Het artikel hoe handelen in Publicis laat u zien hoe u de kans op winst verhoogd door gebruik te maken van een eenvoudige strategie. Deze strategie bevat een manier van beleggen waarmee u de koers beter kunt inschatten. Het gebruik van deze strategie leverde ons €38,10 op in slechts 80 minuten tijd! Lees snel verder om te zien hoe u zelf kunt beginnen met handelen in aandelen.

Openingsfoto hoe handelen in Publicis

Hoe handelen in Publicis: de strategie

Naar mate het kwartaal eindigt is er veel beursnieuws van beursgenoteerde ondernemingen die hun kwartaalcijfers presenteren. Om optimaal gebruik te maken van onze strategie beginnen wij met het zoeken van nieuwsberichten van beursgenoteerde ondernemingen nog voordat de beurs opent. Onze strategie met nieuwsberichten bestaat simpelweg uit twee stappen namelijk een positief nieuwsbericht en een negatief nieuwsbericht.

Bij een positief nieuwsbericht gaan wij uit van een koersstijging, dit komt doordat het desbetreffende aandeel veel populairder zal zijn onder de beleggers. Een voorbeeld van een positief nieuwsbericht is een winststijging. Bij een negatief nieuwsbericht gaan wij van het tegenovergestelde uit namelijk een koersdaling, omdat de desbetreffende aandelen veel minder populair zullen zijn onder de beleggers. In het artikel hoe handelen in Publicis wordt onze strategie nader toegelicht aan de hand van een praktijkvoorbeeld met aandelen Publicis.

Hoe handelen in Publicis: praktijkvoorbeeld

Op 21 april 2015 begonnen wij met het zoeken naar een nieuwsbericht voordat de beurs open ging. Na een korte zoektocht vonden we een nieuwsbericht over de beursgenoteerde onderneming Publicis. Het nieuwsbericht gaf aan dat de kwartaalcijfers van Publicis gepubliceerd waren. Verder lazen wij in het nieuwsbericht dat de omzet van het Franse reclame bureau met 31,7% was gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal, terwijl er juist een autonome daling was verwacht. Dit is dus een positief nieuwsbericht voor Publicis. Naar aanleiding van dit positieve nieuwsbericht verwachten wij een koersstijging. Zie figuur 1 voor het nieuwsbericht.

Nieuwsbericht hoe handelen in Publicis

Figuur 1, Nieuwsbericht hoe handelen in Publicis, Klik op afbeelding om te vergroten

Hoe handelen in Publicis: openen van de positie

Op basis van het nieuwsbericht openden wij direct na het openen van de beurs een beleggingspositie gericht op een koersstijging. Wij kochten 30 aandelen met een inleg van € 113,15. In de meeste gevallen zal de winst met een klein bedrag niet zo snel hoog zijn. Bij online beleggen wordt gebruik gemaakt van een hefboom, hiermee wordt uw inleg automatisch vermenigvuldigd om zo een hogere beleggingswaarde te creëren. In het praktijkvoorbeeld van Publicis was de hefboom 1:20, dit betekend dat de waarde van onze belegging €2262,90 is geworden. Met behulp van de hefboom kunt u meer aandelen kopen, dit kan meer winst opleveren dan bij beleggen zonder hefboom. Bij beleggen voor studenten kan de mogelijkheid om met kleine bedragen te beleggen uitkomst bieden.

Na het openen van onze beleggingspositie hielden we de koers goed in de gaten. Vlak na het openen steeg de koers zoals we van te voren hadden verwacht. Zie figuur 2 voor het koersverloop Publicis.

Koersverloop hoe handelen in Publicis

Figuur 2, Koersverloop hoe handelen in Publicis, Klik op afbeelding om te vergroten

Hoe handelen in Publicis: sluiten van de positie

Wij sloten de positie ongeveer 80 minuten later met een winst van € 38,10. Met een inleg van € 113,15 is dit een uitstekend rendement van 34%. Als u een positie binnen één dag sluit noemen we dat daytraden. U kunt zelf eenvoudig daytrader worden door te beleggen op de korte termijn. Een overzicht van het resultaat kunt u zien in figuur 3.

Resultaat hoe handelen in Publicis

Figuur 3, Resultaat hoe handelen in Publicis, Klik op afbeelding om te vergroten

Zelf beginnen met beleggen?

Beleggen in aandelen is tegenwoordig zeer eenvoudig door gebruik te maken van een handelsprogramma, hierbij kunt u kiezen voor een echt geld of een demo account. Voordat u begint met beleggen willen wij u aanraden om eerst rustig te oefenen met een demo account waarmee u in de vorm van een beleggingsspel kunt leren beleggen met een fictief bedrag. Daarnaast betekend dat dus dat u volledig risicoloos kunt leren beleggen. Nadat u voldoende heeft geoefend kunt u overstappen op een echt geld account om uw geleerde kennis zelfverzekerd in praktijk te brengen.

Als u liever eerst uw kennis wil ophalen kunt u een gratis cursus beleggen doorlopen, waarbij u in 30 minuten op de hoogte wordt gebracht van de beurs voor beginners, aandelen voor dummies en daytraden leren voor starters. Ook voor de algemene beleggingstermen raden wij u aan om eerst de cursus te doorlopen.

Download hier het handelsprogramma en begin nu!

 

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Publicis_Groupe

http://deaandeelhouder.nl/news/2015/4/21/stevige_omzetgroei_publicis/