Wilt u weten welke beleggingsmogelijkheden u heeft en hoe beleggen in Royal Dutch Shell in de praktijk werkt? In dit artikel zal duidelijk worden gemaakt hoe iemand kan beginnen met het verhandelen van aandelen vanuit huis.

 Hoe beleggen in Royal Dutch Shell-1

Aandelen Shell kopen of verhandelen?

Een belegger heeft twee opties als het aankomt op beleggen in aandelen. De meest bekende manier is het traditionele beleggen, waarbij men aandelen koopt van beursgenoteerde bedrijven in de hoop dat deze in waarde zullen toenemen. Dit is vaak lange termijn gericht en vergt een groter startbudget.

De tweede manier is het Contract for Difference beleggen, waarbij er aandelenposities verhandeld worden op korte termijn. Door via een tussenpersoon in aandelen te beleggen kan een positie binnen enkele seconden geopend of gesloten worden.

Om het voor korte termijn winstgevend genoeg te maken biedt de tussenpersoon (ook wel broker genoemd) vaak een hefboomservice aan. Dit houdt in dat een belegger met een kleine inleg over een groot bedrag kan beleggen. Door deze uitvergroting wordt het rendement van een belegging ook uitvergroot. De winst wordt bepaald door het verschil tussen de openings- en de sluitingswaarde. Hieronder is ter verduidelijking een voorbeeld van de hefboomwerking geïllustreerd. Let op: de openingswaarde is in Britse Pond weergegeven!

Hoe beleggen in Royal Dutch Shell Hefboom

Figuur 1: Hoe beleggen in Royal Dutch Shell – voorbeeld hefboomfunctie. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Meer leren over het CFD beleggen en het hefboomeffect? Lees dan onze cursus beleggen voor beginners.

Hoe beleggen in Royal Dutch Shell – Aanleiding

Voordat er in een bedrijf belegd wordt is het aangeraden om een korte analyse uit te voeren naar het verloop van de desbetreffende koers. Dit gebeurt vaak door middel van een onderzoek naar de laatste ontwikkelingen van een markt of bedrijf. Positief nieuws zal een koersstijging moeten aanduiden en andersom. Hierdoor kan er een betrouwbaardere verwachting worden opgesteld, zodat er in de juiste aandelen op het juiste moment wordt belegd. Voor deze belegging hebben wij het onderstaande nieuwsbericht gebruikt als uitgangspunt.

Hoe beleggen in Royal Dutch Shell Nieuwsbericht

Figuur 2: Hoe beleggen in Royal Dutch Shell – nieuwsbericht. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Hierin wordt beschreven dat een door Shell geplande overname is goed gekeurd door de Australische overheid. Een overname leidt over het algemeen tot een koersstijging, omdat de positie van een bedrijf er meestal door versterkt wordt. Om deze reden voorspelden wij een koers stijging van Royal Dutch Shell aandelen.

Hoe beleggen in Royal Dutch Shell – Positie openen

Om 09:20 uur, ruim een halfuur na de publicatie van het bericht over de overname, hebben wij belegd in een koersstijging van Royal Dutch Shell aandelen met een inleg van 238,52 euro. Dit resulteerde in openingswaarde van 1666,32 pond (zie figuur 1). In de onderstaande figuur kunt u het koersverloop van Shell aandelen aflezen.

Hoe-beleggen-in-Royal-Dutch-Shell-Koersverloop

Figuur 3: Hoe beleggen in Royal Dutch Shell – koersverloop. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Hoe beleggen in Royal Dutch Shell: resultaten

Op het moment dat er een aangename winst was behaald van 28,66 euro hebben wij de positie gesloten. Over een inleg van 218,52 euro is dit een rendement van 13,1 procent binnen drie uur. Hieronder kunt u de exacte beleggingsresultaten aflezen.

Hoe beleggen in Royal Dutch Shell Resultaten
Figuur 4: Hoe beleggen in Royal Dutch Shell – eindresultaat. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Virtueel beleggen zonder risico leren

Om het slim beleggen volledig onder de knie de krijgen is het aangeraden om gebruik te maken van de demo beleggen. Hierin kunt u het beleggingsspel oefenen zonder daadwerkelijk geld in te zetten. Op de vergelijkingspagina kunt u de meest gebruikte online beleggingssoftware naast elkaar leggen om zo de broker te kiezen die het beste bij u past!

Vergelijk hier en start met het online beleggen in aandelen!

 

Bronnen: 

http://deaandeelhouder.nl/news/2015/11/19/australie_akkoord_met_overname_bg_door_shell/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference