Wilt u ook starten met daytraden Franse index? In dit artikel zullen we uitleggen hoe de handel in indices werkt aan de hand van een beleggingsvoorbeeld. Indices is het meervoud van index, een index is een geselecteerde groep beursgenoteerde bedrijven met de hoogste waarde ten opzichte van andere beursgenoteerde bedrijven. Met een online beleggingsprogramma hebben beleggers de mogelijkheid om te beleggen in verschillende effecten zoals indices, aandelen, grondstoffen en valuta. In dit artikel zullen we dieper in gaan op de mogelijkheid om te beleggen in indices. Overigens zullen we uitleggen wat daytraden is en hoe u zelf kunt starten met daytraden. Meer weten? Lees dan verder!

Starten met daytraden Franse index

Daytraden: Daghandelen

Daghandelen wordt ook wel daytraden genoemd in de beleggingswereld. Daytraden is de Engelse vertaling voor daghandelen. Bij daghandelen handelt een daghandelaar in aandelen of andere effecten. Daarbij is het van belang om te weten dat een daghandelaar handelt op korte termijn. Dit is alleen mogelijk bij online beleggen. Bij offline beleggen is het niet mogelijk voor beleggers om te gaan daghandelen. Met offline beleggen wordt gerefereerd naar het beleggen bij een beleggingskantoor of bank. Kortom, met offline beleggen bedoelen we de oude manier van beleggen. Bij daghandelen dient een belegger een beleggingspositie te openen en te sluiten binnen één beursdag. Daarbij is het van belang dat de belegger binnen deze tijd winst heeft gerealiseerd.

Tegenwoordig is het voor beleggers mogelijk om vanuit huis of in de trein een beleggingspositie te openen. Door de komst van het internet kunnen beleggers profiteren van de mogelijkheid om te beleggen met een online beleggingsprogramma. Een online beleggingsprogramma kan gedownload worden op de desktop of laptop. Daarnaast is het ook mogelijk voor beleggers om het beleggingsprogramma als app te downloaden op de tablet of smartphone. Hierdoor wordt het voor beleggers mogelijk om op ieder moment van de dag te handelen in effecten.

Winst realiseren op korte termijn

Met online beleggen is het voor beleggers mogelijk om winst te realiseren op korte termijn. Bij online beleggen draait het om de voorspelling van de koers, de belegger kan hier winst mee realiseren. Hierdoor is het voor beleggers makkelijker om sneller te handelen in aandelen of andere effecten. Bij het online beleggingsprogramma profiteren beleggers van het zogenaamde hefboomeffect. Het hefboomeffect zorgt ervoor dat beleggers een hogere aandelenpositie kunnen innemen met een kleine inleg. Hieronder wordt een voorbeeld geïllustreerd van het hefboomeffect.

Hefboom

Figuur 1. Starten met daytraden Franse index – Hefboomeffect. Klik om te vergroten. 

Bij het hefboomeffect wordt bij ieder effect een andere hefboomfactor gehanteerd. Bij de handel in indices is de hefboomfactor meestal 1:294. Om deze reden hebben we ervoor gekozen om deze hefboomfactor als voorbeeld te nemen. Stel dat een belegger wil beleggen in de Franse index met een inleg van 50 euro. De hefboomfactor hierbij is 1:294, dat betekent dat de inleg van de belegger wordt vermenigvuldigd (50 euro maal 294). De uitkomst hiervan is 14.700 euro, met deze nieuwe inlegwaarde kan de belegger een hogere positie innemen. Hierdoor is de belegger in staat om meer winst te realiseren op korte termijn, bij een goede voorspelling van de koers. 

Starten met daytraden Franse index: Aanleiding

Voordat wij besluiten om een beleggingspositie te openen zoeken wij eerst naar een aanleiding. Beleggers doen dit door gebruik te maken van een beleggingsmethode. In dit beleggingsvoorbeeld hebben wij gebruik gemaakt van de fundamentele analyse. Bij deze beleggingsmethode wordt er gekeken naar de recente ontwikkelingen. Aan de hand hiervan proberen beleggers een voorspelling te doen met betrekking tot het koersverloop.

Op 5 januari kwamen wij onderstaand nieuwsbericht tegen over de Franse index. In dit bericht wordt aangegeven dat de graadmeters in Parijs 0,2 procent verloren, dat is een negatief nieuwsbericht over de Franse index. Dit was voor ons een aanleiding om te speculeren op een koersdaling Franse index.

Franse index nieuwsbericht

Figuur 2. Starten met daytraden Franse index – Nieuwsbericht. Klik om te vergroten. 

Starten met daytraden Franse index: Koersverloop

Wij besloten om een beleggingspositie te openen met een inleg van 132,93 euro. De hefboomfactor bij het beleggen in de Franse index is 1:294. Dat betekent dat onze inleg werd vermenigvuldigd met 294 (132,93 euro maal 294). De uitkomst hiervan is 23.098,40 euro. Met deze nieuwe inlegwaarde konden wij een positie innemen van 80 contracten. Hieronder wordt het koersverloop van de belegging geïllustreerd. In het koersverloop is te zien dat de koers niet direct na het openen van de beleggingspositie begon te dalen. Aan het eind vond er een constante daling plaats.

Franse index koersverloop

Figuur 3. Starten met daytraden Franse index – Koersverloop. Klik om te vergroten. 

Starten met daytraden Franse index: Resultaat

Bij het openen van de beleggingspositie besloten wij om gebruik te maken van de profit call en stop loss functies. Beleggers kunnen in het beleggingsprogramma gebruik maken van deze twee beleggingsfuncties. Met deze functies kunnen beleggers een gewenst rendement instellen en een maximaal verlies. Zodra de koers één van de punten bereikt wordt de positie automatisch gesloten.

In het koersverloop is te zien dat de beleggingspositie is gesloten bij een daling van de koers. De beleggingspositie werd automatisch gesloten door de profit call functie. Dat betekent dat de koers het gewenste rendement van 28% had bereikt. Als de profit call de positie niet had gesloten hadden wij dit rendement hoogstwaarschijnlijk niet gerealiseerd, omdat de koers daarna weer is gaan stijgen. Met deze belegging hebben wij een winst van 37,84 euro gerealiseerd.  Hieronder wordt het resultaat van de belegging geïllustreerd.

Franse index resultaat

Figuur 4. Starten met daytraden Franse index – Beleggingsresultaat. Klik om te vergroten. 

Leren en oefenen

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden van online beleggen kunt u gebruik maken van de gratis cursus beleggen. In deze cursus wordt de basis van online beleggen nader toegelicht. Dit is een uitstekende manier voor beginnende beleggers om snel meer te leren over online beleggen.

Na het volgen van de cursus is het van belang om gebruik te maken van demo beleggen. Bij demo beleggen ontvangen beleggers een fictief bedrag van 20.000 euro, waarmee onbeperkt geoefend kan worden op werkelijke koersen. Dit is een goede manier om op een veilige manier ervaring op te doen in het beleggingsprogramma.

Download het gratis beleggingsprogramma

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging
www.nu.nl/beurs/4374556/rustige-handelsdag-europese-beurzen.html