In dit artikel wordt nader toegelicht hoe u kunt starten met handelen in aandelen ArcelorMittal. Heeft u altijd al willen starten met online beleggen, maar heeft u de stap nog niet genomen? In dit artikel zullen we aan de hand van een praktijkvoorbeeld uitleggen hoe online beleggen precies werkt. Tevens zullen we enkele tips geven aan het eind van dit artikel. Meer weten? Lees dan verder!

Handelen in aandelen ArcelorMittal

Beleggen in aandelen met beleggingssoftware

Online beleggen brengt veel mogelijkheden met zich mee. Zo is het voor iedereen mogelijk om te starten met online beleggen, omdat beleggers kunnen beleggen met kleine bedragen op korte termijn. Hier komen we later op terug in dit artikel. Online beleggen wordt in de beleggingswereld ook vaak CFD beleggen genoemd, omdat beleggers met online beleggingssoftware automatisch beleggen met CFD’s. CFD beleggen is de afkorting voor Contract For Difference, bij deze beleggingsvorm sluiten de belegger en de aanbieder van beleggingssoftware een overeenkomst.

Hoe werkt CFD beleggen?

Bij CFD beleggen kan een belegger winst realiseren met de voorspelling van de koers. Dat betekent dat beleggers met online beleggen, oftewel CFD beleggen, de aandelen van een bedrijf niet bezitten. Beleggers kunnen slechts handelen in aandelen door een voorspelling te doen met betrekking tot het koersverloop. Hierdoor is het voor beleggers mogelijk om te beleggen op zowel een koersstijging als een koersdaling. Beleggers kunnen dus ook winst realiseren met een koersdaling, zolang de voorspelling klopt heeft de belegger winst gerealiseerd.

Op basis waarvan kunnen beleggers een voorspelling doen?

Veel beleggers onderschatten het belang van een aanleiding. Beleggen met een aanleiding zorgt ervoor dat risico’s tijdens het beleggen worden beperkt. Beleggers kunnen een aanleiding vinden door gebruik te maken van een beleggingsmethode, de fundamentele analyse of de technische analyse.

Bij de fundamentele analyse wordt er gekeken naar de recente ontwikkelingen met betrekking tot de financiële situatie en achtergrond van een beursgenoteerd bedrijf. Aan de hand van dit nieuws probeert een belegger een voorspelling te doen met betrekking tot het koersverloop. Bij de technische analyse wordt er niet gekeken naar de financiële situatie of achtergronden van beursgenoteerde bedrijven, maar worden grafieken van historische aandelenkoersen bestudeerd in combinatie met historische informatie uit de markt zoals prijs en omzet. Aan de hand hiervan probeert een belegger de koers te voorspellen.

Dit zijn twee verschillende beleggingsmethodes, de ene belegger vindt de fundamentele analyse beter en de andere belegger vindt de technische analyse beter. In onderstaand praktijkvoorbeeld hebben wij gebruik gemaakt van de fundamentele analyse.

Beleggen met weinig geld

Zoals eerder werd aangegeven is het voor beleggers mogelijk om te beleggen met weinig geld op korte termijn. Bij online beleggingssoftware profiteren beleggers automatisch van het hefboomeffect. Het hefboomeffect zorgt ervoor dat beleggers kunnen beleggen met een kleine inleg, omdat het hefboomeffect de inleg vergroot met een bepaalde factor. Bij het beleggen in aandelen is de hefboomfactor vaak 1:10, dat betekent dat de inleg dan wordt vermenigvuldigd met 10. We zullen hieronder een voorbeeld geven van de hefboom.

Stel dat een belegger wil beleggen met een inleg van slechts 50 euro en de hefboomfactor is 1:10. Dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd met 10 (50 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 500 euro, dit is de nieuwe inlegwaarde van de belegger. Met deze nieuwe inlegwaarde kan een belegger een hogere aandelenpositie innemen en meer winst realiseren op korte termijn, bij een goede voorspelling van de koers.

Handelen in aandelen ArcelorMittal: Aanleiding

Op 8 november kwamen wij onderstaand nieuwsbericht tegen over de staalgigant ArcelorMittal. In het bericht wordt aangegeven dat ArcelorMittal de winst het afgelopen kwartaal heeft zien toenemen. ArcelorMittal profiteerde van verbeterde economische omstandigheden. Dat is uitstekend nieuws over de staalgigant ArcelorMittal, dit was onze aanleiding om te speculeren op een koersstijging.

ArcelorMittal nieuwsbericht

Figuur 1. Handelen in aandelen ArcelorMittal – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.  

Handelen in aandelen ArcelorMittal: Beleggingspositie openen

Wij besloten om een beleggingspositie te openen met een inleg van 115 euro. De hefboomfactor bij ArcelorMittal is 1:10, dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 10 (115 euro maal 10). De uitkomst hiervan is 1.152,71 euro, dit was onze nieuwe inlegwaarde. Met deze nieuwe inlegwaarde konden wij een aandelenpositie innemen van 200 aandelen ArcelorMittal. Hieronder wordt het koersverloop van de belegging geïllustreerd. In het koersverloop is te zien dat de koers fluctuerend is gaan stijgen na het openen van de beleggingspositie.

ArcelorMittal koersverloop

Figuur 2. Handelen in aandelen ArcelorMittal – Koersverloop van de belegging. Klik om te vergroten.

Handelen in aandelen ArcelorMittal: Beleggingspositie sluiten

Bij het openen van de beleggingspositie besloten wij om gebruik te maken van de stop loss en profit call functies. Met deze functies kunnen beleggers een maximaal verlies en een gewenst rendement instellen. Als de koers één van deze punten bereikt, wordt de positie automatisch gesloten.

Onze beleggingspositie werd automatisch gesloten door de profit call functie. Dat betekent dat de koers het gewenste rendement had bereikt van 21%. Wij hebben met deze belegging een winst gerealiseerd van 24 euro in een korte beleggingstijd. Hieronder wordt het beleggingsresultaat geïllustreerd.

ArcelorMittal resultaat

Figuur 3. Handelen in aandelen ArcelorMittal – Beleggingsresultaat. Klik om te vergroten.

Tips voor beginners!

We zullen nu enkele tips geven voor beginnende beleggers. Als eerst is het van belang om meer te leren over online beleggen, dat kan met de cursus beleggen. Deze cursus is geheel gratis een duurt ongeveer 30 minuten. In deze cursus worden de basisaspecten met betrekking tot online beleggen nader toegelicht. Overigens worden in deze cursus ook de twee beleggingsmethodes uitgelegd, waardoor beleggers risico’s tijdens het beleggen kunnen beperken.

Na het volgen van de cursus weet u de basis over online beleggen. Het is verstandig om dan te starten met demo beleggen. Met demo beleggen kunnen beleggers het beleggen oefenen op werkelijke koersen. Bij demo beleggen ontvangen beleggers een fictief bedrag van 20.000 euro, waardoor beleggers zelf geen financieel risico lopen. Kortom, een uitstekende manier om ervaring op te doen met de beleggingssoftware!

Download de gratis beleggingssoftware hier!


Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Technische_analyse
http://www.nu.nl/beurs/4347512/arcelormittal-ziet-winst-toenemen-in-derde-kwartaal.html