Fictief handelen in Northrop Grumman leverde ons een winst op van € 33 met een inleg van slechts € 107. In dit artikel zullen wij u aan de hand van het praktijkvoorbeeld: fictief handelen in Northrop Grumman een aantal stappen toelichten waarmee u direct kunt beginnen met beleggen. Door deze stappen te volgen is leren beleggen helemaal niet zo moeilijk als de meeste mensen denken.

Fictief handelen in Northrop Grumman

Virtueel beleggen

Virtueel beleggen levert u een aantal voordelen op. Een van deze voordelen is dat u eenvoudig vanuit huis kunt beleggen op een tijd die u uitkomt. Verder wordt er bij online beleggen gebruik gemaakt van een hefboom. Door de hefboom is het beleggen met kleinere bedragen veel winstgevender. De hefboom vermenigvuldigd uw inleg namelijk met een hefboomfactor, hierdoor wordt de waarde van uw beleggingspositie hoger. Met een hogere beleggingswaarde kunt u meer aandelen kopen met dezelfde inleg. Stel dat uw inleg € 100 bedraagt en het desbetreffende aandeel heeft een hefboomfactor van 50 dan wordt de waarde van uw inleg 5.000 euro. Zie figuur 1 voor een voorbeeld van de hefboom.

Uitleg hefboom bij fictief handelen in Northrop Grumman

Figuur 1: Uitleg hefboom bij fictief handelen in Northrop Grumman. Klik om te vergroten.

Fundamentele analyse bij handelen

Beleggen is veel eenvoudiger dan de meeste mensen verwachten, dit komt doordat wij een methode gebruiken om de kans op rendement te vergroten. Deze methode wordt ook wel de fundamentele analyse genoemd, dit is een methode waarbij wij de koersverachting baseren op nieuwsberichten van beursgenoteerde ondernemingen.

Er zijn twee soorten nieuwsberichten namelijk: positieve nieuwsberichten en negatieve nieuwsberichten. Bij een positief nieuwsbericht zullen wij een koersstijging verwachten, dit komt omdat beleggers meer aandelen zullen kopen dan verkopen door het gestegen vertrouwen in de onderneming. Bij een negatief bericht verwachten wij een koersdaling, de beleggers zullen namelijk meer aandelen verkopen dan kopen door het verlaagde vertrouwen.

Voor wat betreft het praktijkvoorbeeld van fictief handelen in Northrop Grumman zijn wij op 29 april 2015 op zoek gegaan naar nieuwsberichten over beursgenoteerde ondernemingen, hierbij vonden wij een nieuwsbericht over Northrop Grumman. Dit nieuwsbericht vertelde ons dat het nettoresultaat met 16% is gedaald tot 484 miljoen, in tegenstelling tot vorig jaar. Daarnaast zagen concurrenten uit dezelfde branche hun nettowinst stijgen met 20%. Dit is een duidelijk negatief bericht voor Northrop Grumman, hierdoor verwachten wij een koersdaling. Zie figuur 2 voor het nieuwsbericht van het fictief handelen in Northrop Grumman, het grootste Amerikaanse defensie-, luchtvaart- en ruimtevaartbedrijf.

Nieuwsbericht bij fictief handelen in Northrop Grumman

Figuur 2: Nieuwsbericht bij fictief handelen in Northrop Grumman. Klik om te vergroten.

Positie openen bij fictief handelen in Northrop Grumman

Nadat wij het nieuwsbericht hadden gevonden besloten wij een positie te openen gebaseerd op een koersdaling, dit wordt ook wel short gaan genoemd. Wij opende de positie met een inleg van € 107. Bij het aandeel van Northrop Grumman was sprake van een hefboom van 1:20, dit betekende dat de waarde van onze belegging was toegenomen naar € 2149. Hierdoor konden wij 15 aandelen van Northrop Grumman kopen. Na het openen van de beleggingspositie hielden wij de koers goed in de gaten, hierin is te zien dat de koers na het openen heel even steeg om vervolgens weer af te nemen zoals wij hadden verwacht. Zie figuur 3 voor het koersverloop van het fictief handelen in Northrop Grumman.

Koersverloop bij fictief handelen in Northrop Grumman

Figuur 3: Koersverloop bij fictief handelen in Northrop Grumman. Klik om te vergroten.

Positie checken bij fictief handelen in Northrop Grumman

Uw positie controleren is een belangrijk moment bij het beleggen. Het controleren van uw posities kunt u op twee manieren doen namelijk handmatig in de gaten houden, waarbij u zelf het koersverloop volgt tot het gewenste resultaat is behaald. De handmatige manier is iets tijdrovender. Naast de handmatige mogelijkheid kunt u er ook voor kiezen om een stop loss/ profit call in te stellen. Bij een stop loss wordt de beleggingspositie automatisch gesloten wanneer het (vooraf ingestelde) maximale verlies is bereikt. Bij een profit call is dit precies andersom, de positie zal automatisch gesloten worden als de gewenste winst is bereikt.

Positie sluiten bij fictief handelen in Northrop Grumman

Voordat wij onze beleggingspositie opende hadden wij een winst in gedachte genomen van 30%, we besloten een profit call in te stellen op een winst van € 34 (31% rendement) zodat wij niet op de koers moesten letten. Als u een positie langer dan één beursdag open laat staan, ontvangt u een premie bij een short belegging en moet u de premie betalen bij een long positie. Bij ons praktijkvoorbeeld ontvingen wij een premie van € 0,22. Na ongeveer 1 dag bereikte de koers het gewenste rendement van 31% en werd de positie automatisch gesloten. Na 1 dag hadden wij dus een winst van € 34 zonder naar onze beleggen omgekeken te hebben, dat is pas slim beleggen! Zie figuur 4 voor het resultaat van fictief handelen in Northrop Grumman.

Resultaat bij fictief handelen in Northrop Grumman

Figuur 4: Resultaat bij fictief handelen in Northrop Grumman. Klik om te vergroten.

Zelf starten met aandelen kopen?

Heeft u na dit artikel zin om deze beleggingsmethode in praktijk te brengen? Dan kunt u dit eenvoudig vanuit huis doen door gebruik te maken van een handelsprogramma. Bij dit programma krijgt u de keuze tussen een demo account of een echt geld account. Bij het demo account krijgt u ongeveer € 20.000 fictief geld om risicoloos mee te leren beleggen. Nadat u voldoende geoefend heeft kunt u uw account omzetten in een echt geld account om uw eigen praktijkervaringen te creëren.

U kunt ook eerst onze gratis cursus beleggen doorlopen, hierbij bent u na 30 minuten volledig op de hoogte van alles omtrent beleggen waaronder diverse beleggingstermen en de beurs voor dummies. Wilt u meer weten over beleggen in het algemeen? Dan kunt u in slechts 30 minuten een cursus beleggen volgen. Samengevat:

  • Stap 1: Download het handelsprogramma
  • Stap 2: Activeer uw demo account
  • Stap 3: Ga opzoek naar een aanleiding
  • Stap 2: Open de positie en houd deze in de gaten
  • Stap 5: Sluit uw positie bij het gewenste rendement

Start direct met beleggen en download het handelsprogramma!

 

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Short_gaan
http://www.nu.nl/beurs/4040225/winst-producent-global-hawk-omlaag.html