In dit artikel zullen we uitleggen hoe u kunt starten met succesvol daytraden, dit wordt uitgelegd aan de hand van een stappenplan. Daytraden is de Engelse vertaling voor daghandelen. Bij deze vorm van beleggen dient een belegger een beleggingspositie te openen en te sluiten binnen één beursdag met een mooie winst. We zullen uitleggen waarom het bij online beleggen wél mogelijk is om te daytraden en bij offline beleggen niet. Meer weten? Lees dan verder!

Succesvol daytraden

Daytraden

Zoals eerder werd aangegeven is daytraden de Engelse vertaling voor daghandelen. Bij daghandelen dient een belegger een beleggingspositie te openen en te sluiten binnen één beursdag. Daarbij is het van belang dat de belegger winst heeft gerealiseerd binnen deze beleggingstijd. Zoals veel mensen weten is het bij de oude manier van beleggen, oftewel offline beleggen, niet mogelijk om te starten met daghandelen. Vaak zijn er hoge bedragen vereist om een leuke winst te kunnen realiseren. Echter is dat bij online beleggen niet het geval. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de mogelijkheid om met weinig geld op korte termijn te beleggen met een online beleggingsprogramma.

CFD beleggen

Online beleggen wordt in de beleggingswereld ook wel CFD beleggen genoemd, omdat beleggers automatisch beleggen met CFD’s. CFD beleggen is de afkorting voor Contract For Difference. Bij deze beleggingsvorm sluiten de belegger en de aanbieder van het beleggingsprogramma een overeenkomst. Daarbij is het van belang om te weten dat beleggers bijvoorbeeld de aandelen van een beursgenoteerd bedrijf niet bezitten, maar hier slechts in kunnen handelen.

Een belegger kan winst realiseren met een goede voorspelling van de koers. De belegger ontvangt in dat geval het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde van de aanbieder van het beleggingsprogramma. Daarnaast kan een belegger ook te maken krijgen met een verlies, dat is het geval wanneer een belegger een verkeerde voorspelling doet van de koers. De belegger dient in dit geval het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde aan de aanbieder van het beleggingsprogramma te betalen. We zullen in dit artikel dieper ingaan op de mogelijkheid om risico’s tijdens het beleggen te beperken.

Beleggen met weinig geld

Zoals eerder werd aangegeven is het voor beleggers mogelijk om te beleggen met weinig geld. Bij een online beleggingsprogramma maken beleggers automatisch gebruik van de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat beleggers kunnen beleggen met een klein bedrag. De hefboom vergroot de inleg van de belegger met een vooraf bepaalde hefboomfactor. Hierdoor wordt de werkelijke inleg van de belegger vergroot, waardoor de belegger een hogere aandelenpositie kan innemen. Hieronder wordt een voorbeeld van de hefboom geïllustreerd.

hefboomwerking-voorbeeld

Figuur 1. Succesvol daytraden – Voorbeeld van de hefboomwerking. Klik om te vergroten. 

In bovenstaand voorbeeld wil een belegger beleggen in aandelen van een beursgenoteerd bedrijf. De hefboomfactor bij beleggen in aandelen is vaak 1:10, dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met 10. De uitkomst hiervan is 500 euro, dat is aanzienlijk hoger dan de werkelijke inleg van 50 euro. Dat betekent dat de belegger met de nieuwe inlegwaarde een hogere aandelenpositie kan innemen. Hierdoor is de belegger in staat meer winst te realiseren bij een goede voorspelling van de koers. Door de hefboomwerking is een belegger in staat om te beginnen met daghandelen, oftewel winst te realiseren op korte termijn. 

Succesvol daytraden: Stap 1.

Voor veel beginnende beleggers zijn er veel nieuwe beleggingstermen in de online beleggingswereld. Daarnaast werkt online beleggen op een andere manier dan offline beleggen, zoals bijvoorbeeld de hefboomwerking. Om deze reden is het voor beleggers verstandig om eerst gebruik te maken van de cursus beleggen. Beleggers kunnen gratis gebruik maken van deze cursus en bestaat uit zes relevante hoofdstukken. Hieronder worden de hoofdstukken beschreven.

Cursus beleggen

Hoofdstuk 1. Algemene kennis over beleggen

Hoofdstuk 2. Beleggen met CFD’s

Hoofdstuk 3. Hoe kunt u winst maken?

Hoofdstuk 4. Risicobeperking

Hoofdstuk 5. Handige informatie

Hoofdstuk 6. Direct zelf beginnen met beleggen

Succesvol daytraden: Stap 2.

Na het volgen van de cursus is het van belang dat u op de hoogte bent van de mogelijkheid om risico’s tijdens het beleggen te beperken. Bij beleggen is het van belang om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding. Beleggers kunnen een aanleiding vinden door gebruik te maken van een beleggingsmethode. De kans op verlies is groter als er niet gebruik wordt gemaakt van een aanleiding. Kortom, beleggen met een aanleiding zorgt ervoor dat risico’s tijdens het beleggen worden beperkt.

Daarnaast hebben beleggers ook de mogelijkheid om risico’s te beperken door gebruik te maken van de stop loss en profit call functies. Deze functies worden in het beleggingsprogramma overigens ook wel aangeduid met sluiten bij verlies en sluiten bij winst. Hieronder wordt een voorbeeld geïllustreerd.

voorbeeld-beleggingspositie-openen

Figuur 2. Succesvol daytraden – Voorbeeld beleggingsfuncties. Klik om te vergroten. 

Beleggers kunnen met de profit call functie een gewenst rendement instellen en met de stop loss functie een maximaal verlies. Zodra de koers één van de aangegeven punten bereikt, wordt de beleggingspositie automatisch gesloten. Op deze manier kunnen beleggers risico’s beperken. 

Succesvol daytraden: Stap 3.

Na het volgen van de cursus is het van belang om het beleggen te oefenen. Met online beleggen hebben beleggers de mogelijkheid om het beleggen te oefenen op werkelijke koersen, zonder financieel risico te lopen. Door gebruik te maken van de beurssimulator kunnen beleggers het beleggen onbeperkt oefenen en ervaring op doen in het beleggingsprogramma. Beleggers maken hierbij gebruik van fictief geld. Kortom, een uitstekende manier om te leren van fouten voordat een belegger start met echt beleggen.

Download het gratis beleggingsprogramma!

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference