CFD’s worden vaak geassocieerd met rendement beleggen, maar wat is daar van waar? In dit artikel belichten wij CFD beleggen.

Rendement beleggen

Succesvol beleggen = hoog rendement beleggen

Laten we bij het begin beginnen. Wat is rendement? Het rendement is het percentage dat u krijgt als u de winst van uw belegging deelt door uw inleg en dit getal vervolgens vermenigvuldigt met 100%. Stel, u hebt 100 euro winst gemaakt en uw inleg was 500 euro. Dan is uw rendement: 100/500×100%= 20%.

Het rendement is dus een indicatie van hoe succesvol u belegt. Bij hoog rendement beleggen maakt u over het algemeen veel winst en zou u dus kunnen zeggen dat u een succesvolle belegger bent. Maar hoe kunt u dit bereiken? De juiste beleggingsmethode helpt u hierbij.

Kies voor rendement beleggen met CFD’s

Het aanbod van beleggingsmethoden is groot. Persoonlijk hebben we gekozen voor een vrij onbekende beleggingsmethode. Deze methode heet Contract voor Difference, afgekort tot CFD. Omdat CFD’s gebruik maken van het zogenaamde hefboomeffect, zou u hier een prachtig rendement mee kunnen behalen. Het hefboomeffect zorgt er namelijk voor dat uw inleg wordt vermenigvuldigd met een bepaalde factor, zodat u een grotere positie kunt innemen. Dit kan doordat u de aandelen dan niet koopt, maar speculeert op de koers van de aandelen. Zo kunt u profiteren van eventuele winst zonder dat u de aandelen zelf bezit. Het effect van CFD beleggen is dus dat u met 100 euro kunt beleggen alsof u 1.000 hebt. Hierdoor kunt u bij een koersstijging een hoger rendement halen dan bij normaal beleggen.

Hier plaatsen we wel een kanttekening bij, want uw verliezen zijn ook groter wanneer uw voorspelling onjuist blijkt te zijn. Toch vallen deze verliezen mee. Vaak kunt u namelijk niet meer verliezen dan uw inleg (Let op, dit verschilt per broker!). Kortom, als u met 100 euro belegt, kunt u wel 200 euro winnen maar nooit meer dan 100 verliezen. Geweldig, toch?

Vindt u dit nog wat abstract klinken? Hieronder zullen we u het verschil tussen traditioneel beleggen en beleggen met CFD’s tonen in een voorbeeld.

Rendement beleggen met CFD’s in de praktijk

Stelt u zich voor dat u met 250 euro wilt gaan beleggen in Google. Laten we kijken wat er kan gebeuren:

  • Traditioneel beleggen. U koopt voor 250 euro aandelen Google, waarvan u hoopt dat de koers zal gaan stijgen. Dat gebeurt inderdaad, de aandelen Google worden 5% meer waard. Uw positie is dan 12,50 euro meer waard geworden. Als u de aandelen verkoopt, maakt u 12,50 euro winst. Uw rendement is in dit geval 5%.

12,50 euro winst is nog geen vetpot. Gelukkig kan het beter. U kunt er namelijk ook voor kiezen met CFDs te leggen. In dit geval verloopt uw belegging als volgt.

  • Rendement beleggen met CFD’s. We gebruiken hetzelfde scenario, u belegt opnieuw met 250 euro in aandelen Google. Het verschil is dat het hefboomeffect van de CFD’s ervoor zorgt dat uw inleg nu met 10 wordt vermenigvuldigd. Uw inleg is dus 250×10= 2.500 euro waard. Ook nu vindt er een koersstijging van 5% plaats. 5% van 2.500 euro is 125 euro. U hebt dus 125 euro winst gemaakt met een inleg van 250 euro. Dat is een rendement van 50%!

Wilt u meer uitleg over rendement beleggen? Volg dan de gratis cursus beleggen en leer de basiskennis binnen 30 minuten.

Rendement beleggen met CFD’s kan dankzij de broker

Het is mogelijk om te beleggen met CFD’s dankzij brokers. Brokers zijn de aandelenmakelaren van de beurswereld. Zij maken het als tussenpersoon mogelijk dat u kunt handelen. Brokers hebben handige gratis beleggingssoftware ontwikkeld waarmee u gemakkelijk kunt beleggen met CFD’s. Als u deze software download, kunt u dus zelf aan de slag. Hieronder kunt u daar meer over lezen.

Open de gratis software en begin zelf 

De gratis  beleggingssoftware werkt zeer eenvoudig, zodat u met een paar klikjes van de muis een belegging kunt openen of sluiten. Zo kunt u dus CFD beleggen in een handomdraai. U kunt het programma gratis downloaden of online gebruiken. Hiermee kunt u beleggen op aandelen, delfstoffen en munteenheden van over de hele wereld. Bovendien kunt u beleggen waar en wanneer u dat wilt, want het programma is beschikbaar voor pc, tablet en smartphone.

Het laatste grote voordeel van de beleggingssoftware is de gratis demomodus. In de demo kunt u beleggen op echte, actuele koersen maar met nepgeld. U krijgt ca. 20.000 euro aan fictief geld om levensechte ervaring mee op te doen. Klik op deze link en begin binnen drie minuten met CFD beleggen in het echt, of in de demo.

Wilt u liever zien hoe anderen CFD beleggen vonden? Klik dan hier.

Klik hier en begin zelf met rendement beleggen met CFD’s

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference