In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt starten met daghandelen. Daghandelen is relatief nieuw en is mogelijk door online beleggen. Bij de traditionele manier van beleggen is het moeilijker om te starten met daghandelen. Bij online beleggen kunnen beleggers beleggen met kleine bedragen en op korte termijn. Wilt u meer weten over de verschillen tussen online beleggen en traditioneel beleggen? Lees dan verder!

Starten met daghandelen

Starten met daghandelen

Bij daghandelen is het de bedoeling dat een belegger winst realiseert binnen één beursdag. Dat betekent dat een belegger een beleggingspositie dient te openen en te sluiten binnen één beursdag. Daghandelen wordt in de beleggingswereld ook wel daytraden genoemd, dit is de Engelse vertaling voor daghandelen.

Bij de traditionele manier van beleggen is dit niet mogelijk. Als beleggers willen gaan daghandelen bij traditioneel beleggen, dienen zij een grof bedrag in te leggen. Daarentegen is het bij online beleggen mogelijk om te beleggen op korte termijn en om te beleggen met kleine bedragen.

Online beleggen en de hefboom

Zoals eerder werd aangegeven is het bij online beleggen wel mogelijk om te starten met daghandelen, dat komt door de hefboom. Bij een online beleggingsprogramma wordt gebruik gemaakt van de hefboom, beleggers kunnen hiervan profiteren. De hefboom zorgt ervoor dat beleggers kunnen beleggen met kleine bedragen, omdat de hefboom de inleg vergroot. De inleg wordt vergroot met een vooraf bepaalde hefboomfactor. De grootte hiervan is afhankelijk van het soort effect waar een belegger in wil beleggen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te beleggen in valuta, aandelen, grondstoffen of indices. Ieder effect heeft een andere hefboomfactor waar beleggers van kunnen profiteren. Om een duidelijk beeld te geven van de hefboom, wordt hieronder een voorbeeld weergegeven.

Hefboomeffect

Figuur 1: Starten met daghandelen – Voorbeeld hefboomeffect. Klik om te vergroten.

In bovenstaand figuur gaat het om een inleg van 50 euro en een hefboomfactor van 1:20. Dat betekent dat de inleg wordt vermenigvuldigd met 20 (50 euro maal 20). De uitkomst hiervan is 1.000 euro, hiermee kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen. Hierdoor kan de belegger meer winst realiseren op korte termijn, bij een goede voorspelling van de koers.

Beleggen oefenen: Daytraden leren

Als u meer wilt weten over online beleggen, kunt u ook gebruik maken van de cursus beleggen. In deze cursus worden de belangrijkste aspecten met betrekking tot online beleggen nader toegelicht. Tevens worden enkele beleggingsmethodes behandeld en uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden. Dit is een uitstekende manier om meer kennis op te doen over online beleggen. De cursus bestaat overigens uit zes relevante hoofdstukken en is geheel gratis. Hieronder worden de hoofdstukken van de cursus weergegeven.

Cursus beleggen – Leren beleggen

Hoofdstuk 1: Algemene kennis over beleggen

Hoofdstuk 2: Beleggen met CFD’s

Hoofdstuk 3: Hoe kunt u winst maken?

Hoofdstuk 4: Risicobeperking

Hoofdstuk 5: Handige informatie

Hoofdstuk 6: Direct zelf beginnen met beleggen

Aandelen voor dummies: Daytrader worden?

Wilt u ook beginnen met daytraden? Dan is het verstandig om te starten met demo beleggen. Demo beleggen biedt beleggers de mogelijkheid om het beleggen te oefenen op werkelijke koersen. Bij een demo account ontvangen beleggers een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee onbeperkt geoefend kan worden.

Risico’s beperken

Om risico’s te beperken kunnen beleggers gebruik maken van handige functies in het beleggingsprogramma. De profit call functie dient voor het instellen van een gewenst rendement. Daarnaast dient de stop loss functie voor het instellen van een maximaal verlies. Op deze manier kunnen beleggers risico’s beperken. Hieronder worden de functies weergegeven. In dit beleggingsprogramma worden de functies aangeduid met sluiten bij winst en sluiten bij verlies. 

Voorbeeld stop loss en profit call

Figuur 2: Starten met daghandelen – Beleggingsfuncties. Klik om te vergroten.

Daarnaast kunnen beleggers risico’s ook beperken door gebruik te maken van een demo account.

Download het gratis beleggingsprogramma hier!

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging