Succesvol aandelen kopen van Aalberts is in dit voorbeeld mogelijk gemaakt door het gebruik van de fundamentele analyse, een methode om beleggingen op te baseren. Deze methode kunt u zelf ook succesvol toepassen bij het beleggen door de juiste conclusies te trekken. In dit artikel zullen wij aan de hand van een praktijkvoorbeeld toelichten hoe deze analyse werkt.

 Succesvol aandelen kopen van Aalberts-1

Wat is een fundamentele analyse?

De fundamentele analyse is het doorlezen van de laatste impactvolle nieuwsberichten en op basis van deze informatie de koers proberen te voorspellen. Belangrijk hierbij is dat het een relevant bericht is en groot genoeg om invloed de hebben op de aandelen van een bedrijf. Hoe beter of slechter het nieuws, hoe groter het effect zal zijn volgens de theorie.

Bij sommige soorten beleggen is het mogelijk om op slecht nieuws in te spelen. De online beleggingsmethode Contract for Difference (CFD) maakt het mogelijk om op koersdalingen winsten te behalen. CFD is een manier van beleggen waarbij er gespeculeerd wordt op de koers in plaats van het traditioneel kopen van aandelen. Dit houdt in dat men rendement behaald op het verschil tussen de openingswaarde van een belegging en de sluitingswaarde, zonder dat men alle aandelen opkoopt. Hierdoor heeft de belegger geen groot vermogen nodig om te beleggen en kan een aandelenpositie bijna altijd direct geopend of gesloten worden.

Succesvol aandelen kopen van Aalberts: nieuwsbericht

Zoals bijna al onze beleggingen is deze ook gebaseerd op de fundamentele analyse. In het onderstaande nieuwsbericht is af te lezen hoe een overname van Aalberts een positief effect heeft gehad op de omzet. Op jaarbasis zou deze investering circa 12 procent meer omzet moeten genereren voor Aalberts. Dit is een enorm percentage en zou in principe genoeg impact moeten hebben om de aandelenkoers te doen stijgen.

Succesvol aandelen kopen van Aalberts Nieuwsbericht

Figuur 1: Succesvol aandelen kopen van Aalberts – aanleiding. Klik om te vergroten.

De overname en de omzetstijgingen zouden ervoor moeten zorgen dat de totale waarde van Aalberts stijgt, wat zou resulteren in een grotere waarde van de aandelen. Hierdoor hebben wij voorspeld dat de koers van Aalberts zou gaan stijgen.

Succesvol aandelen kopen van Aalberts: Positie openen

Na het opstellen van deze voorspelling is er belegd in Aalberts met een inleg van 179,20 euro. Dit resulteerde door het hefboomeffect in een openingswaarde van 3.584,10 euro. De broker, het bedrijf dat het beleggingsprogramma aanbiedt, financierde als het ware de overige 3.404,90 euro. Wanneer de aandelenpositie weer wordt verkocht zal dit exacte bedrag weer teruggegeven worden aan de broker, maar heeft de gebruiker wel kunnen beleggen met een groter bedrag. Hierdoor kunnen er grote rendementen behaald worden door te beleggen met een klein bedrag.

Voor deze belegging is gebruik gemaakt van de profit call, dat wil zeggen dat de aandelen verkocht worden op het moment dat de koers de gewenste prijs bereikt. De profit call is voor de belegging handmatig ingesteld op 20 procent winst.

In de onderstaande figuur is het koersverloop van Aalberts aandelen weergegeven. Hier is te zien dat de koers vlak na het openen van de aandelenpositie gestegen is.

Succesvol aandelen kopen van Aalberts Koersverloop

Figuur 2: Succesvol aandelen kopen van Aalberts – koersverloop. Klik om te vergroten.

Succesvol aandelen kopen van Aalberts: beleggingsresultaten

Op het moment dat de koers de ingestelde profit call bereikte, werd de positie direct gesloten met een sluitingswaarde van 3.621,80 euro. De winst komt voort uit het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde, wat in dit geval 37,70 euro is. Dit komt neer op een rendement van 21 procent over een inleg van 179,20. Door het hefboomeffect is deze belegging in een veel hoger tempo winstgevend geweest dan de traditionele beleggingsmethode.

Succesvol aandelen kopen van Aalberts Resultaten

Figuur 3: Succesvol aandelen kopen van Aalberts – resultaat. Klik om te vergroten.

Zelf succesvol aandelen kopen met (demo) geld

Het praktijkvoorbeeld is gebaseerd op een nieuwsbericht dat voor iedereen toegankelijk is. U kunt zelf deze methode uitproberen door te beleggen met demo geld via diverse aanbieders van beleggingssoftware.  Leren beleggen door middel van praktijkervaring en het uitproberen van strategieën blijkt in de praktijk het beste te werken.

Wilt u eerst meer informatie over het CFD beleggen of onze gratis cursus beleggen doornemen? Klik dan hier om meer te leren over het beleggen! Wilt u direct beginnen met het beleggen oefenen? Op onze vergelijkingspagina kunt u de meest gebruikte brokers vergelijken en downloaden.

Vergelijk hier de meeste gebruikte beleggingssoftware!

 

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference

http://www.nu.nl/beurs/4121403/overname-ventrex-goed-aalberts.html