Eenvoudig beleggen op de Duitse index is gewoon binnen één beursdag te doen. Wij hebben namelijk binnen 11 minuten met een inleg van €100 een winst van maar liefst €47 gerealiseerd! Dit is het ultieme beleggingsvoorbeeld van een daytrader. Wilt u weten wat een daytrader is en wat hij doet? Lees dan snel verder en leer beleggen binnen een dag.

Eenvoudig beleggen op de Duitse Index

Eenvoudig beleggen op de Duitse index: wat gaat u leren?

Met dit artikel willen wij onze beleggingservaring laten zien en u helpen online beleggen beter te begrijpen. Ook zullen wij de termen daytraden en daytrader uitleggen en u tot slot een paar goede tips meegeven. Hieronder zijn alle leerpunten voor u op een rijtje gezet.

  • Wat is daytraden?
  • Beleggingsvoorbeeld Duitse index
  • Online handelsplatform
  • Cursus beleggen

Eenvoudig beleggen op de Duitse index: wat is daytraden?

Daytraden wordt ook wel daghandelen genoemd. Daghandelen is het handelen op effecten zoals aandelen, indices, forex en grondstoffen. Een daytrader is dus een persoon die aan daghandelen doet. Het doel van een daytrader is het openen en sluiten van één of meerdere posities op dezelfde dag. En dat het liefst met een mooie winst. Dit kan soms lastig zijn, daarom willen wij u met dit artikel laten zien hoe wij daytraden.

Eenvoudig beleggen op de Duitse index: beleggingsvoorbeeld

Nu u weet wat een daytrader is en wat hij/zij doet is het tijd voor onze beleggingservaring. In deze ervaring hadden wij besloten te gaan beleggen op de Duitse index. De Duitse index, ook wel DAX 30 genoemd, is een verzameling van de 30 grootste Duitse beursgenoteerde bedrijven met de hoogste beurswaardes. De reden dat wij op de Duitse index hebben belegd is vanwege een nieuwsbericht die wij op het internet hadden gevonden. Wij zoeken altijd via nieuwsberichten naar een aanleiding om te gaan beleggen. Relevante nieuwsberichten beperken volgens ons de risico’s en maakt het makkelijker om koersen te voorspellen. Economische nieuwsberichten zijn te vinden op het internet, op de tv en ook in de krant. De beste tijd om te zoeken naar deze nieuwtjes is net voordat de beurs opengaat om 9 uur ’s ochtends. Rond deze tijd vinden namelijk de meeste koersveranderingen plaats. Tijdens onze zoektocht vonden wij het volgende nieuwsbericht.

Eenvoudig beleggen op de Duitse Index1

Figuur 1: eenvoudig beleggen op de Duitse index nieuwsbericht. Klik om deze te vergroten.

In bovenstaand nieuwsbericht kunt u lezen dat de producentenprijzen in Duitsland weer zijn gezakt. Als gevolg hiervan kan het zijn dat de koersen van veel Duitse bedrijven kunnen gaan zakken. Dit is dus een negatief nieuwtje voor Duitsland en dus ook voor de Duitse index. Een negatief nieuwsbericht kan ervoor zorgen dat beleggers hun aandelen willen gaan verkopen. Daardoor kan het zijn dat de koers gaat dalen. Wij verwachten dan ook dat de koerswaarde van de Duitse index zal gaan dalen. Wist u dat het ook mogelijk is om te beleggen op dalende koersen? Wanneer u een positie opent en er vervolgens een koersdaling plaatsvindt, maakt u winst. Dit heet short gaan.

Eenvoudig beleggen op de Duitse index: aandelen kopen en verkopen

Nadat wij besloten om short te gaan op de Duitse index was het tijd om een inlegwaarde vast te stellen. Wij hadden besloten om te gaan beleggen met slechts €100. Wist u dat het niet alleen mogelijk is om te beleggen met 1000 euro, maar ook om te beleggen met kleine bedragen? Dankzij de hefboommethode wordt uw inlegwaarde vermenigvuldigt met de hefboomfactor. Zo komt u uit op een nieuwe, hogere inlegwaarde en kunt u meer aandelen kopen. Met een grotere aandelenpakket kunt u mogelijk meer profijt uit uw belegging halen. In onderstaand afbeelding wordt de hefboom nogmaals uitgelegd.

Eenvoudig beleggen op de Duitse Index4Figuur 2: eenvoudig beleggen op de Duitse index hefboom. Klik om deze te vergroten.

Als u een inlegwaarde van €1.000 heeft en die vermenigvuldigt met een hefboomfactor, meestal 20, komt u uit op een inlegwaarde van €20.000.

Na het openen van onze positie lieten wij de koers zijn gang gaan. Zo nu en dan hielden wij de koers in de gaten. In onderstaand figuur kunt u het koersverloop tijdens onze belegging zien.

Eenvoudig beleggen op de Duitse Index2

Figuur 3: eenvoudig beleggen op de Duitse index koersverloop. Klik om deze te vergroten.

Zoals u kunt zien in de grafiek begon de koerslijn na het openen van de positie te dalen. Precies zoals wij voorspelden! Na 11 minuten besloten wij onze positie weer te sluiten. Hierdoor hebben wij met een inleg van slechts €100 een winst van maar liefst €47 gerealiseerd! In onderstaand tabel ziet u het eindresultaat van onze belegging.

Eenvoudig beleggen op de Duitse Index3

Figuur 4: eenvoudig beleggen op de Duitse index eindresultaat. Klik om deze te vergroten.

Eenvoudig beleggen op de Duitse index: tips

Nu u bekend bent met de term daytraden en een beleggingsvoorbeeld heeft gezien van een daytrader kunt u zelf aan de slag als daytrader. Voordat u begint hebben wij tips om u beter op weg te helpen met het daytraden leren.

  • Download de gratis beurssimulator en open een demoaccount. U krijgt circa 20.000 euro fictief geld op uw demorekening gestort. Met dit geld kunt u op realistische koersen beleggen, maar dan zonder financiële risico’s. Klik hier voor de demo.
  • Doe de gratis cursus beleggen in slechts 30 minuten. Deze beurs voor beginners cursus leert u alles over beleggen. Klik hier voor de cursus.

Daytrader worden? Download hier een gratis handelsprogramma en start meteen!

Bronnen: 
http://nl.wikipedia.org/wiki/Aandelenmarkt
http://deaandeelhouder.nl/news/2014/12/19/duitse_producentenprijzen_blijven_dalen-2/
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vlag_van_Duitsland#mediaviewer/File:Flag_of_Germany.svg