Daytraden met Alcatel leverde ons een winst op van € 40 in slechts 15 minuten tijd! Wilt u zelf daytrader worden? In dit artikel laten wij een strategie zien waarmee daytraden heel eenvoudig is, dit wordt gedaan aan de hand van een praktijkvoorbeeld: Daytraden met Alcatel: € 40 winst.

Daytraden met Alcatel

Daytraden met Alcatel

Er wordt vaak gedacht dat daytraden een ingewikkelde methode van handelen is, dit is echter niet zo. Daytraden is eigenlijk niets anders dan beleggen gericht op de korte termijn, zo worden de beleggingsposities nog binnen dezelfde beursdag gesloten. Daytraden kan dus 24 uur duren, maar dit kan net zo goed maar 5 minuten duren.

Door middel van daytraden kun u een leuke winst creëren in een zeer korte tijd, u kunt kan namelijk binnen enkele seconden een positie openen en sluiten. Bij traditioneel beleggen was dit vaak veel complexer, omdat er een bezoek aan de bank gedaan moest worden. Daarnaast denkt men dat u met weinig geld in een korte periode ook maar weinig winst kan maken, ook dit is niet helemaal waar! Bij online beleggen maakt u namelijk gebruik van het hefboomeffect, dit effect zorgt ervoor dat uw inleg wordt vermenigvuldigd met een vooraf ingestelde hefboomfactor waardoor de waarde van uw beleggingspositie toeneemt. Als u bijvoorbeeld € 100 inlegt bij een aandeel met een hefboomfactor van 1:20 dan wordt de waarde van uw beleggingspositie € 2000. Het voordeel van de hefboomfactor is dat u met een lage inleg toch een aardige winst kunt behalen.

Strategie bij daytraden met Alcatel

Er zijn meerdere strategieën bekend om te gaan beleggen, als eerste wordt er onderscheid gemaakt in de fundamentele analyse en de technische analyse. Bij de fundamentele analyse wordt gekeken naar recente activiteiten en ontwikkelingen van een beursgenoteerde onderneming. Bij recente activiteiten en ontwikkelingen moet u denken aan financiële veranderingen binnen een beursgenoteerde onderneming. Binnen de fundamentele analyse maken wij onderscheid tussen positieve nieuwsberichten en negatieve nieuwsberichten. Bij positieve nieuwsberichten verwachten wij een koersstijging, dit komt door de stijgende populariteit onder beleggers. Bij een negatief nieuwsbericht verwachten wij een koersdaling, dit komt door de dalende populariteit onder beleggers. Bij de technische analyse wordt het koersverloop van het desbetreffende aandeel bestudeerd en geanalyseerd om zo een verwachting te kunnen creëren voor het toekomstige koersverloop. Wij maken zelf gebruik van de fundamentele analyse waarbij wij onze verwachting baseren op nieuwsberichten van beursgenoteerde ondernemingen om zo het risico te minimaliseren, dat is pas slim beleggen.

Daytraden met Alcatel – de aanleiding

Op 14 april gingen wij op zoek naar nieuwsberichten van beursgenoteerde ondernemingen. In de loop van de dag vonden wij een nieuwsbericht over het Amerikaanse telecombedrijf Alcatel, hierin was te lezen dat Nokia in bespreking is met Alcatel voor een mogelijke overname. Dit nieuwsbericht is negatief voor Alcatel, de populariteit onder beleggers zal dalen als Alcatel wordt overgenomen door Nokia. Door de dalende populariteit verwachten wij een koersdaling. Zie figuur 1 voor het nieuwsbericht van daytraden met Alcatel.

Nieuwsbericht van daytraden met Alcatel

Figuur 1: Nieuwsbericht van daytraden met Alcatel. Klik om deze te vergroten.

Daytraden met Alcatel – beleggingspositie

Naar aanleiding van ons nieuwsbericht opende wij een positie met € 109, bij deze aandelen kregen wij te maken met een hefboomfactor van 1:20. Zoals eerder besproken wordt uw inleg bij online beleggen vermenigvuldigd met de hefboomfactor, in dit geval is de waarde van onze beleggingspositie toegenomen tot € 2.195. Met dit bedrag konden wij een aandelenpositie innemen van 500 aandelen Alcatel. Na het openen van de positie beleven we het koersverloop goed in de gaten houden, hierin is te zien dat de koers na het openen van de positie, zoals verwacht, is gaan dalen. Zie figuur 2 voor het koersverloop van daytraden met Alcatel.

Koersverloop daytraden met Alcatel

Figuur 2: Koersverloop daytraden met Alcatel. Klik om deze te vergroten.

Daytraden met Alcatel – het resultaat

Na 15 minuten besloten wij de positie weer te sluiten om onverwachtse koersstijgingen voor te zijn. Na het sluiten van onze positie ontvingen wij het resultaat, hierin is te zien dat wij een winst hadden behaald van € 40 in slechts 15 minuten tijd met een inleg van € 109 is dit een rendement van 36%, dit is een uitstekend rendement voor een belegging van 15 minuten. Zie figuur 3 voor een overzicht van het daytraden met Alcatel.

Het eindresultaat daytraden met Alcatel

Figuur 3: Het eindresultaat daytraden met Alcatel. Klik om deze te vergroten.

Daytraden leren

Heeft u na het lezen van dit artikel het idee gekregen dat beleggen iets voor u is? Dan kunt u eenvoudig starten met beleggen door een handelsprogramma te gebruiken. Bij het openen van een account krijgt u de mogelijkheid om een demo account te kiezen, hierbij kunt u met ongeveer € 20.000 fictief beleggen. Het voordeel hiervan is dat u risicoloos kunt leren beleggen. Als u voldoende geoefend heeft met beleggen kunt u met hetzelfde account overstappen op een echt geld account.

Als u liever wat meer informatie ontvangt over daytraden of beleggen voor dummies, dan kunt u onze gratis cursus beleggen volgen. Met deze cursus beleggen voor beginners bent u in 30 minuten volledig op de hoogte van alles rondom het onderwerp beleggen en daytraden.

Start nu met daytraden en download het gratis handelsprogramma!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging

http://www.belegger.nl/nieuws/2663765/nokia-wil-alcatel-lucent-overnemen.html