In dit artikel wordt nader toegelicht hoe u kunt beginnen met daghandelen op de beurs. Beleggers kunnen daghandelen dankzij online beleggen. Bij online beleggen is het mogelijk om te beleggen op korte termijn. Bij daghandelen dient een belegger een beleggingspositie te openen en te sluiten binnen één beursdag. Kortom, bij online beleggen hebben beleggers de mogelijkheid om op korte termijn winst te realiseren. Lees verder voor meer informatie over daghandelen.

 Daghandelen op de beurs

Daghandelen op de beurs

Bij daghandelen dient een belegger binnen één beursdag winst te realiseren. Dat betekent dat een belegger de beleggingspositie dient te openen en te sluiten op één beursdag met als resultaat een leuke winst.

Bij traditioneel beleggen is het niet mogelijk om op korte termijn winst te realiseren, dit is vaak gericht op de lange termijn. Bij online beleggen bezit de belegger de aandelen niet, er wordt slechts in gehandeld. Bij online beleggen draait het om de voorspelling van de koers. Dit zorgt ervoor dat beleggers in staat zijn om op korte termijn te beleggen.

Daghandelen met de hefboom

Bij online beleggen kunnen beleggers profiteren van het hefboomeffect. Het hefboomeffect zorgt ervoor dat beleggers kunnen beleggen met weinig geld. De hefboom vergroot de inleg van beleggers met een bepaalde hefboomfactor. Hierdoor kunnen beleggers een hogere aandelenpositie innemen, omdat de inlegwaarde wordt vergroot. Hieronder wordt een voorbeeld van de hefboom weergegeven.

Hefboomeffect

Figuur 1: Daghandelen op de beurs – Voorbeeld hefboom. Klik om te vergroten.

In dit voorbeeld wil de belegger beleggen met een inleg van 50 euro. Overigens kan de hefboomfactor per effect verschillen. In dit geval is de hefboomfactor 1:152, dat betekent dat de inleg wordt vermenigvuldigd met 152. Kortom, de inleg van de belegger krijgt door de hefboom een hogere waarde. Hierdoor kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen. Bij een goede voorspelling van de koers kan de belegger hierdoor meer winst realiseren. De hefboom zorgt ervoor dat beleggers kunnen beleggen met kleine bedragen.

Risico’s van het hefboomeffect

Zojuist zijn de voordelen van het hefboomeffect nader toegelicht. Echter is er ook een nadeel van het hefboomeffect. Bij een verkeerde voorspelling van de koers kan een belegger meer verliezen dan bij de traditionele manier van beleggen.

Bij online beleggen hebben beleggers de mogelijkheid om deze risico’s te beperken met handige functies in het beleggingsprogramma; de profit call en stop loss functies. Met deze functies kunnen beleggers de winst veilig stellen en een maximaal verlies instellen, zodat de belegger niet meer kan verliezen dan is ingesteld.

De profit call functie wordt in het beleggingsprogramma ook wel aangeduid met sluiten bij winst. Met deze functie kunt u een gewenst rendement instellen. De positie wordt gesloten, zodra de koers dit aangegeven punt bereikt. De stop loss functie wordt in het beleggingsprogramma ook wel aangeduid met sluiten bij verlies. De positie wordt automatisch gesloten, zodra de koers dit aangegeven punt bereikt. Hieronder worden de functies van het beleggingsprogramma geïllustreerd.

Voorbeeld stop loss en profit call

Figuur 2: Daghandelen op de beurs – Beleggingsfuncties. Klik om te vergroten.

Daytraden leren

Daytraden is de Engelse vertaling voor daghandelen. Er zijn verschillende termen zoals daytraden, die vaak in het beleggingsprogramma worden gebruikt. Om zelf te leren daytraden is het verstandig om eerst gebruik te maken van een cursus beleggen. Deze cursus is overigens geheel gratis en bestaat uit zes hoofdstukken. In de cursus worden verschillende aspecten met betrekking tot beleggen en daytraden behandeld.

Beurs voor beginners: Daytrader worden

Na de cursus kunnen beginners ervoor kiezen om daytraden zelf te ervaren. Bij de meeste beleggingsprogramma’s hebben beleggers de mogelijkheid om te beleggen met demo geld. Dit is een uitstekende manier om ervaring op te doen in het beleggingsprogramma. Tevens kunnen beleggers verschillende beleggingsmethodes risicoloos in de demo uittesten. Bij de demo ontvangen beleggers een fictief bedrag om het beleggen te oefenen zonder financieel risico.

Starten met daghandelen? Download het beleggingsprogramma!


Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging