Aandelen verhandelen van H&M op basis van positieve omzetontwikkelingen heeft ons een rendement van 21,1% opgeleverd binnen twee uur. Deze manier van beleggen, het verhandelen van effecten binnen één dag, wordt ook wel ‘daytraden’ genoemd. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die op deze wijze met kleinere bedragen beleggen. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, kunnen kleine beleggingen ook voor grote rendementen zorgen.
Aandelen verhandelen van H&M-2

Aandelen verhandelen van H&M: Achtergrond informatie

Voor het beleggen in H&M hebben wij gebruik gemaakt van een Contract for Difference broker (een aanbieder van de beleggingssoftware). Contract for Difference (CFD) is een manier van beleggen waar men rendement behaald op het voorspellen van de koers in plaats van het traditionele kopen van aandelen. Beleggers worden bij CFD beleggen geen eigenaar van een aandeel.

De reden dat wij via de CFD methode beleggen is omdat het een aantal voordelen heeft ten opzichte van het traditionele aandelen kopen, zoals het winst kunnen maken op dalende koers, op vrijwel ieder moment de aandelenpositie kunnen sluiten en het hefboomeffect.

Voor onze belegging was er ook een hefboomconstructie van toepassing. Dit houdt in dat de inzet wordt vermenigvuldigd met een hefboomfactor, welke verschilt per aandeel. Deze hefboomconstructie geeft u de mogelijkheid om met meer geld te beleggen dan alleen uw eigen inleg. Een broker vult uw bedrag tijdelijk aan, zodat u met een groter bedrag kunt beleggen. Het voordeel hiervan is dat de rendementen worden uitvergroot, waardoor met kleine bedragen ook aangename winsten kan realiseren.

Aandelen verhandelen van H&M Hefboom

Figuur 1: Aandelen verhandelen van H&M: Hefboom. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

In de bovenstaande afbeelding kunt u de werking van het hefboomeffect zien. Voor meer informatie over het CFD beleggen kunt u onze gratis cursus beleggen voor beginners doorlezen. Klik hier om de cursus beleggen voor beginners te lezen.

Aandelen verhandelen van H&M: Aanleiding

Een succesvolle belegging begint bij ons bijna altijd met een beknopte analyse. Zo hebben wij ook voor deze belegging een fundamentele analyse uitgevoerd. Dit houdt in dat men voor het beleggen op zoek gaat naar ontwikkelingen of nieuwsbericht die een impact hebben op beursgenoteerde bedrijven. Uit het onderstaande nieuwsbericht is gebleken dat Hennes & Mauritz een aanzienlijke omzetstijging heeft doorgaan afgelopen periode. Aan het einde van het artikel wordt aangekondigd dat H&M flink gaat uitbreiden in het aantal verkooppunten. Wederom goed nieuws voor het Zweedse kleidingconcern, wat ons deed vermoeden dat de waarde van de H&M aandelen zou gaan stijgen.

Aandelen verhandelen van H&M Nieuwsbericht

Figuur 2: Aandelen verhandelen van H&M: Positief nieuwsartikel. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Aandelen verhandelen van H&M: Beleggingspositie

Zoals in het hefboomvoorbeeld is aangegeven bedroeg onze inleg 163,46 euro, wat na de hefboomconstructie resulteerde in een openingswaarde van 30.785 Zweedse kronen (3.262,09 euro). In het onderstaande figuur kunt het verloop van de H&M aandelenkoers van aflezen.

Aandelen verhandelen van H&M Koersverloop

Figuur 3: Aandelen verhandelen van H&M: Koersverloop. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Vlak na het doorlezen van het nieuwsbericht hebben wij om 09:24 belegd in een koersstijging van H&M. Zoals u kunt zien is de koers inderdaad na het nieuwsbericht gestegen, zelfs tot ver na het sluiten van onze positie. Het grijze frame geeft de periode weer van onze belegging. Zoals u hierin kunt aflezen bleek onze hypothese over de koersstijging correct te zijn.

Aandelen verhandelen van H&M: Resultaten

Door een waardestijging van de H&M-aandelen is de waarde van onze belegging ook groter geworden. De sluitingswaarde bedroeg na deze stijging 3262,09 euro. Het verschil tussen de openings- en de sluitingswaarde heeft gezorgd voor onze netto winst, wat neer komt op 34,44 euro. Dit is over onze inleg van 163,46 euro een rendement van 21,1% in slechts 2 uur. In het onderstaande schema kunt u de exacte beleggingsresultaten aflezen.

Aandelen verhandelen van H&M Resultaten

Figuur 4: Aandelen verhandelen van H&M: Resultaten. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Kort samengevat hebben wij tijdens het verhandelen van aandelen van HM de volgende stappen doorlopen:

  • een fundamentele analyse uitgevoerd (het vooronderzoek);
  • hypothese opgesteld voor een koersstijging;
  • positie geopend bij de broker;
  • controleren of de hypothese correct is;
  • het sluiten van de positie op het gewenste moment.

Daytraden leren door virtueel beleggen

Naast het beleggen met echt geld is het ook mogelijk om met fictief geld te beleggen. Dit is ideaal voor nieuwe beleggers die graag willen oefenen zonder risico te lopen. Hierdoor kunt u ervaring opdoen en leren hoe snel en slim beleggen werkt in de praktijk. Het beleggen met fictief geld is mogelijk bij diverse CFD brokers, hier kunt u:

  • een aangename winst maken door te beleggen met een klein bedrag;
  • de aandelen positie vrijwel direct sluiten op een moment naar keuze;
  • winst behalen op een dalende koers.

De meest gebruikte brokers (aanbieders van CFD beleggingssoftware) zijn te bekijken op onze vergelijkingspagina. Hierdoor kunt u zelf de broker kiezen die het beste aansluit bij uw wensen.

Klik hier om brokers te vergelijken en te downloaden!

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference

http://deaandeelhouder.nl/news/2015/9/24/dubbelcijferige_omzetgroei_voor_h_m/