Hoe werken aandelen? Wat goed dat u zich dat afvraagt! Vind het antwoord aan de hand van een succesvol praktijkvoorbeeld Air France KLM. Begin zelf gratis!

Hoe werken aandelen

Voor we beginnen

In dit artikel laten we u zien hoe we succesvol hebben belegd op aandelen van Air France KLM. Zo ziet u hoe aandelen in de praktijk werken. Om hier optimaal van te kunnen leren, is het handig om wat basiskennis te hebben over aandelen en beleggen.

Aandelen zijn hele kleine stukjes van een bedrijf. De prijs van een aandeel wordt ook wel de koers genoemd. Hoe hoog de prijs van een aandeel is, hangt af van vraag en aanbod.

Beleggers willen graag aandelen van bedrijven waar het goed mee gaat. Winstgevende bedrijven keren namelijk dividend uit. Daarom zijn aandelen van bedrijven waarmee het op rozen gaat aantrekkelijk. Als gevolg hiervan stijgt hun koers.Neem dit gegeven mee bij al uw beleggingen. Hoe? Dat laten we straks zien bij onze praktijkervaring.

U kunt op allerlei manieren beleggen in aandelen. De manier van beleggen waar u in dit artikel kennis mee maakt, wordt ook wel daytraden genoemd. Als daytrader wilt u binnen korte tijd resultaat. U koopt de aandelen dan ook niet, maar speculeert op hun waarde. Hierdoor kunt u snel handelen. Wilt u daytrader worden? Zie de voordelen in ons praktijkvoorbeeld!

Mooie winst met Air France KLM

Wilt u daytraden leren, of twijfelt u nog? In beide gevallen is ons praktijkvoorbeeld nuttig. We leren u namelijk beleggen volgens ons stappenplan, dat we zelf ook gebruiken! Wij beleggen in drie simpele stappen:

 1. Verwachting
 2. Belegging
 3. Resultaat

Probeer dit stappenplan zelf en zie hoe fijn gestructureerd beleggen is.

 1. Verwachting

Voordat we beleggen, lezen we eerst het gratis beursnieuws op internet. Soms stuiten we namelijk op interessante feiten die invloed kunnen hebben op de koers. Bijvoorbeeld het onderstaande bericht.

Hoe werken aandelen

Figuur 1, hoe werken aandelen? Klik voor een vergroting.

Goed nieuws voor Air France KLM! Nu we dit weten, verwachten we dat meer beleggers aandelen willen van de luchtvaarmaatschappij. Beleggers handelen immers graag in aandelen van bedrijven waar het goed mee gaat. Onze verwachting is daarom dat de koers van Air France KLM zal gaan stijgen. Om hier van te kunnen profiteren, willen we een belegging openen.

 1. Belegging

Een belegging openen kan bijna niet makkelijker! We bieden u namelijk gratis beleggingssoftware. Dit is een programma waarmee u waar en wanneer u maar wilt kunt handelen. Zoals u ziet is het programma overzichtelijk, waardoor u efficiënt kunt reageren op ontwikkelingen.

leren-aandelen-beleggen-trader-plaatje2

Figuur 2, hoe werken aandelen? Klik voor een vergroting.

We zochten de koers van Air France KLM op en voerden onze inleg in. We kozen ervoor te beleggen met 207,80 euro. Maar dankzij de software gebeurde er iets bijzonders: dit bedrag werd vergroot. In de software zit namelijk automatisch een hefboomproduct verwerkt. Hierdoor konden we handelen op een positie die 20x groter was! 20×207,80= 4.156 euro. U kunt dus beleggen met weinig geld en toch een grotere positie innemen. Nu hoefden we alleen nog op bevestigen te klikken. Om 9:00 was onze belegging een feit.

 1. Resultaat

Uiteraard wilden we een mooi resultaat behalen. Daarom wierpen we regelmatig een blik op de koers. Gelukkig kan dat dankzij de software heel eenvoudig: gewoon op uw computer, tablet of smartphone. Hieronder ziet u de koers.

Hoe werken aandelen

Figuur 3, hoe werken aandelen? Klik voor een vergroting.

In ruim 4 uur tijd steeg onze positie met 80 euro in waarde! Hier waren we heel tevreden over. Daarom klikten we om 13:15 op ‘belegging sluiten’. Deze prachtige winst werd automatisch op ons account gezet, zoals u ziet.

Hoe werken aandelen

Figuur 4, hoe werken aandelen? Klik voor een vergroting.

Conclusie: hoe werken aandelen?

 • De koersen van aandelen worden bepaald door schommelingen in vraag en aanbod
 • U kunt proberen vraag en aanbod in te schatten door te kijken naar het nieuws
 • Beleggingen in aandelen beheren is eenvoudig dankzij de gratis software

Hopelijk hebben we u met dit artikel goed kunnen informeren over de werking van aandelen. Wilt u nog meer leren? Dan hebben we verschillende opties voor u.

 • Gratis cursus beleggen voor beginners. Deze cursus is uitgebreid getest maar nieuw op onze site. Het biedt u binnen 30 minuten een handige basis om te beleggen.
 • Beleggingsspel. Het beleggingsspel is een optie in de gratis software. Met een budget van zo’n 20.000 euro fictief geld kunt u ervaring opdoen met beleggen op realtime koersen!

Wilt u uw kennis direct gebruiken? Klik hier voor de gratis software

Bron: http://deaandeelhouder.nl/news/2014/5/12/air_france-klm_vervoert_flink_meer_passagiers/