In dit artikel wordt het daytraden met aandelen Anglo American nader toegelicht. Anglo American is een Brits, internationaal opererend mijnbouwbedrijf. Het hoofdkantoor van Anglo American is gevestigd in Londen. Aan de hand van dit beleggingsvoorbeeld zullen we uitleggen hoe beginnende beleggers op een goede manier kunnen starten met online beleggen. Meer weten over online beleggen in aandelen? Lees verder!

daytraden-met-aandelen-anglo-american

Online beleggen versus offline beleggen

Veel beginnende beleggers weten niet hoe ze kunnen starten met online beleggen. Online beleggen werkt dan ook op een andere manier dan offline beleggen. Met offline beleggen bedoelen we de traditionele manier van beleggen die bij iedereen bekend is. Een belegger die naar een bank of beleggingskantoor gaat om te beleggen. Bij online beleggen kunnen beleggers profiteren van veel voordelen. Zo is het bij online beleggen mogelijk om te beleggen met een kleine inleg en tegelijkertijd meer winst realiseren. De hefboom zorgt ervoor dat de inleg van de belegger wordt vergroot met een vooraf bepaalde hefboomfactor. De grootte van de hefboomfactor is overigens afhankelijk van het soort effect. Hieronder wordt een voorbeeld geïllustreerd.

hefboomwerking-voorbeeld

Figuur 1: Daytraden met aandelen Anglo American – Voorbeeld hefboomwerking. Klik om te vergroten. 

In bovenstaand voorbeeld wil een belegger beleggen in aandelen met een inleg van 50 euro. De hefboomfactor bij het beleggen in aandelen is vaak 1:10, dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vergroot (50 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 500 euro en is de openingswaarde van de belegger. Hierdoor kan de belegger een hogere aandelenpositie innemen dan met een inleg van 50 euro. De hefboom zorgt ervoor dat beleggers een hogere aandelenpositie kunnen innemen zonder daar meer geld voor in te zetten. Bij een goede voorspelling van de koers, kan de belegger op korte termijn snel winst realiseren. 

Wat is daytraden?

Met een online beleggingsprogramma is het voor beleggers mogelijk om te starten met daytraden. Daytraden is de Engelse vertaling voor daghandelen, waarbij beleggers binnen één beursdag winst kunnen realiseren. Dat betekent dat een belegger een beleggingspositie dient te openen en te sluiten binnen één beursdag. Door de hefboom is het voor beleggers mogelijk om te starten met daytraden. Bij offline is dit niet het geval, omdat beleggers hier niet profiteren van de hefboom.

Online beleggen en daytraden leren

Voor beginnende beleggers is het verstandig om eerst gebruik te maken van de cursus beleggen. In deze cursus worden diverse aspecten behandeld met betrekking tot online beleggen. In één van de hoofdstukken worden verschillende beleggingsmethodes nader toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het beperken van risico’s tijdens het beleggen, omdat beleggen niet vrij is van risico’s. Hieronder worden de hoofdstukken van de cursus geïllustreerd.

Cursus beleggen

Hoofdstuk 1. Algemene kennis over beleggen

Hoofdstuk 2. Beleggen met CFD’s

Hoofdstuk 3. Hoe kunt u winst maken?

Hoofdstuk 4. Risicobeperking

Hoofdstuk 5. Handige informatie

Hoofdstuk 6. Direct zelf beginnen met beleggen

Demo beleggen

Na het volgen van de cursus is het handig om al het geleerde uit te proberen in de praktijk. Met demo beleggen hebben beleggers de mogelijkheid om het beleggen op een veilige manier uit te proberen. Beleggers ontvangen hierbij een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee onbeperkt geoefend kan worden. Beleggers kunnen hierdoor diverse beleggingsmethodes uitproberen, om te kijken welke methode het beste voor hun werkt.

Daytraden met aandelen Anglo American: Nieuwsbericht

Voordat een belegger besluit om een beleggingspositie te openen, wordt er eerst gezocht naar een aanleiding. In dit voorbeeld is gebruik gemaakt van de fundamentele analyse. Dit is een simpele en handige beleggingsmethode die door iedereen gebruikt kan worden.

Op 13 oktober kwamen wij onderstaand nieuwsbericht tegen over Anglo American. In het bericht wordt aangegeven dat de cijfers van de mijnbouwers daalden waaronder de cijfers van het mijnbouwbedrijf Anglo American. Dit was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersdaling Anglo American.

anglo-american-nieuwsbericht

Figuur 2: Daytraden met aandelen Anglo American – Aanleiding. Klik om te vergroten. 

Daytraden met aandelen Anglo American: Koersverloop

Wij besloten om een beleggingspositie te openen met een inleg van 111,04 euro, de hefboomfactor was in dit voorbeeld 1:10. Dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 10 (111,04 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 1.110,45 euro. Dit was onze openingswaarde, waarmee wij een aandelenpositie konden innemen van 100 aandelen Anglo American. Hieronder wordt het koersverloop van de belegging geïllustreerd. In het koersverloop is te zien dat de koers vrijwel na het openen van de positie begon te dalen.

anglo-american-koersverloop

Figuur 3: Daytraden met aandelen Anglo American – Koersverloop. Klik om te vergroten. 

Daytraden met aandelen Anglo American: Beleggingsresultaat

Bij het openen van de beleggingspositie besloten wij om gebruik te maken van twee handige functies in het beleggingsprogramma; de profit call en stop loss functies. De profit call functie zorgt ervoor dat de beleggingspositie automatisch wordt gesloten zodra de koers het gewenste rendement bereikt. Daarnaast zorgt de stop loss functie ervoor dat de beleggingspositie automatisch wordt gesloten zodra de koers het maximale verlies bereikt.

In dit voorbeeld werd onze beleggingspositie gesloten door de profit call functie, dat betekent dat de koers het gewenste rendement had bereikt. Wij hadden de profit call functie ingesteld op een rendement van 17%, wij hebben met deze belegging een winst van 18,81 euro gerealiseerd. Hieronder wordt het resultaat van de belegging geïllustreerd.

anglo-american-resultaat

Figuur 4: Daytraden met aandelen Anglo American – Beleggingsresultaat. Klik om te vergroten. 

Het beleggingsvoorbeeld geeft een goed beeld van het beleggen aan de hand van een aanleiding. Beleggen aan de hand van een aanleiding vergroot de kans op winst en beperkt risico’s. Kortom, het is van belang om als belegger altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding.

Download het gratis beleggingsprogramma hier!


Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging 
http://www.nu.nl/beurs/4335497/europese-beurzen-donderdag-in-rood.html