Onze beleggingservaring met Kraft Foods resulteerde in een winst van € 92 in slechts 1 uur tijd! Wij verhogen onze kans op winst door altijd te beleggen met een nieuwsbericht als aanleiding. Lees snel verder om te zien hoe u uw eigen beleggingservaringen kunt creëren.

Beleggingservaring Kraft Foods

Het begin van de beleggingservaring Kraft Foods

Bij online beleggen krijgt u te maken met enkele beleggingstermen, waaronder de CFD’s. Een CFD is een Contract for Difference, dit is een vorm van beleggen waarbij u zelf geen eigendom wordt van het aandeel in tegenstelling tot de traditionele vorm van beleggen. Bij een CFD kunt u rendement behalen door te speculeren op een dalende of een stijgende koers. Het speculeren op een dalen koers is alleen mogelijk bij online beleggen en wordt “short gaan” genoemd. Het speculeren op een stijgende koers is zowel bij online beleggen als bij de traditionele vorm van beleggen mogelijk en wordt “long gaan” genoemd. Beleggen met weinig geld is ook mogelijk bij het handelen in CFD’s, zo kunt u al beleggen met 100 euro. De hefboom zorgt er namelijk voor dat u met een lagere inleg toch een hoge waarde van uw beleggingspositie heeft, waardoor u meer aandelen kunt komen met een lage inleg. Toch heeft de hefboom ook een nadeel namelijk dat u een hoger risico loopt om meer te verliezen dan zonder hefboom, echter heeft u ook meer kans op winst.

Strategie voor slim beleggen

Alvorens wij starten met beleggen gaan wij gebruik maken van onze strategie. Deze strategie bestaat uit een aantal stappen. De eerste stap is het zoeken naar een aanleiding in de vorm van een nieuwsbericht over een beursgenoteerde onderneming. Op basis van het nieuwsbericht gaan wij een verwachting maken, hierbij zullen wij van een koersstijging uit gaan bij een positief nieuwsbericht. Door het positieve nieuwsbericht zal er onder de beleggers meer vraag zijn naar het desbetreffende aandeel, waardoor de koers zal stijgen. Bij een negatief bericht zullen wij een koersdaling verwachten, dit komt doordat er bij beleggers minder vraag zal zijn naar dit aandeel door het gedaalde vertrouwen in het bedrijf. Zie figuur 2 voor het stappenplan van onze strategie bij de beleggingservaring Kraft Foods.

Stappenplan beleggingservaring Kraft Foods

Figuur 1, Stappenplan beleggingservaring Kraft Foods. Klik om deze te vergroten.

Beleggingservaring Kraft Foods

Op 25 maart besloten wij op zoek te gaan naar nieuwsberichten over beursgenoteerde ondernemingen, hierbij vonden wij een artikel over Kraft Foods met de titel “Eigenaren Heinz nemen Kraft Foods over”. Dit nieuwsbericht kan als positief worden beschouwd, omdat Heinz een sterk internationaal merk is en dit mogelijk een positief effect zal hebben op Kraft Food als bedrijf. Op basis van dit positieve nieuwsbericht besloten wij een ‘long’ beleggingspositie te openen op de aandelen van deze Amerikaanse voedingsmiddelen producent. Zie figuur 2 voor het nieuwsbericht bij de beleggingservaring Kraft Foods.

Nieuwsbericht beleggingservaring Kraft Foods

Figuur 2, Nieuwsbericht beleggingservaring Kraft Foods. Klik om deze te vergroten.

Wij opende onze positie met een inleg van € 377. Bij de aandelen van Kraft Foods hadden wij te maken met een hefboomfactor van 1:20. De inleg wordt vermenigvuldigd met de hefboomfactor om de waarde van de beleggingspositie te bepalen, deze bedroeg na de hefboom € 8.115,-. Door de hefboom kunt u meer aandelen kopen voor hetzelfde bedrag als inleg. Bij de beleggingservaring Kraft Foods konden wij 100 aandelen kopen door de hefboomfactor.

Na het openen van de positie bleven wij de koers nauwlettend volgen, zie figuur 3 voor het koersverloop van de beleggingservaring Kraft Foods. Vlak na het openen van de positie begon de koers van Kraft Foods licht te dalen om vervolgens weer te stijgen.

Koersverloop beleggingservaring Kraft Foods

Figuur 3, Koersverloop beleggingservaring Kraft Foods. Klik om deze te vergroten.

Na ongeveer 1 uur leek de koers te stabiliseren waardoor wij besloten om de belegginspositie te sluiten. Na het sluiten van de beleggingspositie ontvingen wij het winstoverzicht zoals in figuur 4. Het winstoverzicht laat zien dat wij een winst hebben behaald van € 92 met een inleg van € 377, dit is een prima rendement van 24%.

Winstoverzicht beleggingservaring Kraft Foods

Figuur 4, Winstoverzicht beleggingservaring Kraft Foods. Klik om deze te vergroten.

Zelf beleggingservaringen creëren?

Het creëren van uw eerste beleggingservaring is eigenlijk veel eenvoudiger dan gedacht. Door virtueel beleggen met een handelsprogramma kunt u vanuit thuis beleggen! Bij het handelsprogramma kunt u ook kiezen voor demo beleggen, waarbij u met een fictief tegoed van ongeveer € 20.000 risicoloos op uw gemak kunt leren beleggen. Nadat uw heeft geoefend met beleggen kunt u gerust overstappen naar een account met echt geld om uw nieuwe kennis direct in praktijk te kunnen brengen.

Als u nog niet helemaal zeker bent of u voldoende kennis heeft, dan kunt u de gratis cursus beleggen doorlopen waarbij u na 30 minuten op de bent van alles omtrent beleggen.

Enkele tips voor beginnende beleggers:
– Start niet direct met een hoog bedrag maar begin rustig en oefen op uw gemak!
– Begin met demo beleggen zodat u risicoloos kunt leren beleggen.

Download hier het handelsprogramma en creëer uw eigen beleggingservaring!

 

Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/CFD

http://www.nu.nl/economie/4018084/eigenaren-heinz-nemen-kraft-foods.html