In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt beginnen met fictief handelen. Fictief handelen met een demo account is een uitstekende manier om meer te leren over online beleggen. Met fictief handelen kunt u zonder financieel risico oefenen in een beleggingsprogramma. Bij fictief handelen, oftewel demo beleggen, ontvangt u een fictief bedrag waarmee u het beleggen onbeperkt kunt oefenen. Tevens wordt online beleggen in dit artikel nader toegelicht. Wilt u weten hoe u kunt beginnen met fictief handelen? Lees dan verder!

Fictief handelen

Fictief handelen: Online beleggen

Online beleggen wordt ook wel CFD beleggen genoemd, dit is de afkorting voor Contract For Difference. Bij CFD beleggen wordt er een overeenkomst gesloten tussen de aanbieder van het beleggingsprogramma en de belegger. De aanbieder van het beleggingsprogramma wordt ook wel een tussenhandelaar of broker genoemd.

Bij CFD beleggen draait het om de voorspelling van de koers. Bij een goede voorspelling van de koers, heeft de belegger winst gerealiseerd. De belegger ontvangt in dit geval het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde van de broker. Bij een verkeerde voorspelling van de koers, heeft de belegger te maken met een verlies. Dat betekent dat de belegger het verschil tussen de openings- en sluitingswaarde aan de broker dient te betalen. Met CFD beleggen is het mogelijk om te beleggen op korte termijn. Kortom, met CFD beleggen is daghandelen mogelijk. Bij daghandelen opent en sluit de belegger een beleggingspositie met winst als resultaat.

Hefboomeffect: Beleggen met

kleine bedragen

CFD beleggen brengt enkele voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te beleggen met kleine bedragen, dit komt door het hefboomeffect. De hefboom vergroot de inleg van de belegger, waardoor de belegger een hogere aandelenpositie kan innemen. De inleg wordt overigens vergroot met een vooraf bepaalde hefboomfactor, de grootte hiervan kan per effect verschillen. Kortom, met het hefboomeffect is het mogelijk om te beleggen met 100 euro of minder. Dat betekent dat u door het hefboomeffect niet genoodzaakt bent om te beleggen met 1000 euro of meer. Hieronder wordt een voorbeeld van het hefboomeffect geïllustreerd.

Hefboomeffect

Figuur 1: Fictief handelen – Voorbeeld hefboomeffect. Klik om te vergroten.

Beleggen met een aanleiding

Het is van belang om altijd te beleggen met een aanleiding, dit kan uw kans op het realiseren van winst vergroten. Impulsieve beslissingen tijdens het beleggen leiden vaak tot grote verliezen. Om risico’s tijdens het beleggen te beperken is het verstandig om altijd te beleggen aan de hand van een aanleiding. In de gratis cursus beleggen voor beginners wordt meer uitgelegd over de verschillende beleggingsmethodes die u hiervoor kunt gebruiken.

Risico’s met online beleggen

CFD beleggen brengt risico’s met zich mee, omdat er gebruik wordt gemaakt van het hefboomeffect. Beleggers kunnen profiteren van het hefboomeffect, maar het is van belang om te weten dat het ook risico’s met zich mee brengt.

Om risico’s tijdens het beleggen te beperken kunnen beleggers ook gebruik maken van twee functies in het beleggingsprogramma. De profit call en stop loss zijn handige functies om te gebruiken tijdens het beleggen. De stop loss dient voor het instellen van een maximaal verlies, op deze manier kunt u niet meer verliezen dan u heeft ingesteld. Als de koers dit punt bereikt wordt de positie automatisch gesloten. De profit call dient voor het instellen van een gewenst rendement, als de koers dit punt bereikt zal de positie automatisch worden gesloten. In dit geval heeft u winst gerealiseerd.

Cursus beleggen voor beginners

Voor beginnende beleggers is het lastig om direct te beginnen met beleggen zonder enige ervaring of kennis. Met de gratis cursus beleggen voor beginners kunnen beleggers de basis leren voor online beleggen. In de cursus worden verschillende beleggingsmethodes nader toegelicht. Tevens worden enkele praktijkvoorbeelden gegeven, zodat u een beter beeld krijgt hoe u kunt beginnen met beleggen.

Aandelen voor dummies

Na het volgen van de cursus kunt u beginnen met fictief handelen. Fictief handelen, oftwel beleggen met demo geld, is een goede manier om het beleggen te oefenen. Hierbij kunt u wat u geleerd heeft van de cursus, in de praktijk oefenen.

Download het gratis beleggingsprogramma!

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference