In dit artikel wordt nader toegelicht hoe wij een mooi rendement met beleggen katoen hebben gerealiseerd. Online beleggen brengt vandaag de dag veel voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld mogelijk om op ieder moment van de dag een beleggingspositie te openen. Beleggers zijn niet meer genoodzaakt om naar een beleggingskantoor te gaan. Daarnaast hebben beleggers de mogelijkheid om te beleggen in verschillende effecten zoals grondstoffen, aandelen, indices en valuta. In dit artikel gaan we dieper in op beleggen in katoen. Daarnaast zullen we de term daytraden nader toelichten.

 Rendement met beleggen katoen

Online beleggen en daytraden leren

Online beleggen brengt veel voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te beleggen met een klein bedrag op korte termijn. Bij de traditionele manier van beleggen is het niet mogelijk om te beleggen op korte termijn.

Daytraden is de Engelse vertaling voor daghandelen. Bij online beleggen kunnen beleggers een beleggingspositie openen en sluiten binnen één beursdag met een leuke winst. Dit is mogelijk door de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat beleggers in staat zijn om een mooie winst te realiseren op korte termijn bij een goede voorspelling van de koers.

Online beleggen en de hefboom

De hefboom zorgt ervoor dat beleggers meer winst kunnen realiseren met slechts een kleine inleg. De hefboom vergroot de inleg van de belegger met een vooraf bepaalde hefboomfactor. De grootte van de hefboomfactor is overigens geheel afhankelijk van het soort effect waar een belegger in wil beleggen. De hefboom bij beleggen in katoen was 1:152, dat betekent dat de inleg van de belegger in dit geval wordt vermenigvuldigd met 152. De uitkomst hiervan is de nieuwe inlegwaarde van de belegger. Hieronder wordt een voorbeeld van de hefboom geïllustreerd.

Hefboomconstructie katoen

Figuur 1: Rendement met beleggen katoen – Voorbeeld van de hefboom. Klik om te vergroten.

In het voorbeeld wil de belegger een beleggingspositie openen met een inleg van 100 euro. De hefboomfactor bij beleggen in katoen is 1:152. De inleg van 100 euro wordt in dit geval vermenigvuldigd met 152. De uitkomst hiervan is 15.200 euro, dit is de nieuwe inlegwaarde van de belegger. Door deze nieuwe inlegwaarde is de belegger in staat om een hogere aandelenpositie in te nemen. Daarnaast is het voor de belegger mogelijk om meer winst te realiseren bij een goede voorspelling van de koers.

Kortom, de hefboom zorgt ervoor dat beleggers kunnen beleggen met een klein bedrag. Beleggers zijn hierdoor niet genoodzaakt om te beleggen met 1000 euro of meer. De hefboom vergroot de inleg van de beleggers.

Aanleiding zoeken

Het is van belang om altijd een aanleiding te zoeken, voordat u besluit om een beleggingspositie te openen. In dit voorbeeld hebben wij gebruik gemaakt van de fundamentele analyse. De fundamentele analyse is een handige beleggingsmethode waar iedereen gebruik van kan maken. Bij deze beleggingsmethode wordt er gekeken naar de financiële situatie van beursgenoteerde bedrijven of in dit geval naar grondstoffen.

Aan de hand hiervan kan worden bepaald om te speculeren op een koersstijging of koersdaling. Bij een positief nieuwsbericht met betrekking tot de financiële situatie, kiezen wij er vaak voor om te speculeren op een koersstijging. Bij een negatief nieuwsbericht met betrekking tot de financiële situatie, kiezen wij er in veel gevallen voor om te speculeren op een koersdaling.

Rendement met beleggen katoen: Aanleiding

Op 15 juli kwamen wij het onderstaande nieuwsbericht tegen over de katoenprijs. In dit bericht wordt aangegeven dat de katoenprijs plotseling veel is gestegen met maar liefst 15 procent. Hierdoor is de katoenprijs tot 73 dollarcent per pound. Dit is uitstekend nieuws over de katoenprijs, dit was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersstijging katoen.

Katoen nieuwsbericht

Figuur 2: Rendement met beleggen katoen – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten.

Rendement met beleggen katoen: Koersverloop

Wij besloten om een beleggingspositie te openen met een inleg van 110,37 euro. De hefboomfactor was 1:152, hierdoor kreeg onze inleg een waarde van 16.776,24 euro. Wij konden hiermee een aandelenpositie innemen van 250 contracten. Hieronder wordt het koersverloop van de belegging weergegeven. Hier is te zien dat de koers fluctuerend bleef stijgen.

Katoen koersverloop

Figuur 3: Rendement met beleggen katoen – Koersverloop. Klik om te vergroten.

Risico’s beperken tijdens het beleggen

Het is verstandig om risico’s tijdens het beleggen te beperken. Dit is mogelijk op verschillende manieren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van twee handige functies in het beleggingsprogramma; de profit call en stop loss functies. Met deze functies kunt u uw gewenste rendement en maximale verlies instellen.

Daarnaast is het ook mogelijk om eerst meer te leren over online beleggen, om risico’s te voorkomen. Met een cursus kunt u meer leren over de theorie met betrekking tot online beleggen. Na het volgen van de cursus kunt u gebruik maken van het beleggingsspel om risico’s te beperken, dit wordt nader toegelicht aan het eind van dit artikel.

Rendement met beleggen katoen: Eindresultaat

Wij besloten om gebruik te maken van de twee beleggingsfuncties. Hierdoor werd onze beleggingsposite gesloten door de profit call. De profit call had onze beleggingspositie gesloten bij het gewenste rendement van 32%, dat is een uitstekend rendement. In de meeste gevallen gaan wij voor een rendement van 20%, maar wij wilden dit keer een iets hoger rendement realiseren. Hieronder wordt het beleggingsresultaat weergegeven.

Katoen resultaat

Figuur 4: Rendement met beleggen katoen – Beleggingsresultaat. Klik om te vergroten.

Beurs voor beginners: Daytrader worden

Als u ook daytraden wilt worden, kunt u ervoor kiezen om eerst meer theorie door te nemen met een gratis cursus beleggen. Op deze manier leert u hoe u gebruik kunt maken van het beleggingsprogramma en hoe u gebruik kunt maken van verschillende beleggingsmethodes.

Daarnaast kunt u gebruik maken van het beleggingsspel. Het beleggingsspel geeft beleggers de mogelijkheid om het beleggen te oefenen op werkelijke koersen. Overigens ziet het beleggingsspel er hetzelfde uit als echt beleggen. Op deze manier kunnen beleggers verschillende beleggingsmethodes uitproberen en kijken welke het beste bij hun past.

Download het gratis beleggingsprogramma hier!

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundamentele_analyse
http://www.nu.nl/z24/4293670/katoenprijs-schiet-lucht-in.html