Wilt u een nog betere belegger worden? Download dan gratis het leren beleggen spel. Hiermee kunt u fictief beleggen op actuele aandelenkoersen.

Leren beleggen spel

Het leren beleggen spel helpt de belegger

Het downloaden van het leren beleggen spel kan gratis en gemakkelijk via onze site.  Wij sturen uw door naar een online broker. Een broker is te vergelijken met een makelaar. De makelaar vergemakkelijkt het handelen op de huizenmarkt, en de broker op de aandelenbeurs. Om dit handelen toegankelijker te maken, hebben brokers gratis beleggingssoftware ontwikkeld.

U kunt hiermee beleggen op de beurs, maar ook in de zogenaamde demo modus. De demo modus is eigenlijk het leren beleggen spel. U hoeft hierbij geen geld uit te geven. Het leren beleggen spel is helemaal gratis en u loopt geen risico om geld te verliezen. Het voordeel is dat u bij dit spel oefent met de echte, actuele koersen van aandelen. Zo ziet u meteen wat het resultaat van uw belegging zou zijn geweest, ook wanneer u echt zou hebben belegd.

De werking van het leren beleggen spel

Het is niet moeilijk om het leren beleggen spel op uw computer te krijgen. Wat u moet doen is:

  • Het downloaden van het gratis programma om te beleggen.
  • Een account aanmaken bij dit programma.
  • Het programma opstarten en kiezen voor de demo modus.

Het programma helpt u op weg. U krijgt namelijk 20.000 euro aan fictief geld cadeau wanneer u begint met het leren beleggen spel. Met dit geld kunt u oefenen met beleggen, zoals gezegd met behulp van actuele aandelenkoersen.

Alle aspecten van beleggen in het leren beleggen spel

Met het leren beleggen spel kunt u kennismaken met alle aspecten van het beleggen. Zo kunt u beleggen in aandelen van populaire bedrijven wereldwijd, maar u kunt ook investeren in grondstoffen (voedingsmiddelen, olie, of bijvoorbeeld edelmetalen) en ook nog in valuta en indices. Het leren beleggen spel is dus net zo breed als beleggen zelf.

U kunt zo lang oefenen met het spel als u zelf wilt, maar u zit er nooit aan vast. Wanneer u vindt dat u genoeg ervaring op hebt gedaan, kunt u wisselen naar echt beleggen met een simpele druk op de knop.

Leren beleggen spel

Figuur 1: Van het leren beleggen spel naar echt beleggen met een druk op de knop.

Een basiscursus beleggen

Het leren beleggen spel is een goed hulpmiddel om meer ervaring op te doen met beleggen. Maar voor de beginnende belegger kan een gratis cursus beleggen een goede basis bieden. Wij bieden u een cursus beleggen die u binnen een halfuur de belangrijkste vaardigheden voor een belegger bijbrengt. De cursus betreft dezelfde beleggingssoftware als het leren beleggen spel. Zo kunt u, als u wilt, deze twee middelen combineren, om zo een ervaren belegger te worden.

Hebt u interesse voor de gratis cursus beleggen? U kunt deze hier vinden.

Beginnen met het leren beleggen spel

Bent u overtuigd van het nut van het leren beleggen spel? Als u wilt kunt u er binnen vijf minuten zelf mee aan het oefenen zijn.

Wacht niet langer. Kies en download de software, en oefen zelf met het leren beleggen spel.

 

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging