methode die u kan helpen om mogelijk meer profijt uit uw belegging te halen. Met de hefboom kunt u uw inleg verhogen door het met de hefboomfactor te vermenigvuldigen. Uiteindelijk kunt u beleggen met een hogere inlegwaarde waar u meer effecten zoals aandelen mee kunt kopen. In onderstaand figuur ziet u hoe de hefboom in zijn werking gaat.

Winst met aandelen Ryan air 2

Figuur 1: voorbeeld hefboom. Klik om deze te vergroten.

Stel eens voor dat u gaat beleggen met €200. Als u dit bedrag vermenigvuldigt met de hefboomfactor (meestal 20), komt u uit op een nieuwe inlegwaarde van €4.000. Met de hefboom kunt u dus een groter aandelenpakket kopen en zo mogelijk meer profijt uit uw belegging halen. Zonder de hefboom zou u dezelfde inlegwaarde behouden en dus op een kleinere winst uitkomen. Stel dat u de positie zou sluiten met een rendement van 20%, dan maakt u slechts €40 winst in plaats van €400. Ook is de hefboom ontzettend handig voor degene die met kleinere bedragen willen beleggen, maar toch leuke winsten willen behalen. Dit maakt beleggen voor studenten zelfs interessant. U kunt namelijk niet alleen beleggen met 1000 euro, maar u kunt ook beleggen met 100 euro. Kortom, de hefboom biedt vele voordelen voor de belegger.

Winst met aandelen Ryan air: aanleiding zoeken  

Door te beleggen met een aanleiding kunt u volgens ons een betere voorspelling doen van de koers. Dit kunt u bijvoorbeeld doen via het vinden van nieuwsberichten over effecten. Effecten zijn beleggingsinstrument zoals: forex, indices, grondstoffen en aandelen. Deze beleggingsmethode gebruiken wij vaak om koersen te voorspellen. Relevante economische nieuwsberichten kunt u vinden op het internet, de televisie en in de kranten. Hoe kunnen nieuwsberichten helpen bij het voorspellen van een koers?

Een nieuwsbericht kan een positieve of een negatieve boodschap overbrengen. Het vinden van een positief nieuwtje over bijvoorbeeld een bedrijf kan invloed hebben op de koers van het bedrijf. De aandelen kunnen namelijk populairder worden door het nieuwtje waardoor beleggers meer gaan kopen. Als gevolg kan er een koersstijging ontstaan. Het vinden van een negatief nieuwsbericht kan de aandelen van een bedrijf juist minder populair maken waardoor beleggers deze gaan verkopen. Als gevolg kan er een koersdaling ontstaan. Voordat de beurs s’morgens om 9 uur open gaat zoeken wij vaak op het internet naar relevante nieuwsartikelen. Wij hebben toen het volgende artikel over luchtvaartmaatschappij Ryan air gevonden:

Winst met aandelen Ryan air 3

Figuur 2: nieuwsartikel winst met aandelen Ryan air. Klik om deze te vergroten.

Volgens dit nieuwsbericht heeft de luchtvaartmaatschappij meer winst behaald dan verwacht in de eerste zes maanden van het jaar. Het gaat erg goed met Ryan air, daarom voorspellen wij dan ook dat de aandelen populairder worden en dat de koers gaat stijgen.

Winst met aandelen Ryan air: beleggen

Na het voorspellen van de koers hebben wij met een inleg van €355 aandelen Ryan air gekocht. In onderstaand figuur ziet u het koersverloop tijdens onze belegging.

Winst met aandelen Ryan air 4

Figuur 3: koersverloop winst met aandelen Ryan air. Klik om deze te vergroten.

De koers bleef een paar dagen redelijk stabiel. Toch verwachtten wij dat de koers zou gaan stijgen en daarom besloten wij de positie nog niet te sluiten. Uiteindelijk begon de koers volgens onze voorspelling in een rap tempo te stijgen. Wij besloten om onze positie te sluiten op de gewenste winst. Hierdoor hebben wij binnen twee dagen een winst gerealiseerd van maar liefst €114 met een inleg van €355! Aanschouw het eindresultaat in onderstaand tabel.

Winst met aandelen Ryan air 6

Figuur 4: eindresultaat winst met aandelen Ryan air. Klik om deze te vergroten.

Wilt u graag meer leren over beleggen? Download de gratis beurssimulator, open een demoaccount en ontvang circa 20.000 euro fictief geld! Met dit geld kunt u op realistische koersen beleggen zonder financiële risico’s. Klik hier om de demo te downloaden.

Beleggen kan soms ingewikkeld overkomen. Maar de gratis cursus beleggen voor dummies kan u vast op andere gedachten brengen. Leer alles over beleggen in slechts 30 minuten. Klik hier voor de gratis cursus beurs voor dummies!

Download de gratis beurssimulator hier te downloaden en start het beleggingsspel.  

Bronnen: 
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ryanair
http://corporate.ryanair.com/media-centre/stock-images-gallery/#aircraft http://deaandeelhouder.nl/news/2014/11/3/ryanair_verhoogt_winstverwachting/