Gemakkelijk beleggen in Fugro? Dat is ons zeker gelukt! Binnen 3 minuten hebben wij een winst gerealiseerd van maar liefst €75! En dat met een inleg van maar €100. Een praktijkvoorbeeld van een belegging kan u helpen om virtueel beleggen beter te leren begrijpen en het uiteindelijk zelf uit te gaan proberen.

Gemakkelijk beleggen in Fugro3

Gemakkelijk beleggen in Fugro: virtueel beleggen

Virtueel beleggen wordt ook wel online beleggen genoemd. Het betekent simpelweg dat het beleggen tegenwoordig door iedereen kan worden gedaan op de computer, laptop, tablet of smartphone. Het enige wat u nodig heeft is een internetverbinding. Vroeger moest men een beleggingsadviseur inschakelen om te kunnen beleggen. Nu is dit allemaal niet meer nodig dankzij virtueel beleggen die u de mogelijkheid geeft om online te handelen via een gratis handelsprogramma. U kunt dit handelsplatform gratis downloaden en meteen ook de demo uitproberen! Door een demorekening te openen krijgt u circa 20.000 euro fictief geld. Hier kunt u fictief mee beleggen op realistische koersen zodat u het beleggen kunt ervaren zonder financiële risico’s. Klik hier voor het handelsplatform.

Gemakkelijk beleggen in Fugro: nieuwsberichten zoeken

Nu u weet wat virtueel beleggen precies inhoud is het tijd voor ons praktijkvoorbeeld. Voordat wij beleggen zoeken wij altijd naar een aanleiding, oftewel een reden om te gaan beleggen in effecten. Effecten zijn beleggingsinstrumenten zoals aandelen, forex, grondstoffen en indices. Het zoeken naar een aanleiding voor onze belegging kan ons helpen de koers te voorspellen. Wij denken dat het zoeken naar economisch nieuws invloed kan hebben op de koers. Nieuwsberichten bevatten veel informatie en kunt u vinden op het internet, in de krant, of tijdens het televisie kijken.

Stelt u eens voor dat u positief nieuws vindt over bijvoorbeeld een bedrijf. De aandelen van het bedrijf kunnen populairder worden, omdat het goed gaat met het bedrijf. Als de vraag naar aandelen stijgt, kan het zo zijn dat de koers ook gaat stijgen. Negatief nieuws kan voor het tegenovergestelde effect zorgen. Als het slecht gaat met een bedrijf is het mogelijk dat de aandelen minder populair worden. Naarmate de vraag daalt, kan de koerswaarde ook gaan dalen. Wij zijn het volgende nieuwsbericht op het internet tegengekomen.

Gemakkelijk beleggen in Fugro

Figuur 1: gemakkelijk beleggen in Fugro nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

Zoals u in bovenstaand bericht kunt lezen gaat het over Fugro, een Nederlands bedrijf dat gegevens over het aardoppervlak en de (zee)bodem verzamelt en interpreteert. Fugro stelt teleur volgens analisten, omdat de winst aan het verschrompelen is en dat de koers zal worden verlaagd. Dit is helaas slecht nieuws voor Fugro. Daarom voorspellen wij dan ook dat de koers zal gaan dalen door dit nieuwsbericht. Wist u dat het mogelijk is om op dalende koersen te beleggen? Dit heet short gaan. Wanneer men aandelen koopt voordat er een koersdaling plaatsvindt, kan hier een leuke winst mee gerealiseerd worden.

Gemakkelijk beleggen in Fugro: aandelen kopen en verkopen

Na een aanleiding voor onze belegging gevonden te hebben en een voorspelling op de koers te hebben gedaan was het tijd om onze positie te openen. Wij besloten short te gaan en dus te gaan beleggen met een klein bedrag, namelijk voor €100. Hoe is het mogelijk om te beleggen met weinig geld? Dankzij de hefboom kan men beleggen met kleine bedragen. De hefboom is een manier om uw inleg te vergroten door deze met de hefboomfactor te vermenigvuldigen. U komt dan uit op een grotere inlegwaarde waar u meer aandelen van kunt kopen. De hefboom kan u helpen om meer profijt uit uw winst te halen. In onderstaand figuur ziet u het verschil met en zonder de hefboom.

Gemakkelijk beleggen in Fugro5

Figuur 2: gemakkelijk beleggen in Fugro hefboom. Klik om deze te vergroten.

Na het openen van onze positie lieten wij de koers zijn gang gaan. Zo nu en dan hielden wij het koersverloop in de gaten. In onderstaand figuur kunt u het koersverloop van onze belegging zien.

Gemakkelijk beleggen in Fugro1

 

Figuur 3: gemakkelijk beleggen in Fugro koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Zoals u kunt zien in de grafiek was de koers al bezig met een daling toen wij onze positie openden. Dit hadden wij voorspeld. Na slechts enkele minuten besloten wij onze positie te sluiten. Met een inleg van €100 hebben wij een winst van €75 gerealiseerd binnen 3 minuten! In onderstaand figuur kunt u het eindresultaat in een tabel zien.

Gemakkelijk beleggen in Fugro2

Figuur 4: gemakkelijk beleggen in Fugro eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Wilt u graag meer leren over beleggen? Doe dan de gratis cursus beleggen! Deze beurs voor dummies cursus leert u beleggen binnen 30 minuten. Klik hier voor de cursus.

Zelf beleggen? Download hier de gratis beurssimulator!

Bronnen: 
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fugro
http://deaandeelhouder.nl/news/2014/10/29/beursblik_fugro_stelt_teleur/