Handelen in Google leverde ons een resultaat van €48,45 op in slechts 22 minuten. Wilt u weten hoe u zelf winst kan maken met handelen in Google? Lees dan snel verder en zie hoe wij winst hebben gemaakt aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

Handelen in Google

Strategie voor handelen in Google

Om er voor te zorgen dat de kans op rendement zo hoog mogelijk is, gaan wij altijd op zoek naar een aanleiding alvorens wij gaan beleggen. De kans dat de koers gaat doen wat wij verwachten is namelijk vele malen hoger dan beleggen zonder duidelijke aanleiding. In de meeste gevallen houden wij het financiële nieuws in de gaten en gaan wij opzoek naar een nieuwsbericht over een beursgenoteerde onderneming.

Vlak voor het openen van de beurs is er vaak veel nieuws rondom beursgenoteerde ondernemingen. Tijdens onze zoektocht naar een nieuwsbericht maken wij onderscheid tussen een positief en negatief bericht. Bij een positief bericht moet u denken aan een bedrijf wat meer omzet/winst heeft behaald in de afgelopen periode. Door de groei van de omzet zal de vraag naar aandelen van dit bedrijf harder stijgen dan het aanbod, waardoor wij verwachten dat de koers zal stijgen. Bij een negatief nieuwsbericht moet u denken aan een verminderde omzet/winst waarbij het vertrouwen in het bedrijf daalt en het aanbod van de aandelen de vraag zal overtreffen. Doordat het aanbod groter zal zijn dan de vraag verwachten wij dat de koers zal dalen.

Wij hebben de strategie voor aandelen kopen in een eenvoudig figuur samengevat, zie figuur 1. Het handelen op basis van een aanleiding wordt ook wel de fundamentele analyse genoemd.

Stappenplan handelen in Google

Figuur 1, Strategie handelen in Google. Klik op het figuur om te vergroten.

Praktijkvoorbeeld handelen in Google

In de ochtend van 15 april gingen wij op zoek naar nieuwsberichten over een beursgenoteerde onderneming. Hierbij vonden wij een nieuwsbericht met de titel: “Europa verdenkt Google van machtsmisbruik”. Dit is een negatief nieuwsbericht voor Google, het is zelfs mogelijk dat Google een “mega boete“ krijgt. Zie figuur 2 voor het nieuwsbericht.

Nieuwsbericht handelen in Google

Figuur 2, Nieuwsbericht handelen in Google. Klik op het figuur om te vergroten.

Op basis van dit negatieve nieuwsbericht besloten we te handelen in aandelen Google. Hierbij volgde wij onze strategie en opende wij een beleggingspositie gericht op een koersdaling. In beleggingstermen noemen wij dit short gaan.

We openden een positie met ongeveer € 200. Bij de aandelen van Google hadden wij te maken met een hefboomfactor van 1:50, dit wil zeggen dat onze inleg wordt vermenigvuldigd met de hefboomfactor waardoor de waarde van de positie 50 keer groter wordt. Door de hefboom kunt u meer aandelen kopen met hetzelfde bedrag, in ons geval konden wij 20 aandelen van Google kopen met een totale waarde van $10.570,40. Na het openen van onze beleggingspositie hielden wij het koersverloop in de gaten, zie figuur 3 voor het koersverloop van het handelen in Google.

Koersverloop handelen in GoogleFiguur 3, koersverloop handelen in Google. Klik op het figuur om te vergroten.

Resultaat handelen in Google

Vlak na het openen van onze positie begon de koers zoals verwacht te dalen. Na 22 minuten besloten wij om de positie te sluiten met een winst van €48,45, een rendement van 24%! Een prima resultaat voor het beleggen met een klein bedrag. Na het sluiten van onze positie ontvingen wij het winstoverzicht, zie figuur 4 voor het winstoverzicht van het handelen in Google.

Winstoverzicht handelen in Google

Figuur 4, winstoverzicht handelen in Google. Klik op het figuur om te vergroten.

Zelf winst behalen door slim beleggen

U kunt zelf al eenvoudig beginnen met beleggen door gebruik te maken van een beleggingsprogramma, hierbij kunt u kiezen voor een echt geld account of een demo account. Door fictief beleggen met een demo account krijgt u ongeveer €20.000 fictief geld waarmee u kunt oefenen met beleggen. Nadat u voldoende heeft geoefend kunt u overstappen naar een echt geld account om uw eigen ervaringen te creëren.

Als u liever eerst op de hoogte wil komen van het handelen in aandelen, dan kunt u een cursus beleggen voor beginners doorlopen waarbij u in 30 minuten weer helemaal up-to-date bent.

Klik hier om direct te beginnen met beleggen!

 

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse

http://www.deaandeelhouder.nl/news/2015/4/15/europa_verdenkt_google_van_machtsmisbruik/