Heeft u altijd al willen leren daytraden op de Duitse beurs? Lees dan snel verder voor een uitleg over daytraden. Daarbij geven wij u een praktijkvoorbeeld zodat u zelf gratis ervaring op kunt doen.

zelf daytraden op de Duitse beurs

Wat is daytraden?

Tegenwoordig is online beleggen heel gemakkelijk. Binnen twee minuten kunt u al beleggen. Heeft u interesse in makkelijk en snel beleggen? Dan is daytraden voor u de perfecte oplossing. Dankzij de gratis cursus beleggen kunt u vandaag nog leren daytraden.Binnen een half uur bent u klaargestoomd en kunt u beginnen met handelen op de beurs.

Waarom daytraden?

Het grootste voordeel van daytraden is dat het heel goed mogelijk is om te beleggen met een klein bedrag. Als u gebruik maakt van de handige software waarmee u online kunt beleggen wordt uw inleg met een factor vermenigvuldigd. Dit komt omdat het handelsprogramma werkt met een zogenoemde hefboom. Door deze hefboom kunt u meer aandelen kopen.

Bijvoorbeeld: U gaat beleggen met 100 euro. Uw inleg wordt vermenigvuldigd met een hefboomfactor, in dit geval is de factor 20. Uw inleg wordt dan 20 keer meer waard, € 100 x 20  = € 2000.

zelf daytraden op de Duitse beurs, hefboom

Figuur 1, hefboomwerking. Klik om te vergroten.

Praktijkvoorbeeld: Zelf daytraden op de Duitse beurs

Hieronder vindt u een praktijkvoorbeeld om u een impressie te geven van hoe daytraden werkt. In een stappenplan geven we weer hoe onze belegging is verlopen.

Stap 1: Aanleiding zoeken

Voordat we konden beginnen met beleggen, hebben we eerst nauwkeurig het nieuws bijgehouden op het internet. Het is verstandig om het nieuws te volgen al u wilt gaan beleggen. Op basis hiervan kunt u namelijk bepalen in welk bedrijf u wilt beleggen. Wij kwamen het volgende nieuwsbericht tegen.

zelf daytraden op de Duitse beurs, nieuwsbericht

 Figuur 2, nieuwsbericht zelf daytraden op de Duitse beurs. Klik om te vergroten.

Stap 2: Aandelen kopen

Uit het nieuwsbericht blijkt dat de Duitse economie aanzienlijk is gegroeid. Dit is positief nieuws wat ervoor zorgt dat beleggers vertrouwen krijgen in de Duitse aandelen. Wij verwachtte dat hierom de Duitse aandelenkoers zal stijgen en besloten om aandelen Duitsland te kopen. Hieronder ziet u een screenshot van de aankoop van aandelen Duitsland. 

 zelf daytraden op de Duitse beurs, positie openen

Figuur 3, zelf daytraden op de Duitse beurs. Klik om te vergroten.

Zoals u in de afbeelding ziet heten de aandelen Duitsland 30. Dit staat voor de Duitse Index ofwel DAX 30. De DAX bevat de 30 grootste Duitse bedrijven zoals de Nederlandse index, de AEX, de grootste 25 Nederlandse bedrijven bevat. De koersprijs van de index is het gewogen gemiddelde van alle aandelen. Indexbeleggen is voordelig omdat u minder risico loopt. Het risico ligt gespreid over meerdere aandelen.

Stap 3: Beleggen met kleine bedragen

We besloten om te beleggen met een klein bedrag. Voor € 112,- kochten we 300 aandelen Duitsland. Omdat wij middels een online beleggingssoftware hebben belegd werd onze inleg vermenigvuldigd met een hefboomfactor. De inleg werd met maar liefst met 294 vermenigvuldigd, waardoor deze inleg een waarde had van € 32.890,-. Middels een online beleggingssoftware kunt u dus makkelijk beleggen met weinig geld. Hieronder ziet u onze beleggingsperiode.

zelf daytraden op de Duitse beurs, beleggingsperiodeFiguur 4, beleggingsperiode zelf daytraden op de Duitse beurs. Klik om te vergroten.

Stap 4: Het resultaat van onze belegging

Na 25 minuten sloten wij de beurs met € 90,- winst. Dat is 80 procent rendement! U moet zich wel realiseren dat dit een relatief hoog rendement is in een zeer korte periode. Het is verstandig om een rendement van ongeveer twintig procent aan te houden. Hieronder een screenshot van ons prachtige resultaat.

zelf daytraden op de Duitse beurs, beleggingsresultaat

Figuur 5, beleggingsresultaat zelf daytraden op de Duitse beurs. Klik hier om te vergroten.

Aan de slag: Zelf daytraden op de Duitse beurs.

Heeft u interesse in zelf daytraden leren op de Duitse beurs? Wij raden u aan een cursus online beleggen te volgen voordat u begint met online beleggen. Hierna is het verstandig om te oefenen met de demoversie van de online beleggingssoftware. Als u zich aanmeldt bij de demoversie ontvangt u € 20.000 fictief geld waarmee u kunt beleggen op echte koersen. Zo kunt u zonder onnodig geld te verliezen eerst oefenen voordat u met echt geld gaat beleggen.

Daytraden is voor iedereen een oplossing. Het maakt beleggen voor studenten ook een stuk aantrekkelijker vanwege de lage inleg. Aandelen kopen was nog nooit zo makkelijk dus volg onze gratis cursus beleggen.

Wacht niet langer en download hier de gratis beleggingssoftware!

 
Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/DAX-index