In dit artikel wordt nader toegelicht hoe u kunt starten met fictief aandelen kopen. Fictief aandelen kopen zorgt ervoor dat beleggers ervaring op doen in het beleggingsprogramma. Beleggers kunnen met fictief beleggen op een veilige manier het beleggen oefenen op werkelijke koersen, zonder financieel risico te lopen. Daarnaast is het belangrijk om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding. Beleggers kunnen beleggen met behulp van beleggingsmethodes om een aanleiding te vinden. Meer weten? Lees dan verder!

fictief-aandelen-kopen

Beginnen met fictief aandelen kopen

Bij online beleggen met een beleggingsprogramma hebben beleggers de mogelijkheid om het beleggen te oefenen. Beleggen oefenen op werkelijke koersen is de ultieme manier voor beleggers om meer te leren over online beleggen en het beleggingsprogramma. Bij de traditionele manier van beleggen is het voor beleggers niet mogelijk om het beleggen te oefenen, hierbij dient de belegger direct te starten met echt geld.

Bij een fictief account, oftewel een demo account, ontvangen beleggers een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee onbeperkt geoefend kan worden. Beleggers hebben hierdoor de mogelijkheid om te leren van eventueel gemaakte fouten. Tevens hebben beleggers de mogelijkheid om verschillende beleggingsmethodes uit te proberen. Door gebruik te maken van een demo account kunnen beleggers er achter komen welke beleggingsmethode het beste voor hem of haar werkt. De verschillende beleggingsmethodes worden nader toegelicht in dit artikel.

Fictief beleggen met een account wordt in de beleggingswereld ook wel het beleggingsspel genoemd. Bij het openen van de website kunnen beleggers een account aanmaken door slechts een mailadres en een wachtwoord in te vullen. Daarna kan de belegger direct starten met fictief beleggen of echt beleggen. Voor beginnende beleggers is het overigens verstandig om altijd te starten met fictief beleggen.

Online beleggen op korte termijn

Bij online beleggen kunnen beleggers profiteren van veel voordelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te beleggen met kleine bedragen op korte termijn. De hefboom zorgt ervoor dat beleggers in staat zijn om te beleggen met kleine bedragen, omdat de hefboom de inleg van de belegger vermenigvuldigd met een vooraf bepaalde hefboomfactor. De grootte van deze hefboomfactor is overigens afhankelijk van het soort effect waar een belegger in wil beleggen. Bij het beleggen in aandelen van een beursgenoteerd bedrijf is de hefboomfactor bijvoorbeeld vaak 1:10 of 1:20. Hieronder wordt een voorbeeld van de hefboom geïllustreerd.

Hefboomeffect

Figuur 1: Fictief aandelen kopen – Voorbeeld hefboom. Klik om te vergroten.

In bovenstaand voorbeeld wil een belegger beleggen in aandelen van een beursgenoteerd bedrijf met een inleg van 50 euro. De hefboomfactor is in dit geval 1:20, dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met 20 (50 euro maal 20). De uitkomst hiervan is 1.000 euro, dit is de nieuwe inlegwaarde van de belegger. Met deze nieuwe inlegwaarde kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen. Hierdoor kan de belegger meer winst realiseren bij een goede voorspelling van de koers.

Bij online beleggen draait het namelijk om de voorspelling van de koers, de belegger kan hier winst mee realiseren. Bij online beleggen is het daarom mogelijk om zowel op een koersstijging als een koersdaling te speculeren. 

Koers voorspellen met beleggingsmethodes

Bij beleggen is het van belang om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding. Als een belegger ervoor kiest om te beleggen aan de hand van impulsieve beslissingen, kan dit onnodige risico’s met zich meebrengen. Kortom, beleggen aan de hand van een aanleiding kan risico’s beperken. Er zijn twee handige beleggingsmethodes waar beleggers gebruik van kunnen maken: de fundamentele analyse en de technische analyse.

Beleggingsmethodes: Fundamentele analyse

Bij de fundamentele analyse wordt er gekeken naar recente ontwikkelingen met betrekking tot de financiële situatie van een beursgenoteerd bedrijf. Aan de hand hiervan kan worden bepaald om te speculeren op een koersstijging of een koersdaling. Bij een positief nieuwsbericht kiezen wij er in veel gevallen voor om te speculeren op een koersstijging. Wij geloven dat de aandelen van dat bedrijf populairder zullen worden onder de beleggers en dat hierdoor de koers zal gaan stijgen. Hieronder wordt een voorbeeld van een positief nieuwsbericht geïllustreerd.

voorbeeld-positief-nieuwsbericht

Figuur 2: Fictief aandelen kopen – Voorbeeld positief nieuwsbericht. Klik om te vergroten. 

Bij een negatief nieuwsbericht kiezen wij er in veel gevallen voor om te speculeren op een koersdaling, dit wordt ook wel short gaan genoemd. Wij geloven dat de aandelen van dat bedrijf in populariteit zullen gaan dalen onder de beleggers en dat hierdoor de koers zal gaan dalen. Hieronder wordt een voorbeeld van een negatief nieuwsbericht geïllustreerd.

voorbeeld-negatief-nieuwsbericht

Figuur 3: Fictief aandelen kopen – Voorbeeld negatief nieuwsbericht. Klik om te vergroten. 

Beleggingsmethodes: Technische analyse

Bij de technische analyse draait het niet om recente ontwikkelingen. Bij de technische analyse bestudeert de belegger grafieken van historische aandelenkoersen in combinatie met historische informatie uit de markt. Aan de hand hiervan probeert de belegger een voorspelling te doen met betrekking tot het koersverloop. Kortom, bij de technische analyse wordt er niet gekeken naar de financiële gegevens en achtergronden van beursgenoteerde bedrijven.

Daytrader worden?

Daytraden is de Engelse vertaling voor daghandelen. Bij online beleggen is het voor beleggers mogelijk om te starten met daghandelen. Bij daghandelen dient een belegger een beleggingspositie te openen en te sluiten binnen één beursdag. Tevens dient de belegger binnen deze tijd winst te hebben gerealiseerd. Bij traditioneel beleggen is het niet mogelijk om te gaan daghandelen, dit is vaak beleggen op de lange termijn. Bij online beleggen profiteren beleggers van de hefboom, waardoor het mogelijk is om te beleggen op korte termijn. Tevens is het voor beleggers mogelijk om in deze tijd een mooie winst te realiseren.

Daytraden leren?

Als u meer wilt weten over online beleggen en daytraden, kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van de cursus beleggen voor beginners. In deze cursus worden verschillende aspecten met betrekking tot online beleggen en daytraden nader toegelicht. Deze cursus bestaat uit zes hoofdstukken en is overigens geheel gratis. Leer meer over online beleggen en start met de cursus!

Download het gratis beleggingsprogramma hier

 

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Technische_analyse